Cum să-ți încurajezi copiii să petreacă mai mult timp în aer liber

Cum să-ți încurajezi copiii să petreacă mai mult timp în aer liber

Andreea Constantin

Timpul petrecut în aer liber joacă un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor, activitatea fizică fiind vitală atât pentru bunăstarea emoțională, cât și pentru sănătatea mintală. Tabletele, jocurile pe calculator sau telefon au devenit mult mai dorite de cei mici, astfel că joaca afară și-a pierdut din popularitatea pe care o avea cu ani în urmă. Dar acest lucru are un impact negativ asupra abilităților copiilor, iar părinții sunt nevoiți să găsească diverse formule prin care să-i atragă în aer liber.

Și, cum vacanța de vară este abia la început, am creat o listă cu o serie de activități, menită să te inspire.

Mergeți într-o excursie la munte

O plimbare în natură poate fi mereu o soluție perfectă pentru a petrece timp în aer liber. Dacă vrei ca experiența să fie una inedită, gândiți-vă să apelați la serviciile unui ghid montan. Acesta va face excursia mult mai interesantă și asta datorită cunoștințelor pe care le va împărtăși cu voi. Cei mici vor afla despre plantele care cresc în anumite zone, ce animale își au teritoriul în regiunile respective și poate vor descoperi și legende demult uitate. Desigur, dacă timpul vă permite, puteți rămâne și la cabană, astfel că întreaga excursie va deveni una de neuitat și, la insistențele copiilor, de repetat.

copil in natura cu un zmeu

Creați un loc de joacă

O altă variantă de a-i atrage afară pe cei mici este crearea unui spațiu de joacă în curte. Poți alege o mulțime de jucarii exterior care să le stârnească interesul. Detalii aici. Pe lângă leagăn, trambulină și tobogan, poți opta pentru un joc de cricket pe care să-l instalezi în grădină. Acesta este nemaipomenit pentru dezvoltarea coordonării mână-ochi, a preciziei și a spiritului de competiție. Desigur, dacă spațiul îți permite, poți instala două mini porți de fotbal sau un coș de baschet. În plus, fiind vară, gândește-te la posibilitatea de a amenaja o piscină gonflabilă în curte, existând o mulțime de dimensiuni și modele.

Organizați o vânătoare de comori

Cei mici sunt înnebuniți după astfel de jocuri, mai ales dacă printre lucrurile ascunse se regăsesc și câteva elemente dorite, precum jucării sau dulciuri. Așadar, ascunde câteva obiecte în grădină și oferă-le indicii, astfel încât să-i ajuți să găsească mult visatele „comori”. De asemenea, dacă vrei ca jocul să fie și mai interesant, poți adăuga diverse cerințe la fiecare indiciu. Spre exemplu, la fiecare semn găsit, copiii vor trebui fie să sară, fie să inventeze un dans sau să se rostogolească. Va fi extrem de distractiv atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

Mutați micul dejun afară

Cum ar fi ca în majoritatea dimineților să luați masa afară, în aer liber? Gândește-te la câteva preparate simple, care pot fi degustate și în grădină, și dă startul sezonului de picnic. Pe lângă faptul că veți petrece timp în aer liber, pentru copii va fi o experiență frumoasă și care îi va captiva. De asemenea, îi poți implica pe ei în alegerea meniului zilnic și chiar în cumpărarea produselor din piață.

Construiți un colț de lectură

Dacă zona în care locuiți nu este foarte zgomotoasă, atunci ar fi minunat să creați un loc de citit în aer liber. Pentru a-i atrage să stea cât mai mult afară, gândește-te să cumperi câteva perne confortabile sau poate chiar un șezlong și pregătește o limonadă rece, care să vă fie la îndemână pe tot parcursul sesiunii. Mai mult, dacă spațiul îți permite, poți integra și o mică bibliotecă, astfel încât copiii să-și aleagă singuri cărțile pe care vor să le citească.

De asemenea, pe lângă toate acestea, puteți încerca să plantați copaci sau să puneți bazele propriei grădini de fructe și legume.

Surse foto: Shutterstock.ro

Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult
Incepe quiz
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.