Cum sa fii o femeie puternica

Cum sa fii o femeie puternica

Ioana Dinu

Tu stii ce inseamna sa fii o femeie puternica? In ziua de astazi, societatea pare sa puna tot mai multe piedici in calea femeilor, in drumul acestora spre reusita. Ca train intr-o lume a barbatilor a devenit deja o expresie-cliseu, dar acest lucru afecteaza increderea pe care reprezentantele sexului frumos o au in ele insele.

Ultima campanie realizata de Always isi propune sa arate femeilor cum sa fie puternice si le invata ca totul tine de ele, dar, totodata, ii invata si pe cei din jur sa fie atenti la stereotipurile in care cred si care afecteaza increderea acestor femei.

Reclama de la Always vrea sa darame preconceptia conform careia femeile nu sunt puternice si sa incurajeze fetele, inca de mici, sa aiba incredere in ele si sa se dezvolte ca femei care reusesc in viata.

Videoclipul a ajuns viral pentru ca si-a propus sa investigheze motivele pentru care femeile isi pierd increderea in ele insele dupa ce trec de perioada pubertatii si cum expresia „ca o fata" ajunge sa aiba numai conotatii negative.

In ultima perioada, tot mai multe companii au tratat acest subiect, al increderii in sine al femeii, tocmai pentru a le ajuta sa fie femei puternice, sa se simta mai confortabil in pielea lor.

In acest videoclip, adolescente, femei mai in varsta, baieti si barbati sunt rugati sa ofere o demonstratie pentru ceea ce inseamna sa „alergi ca o fata", sa „te lupti ca o fata", sa „arunci precum o fata".

In prima saptamana, acest video a inregistrat 22 de milioane de vizualizari. Este clar ca a atins un punct sensibil al societatilor de pretutindeni. In momentul de fata, videoclipul are peste 34 de milioane de vizualizari pe Youtube. De ce? Pentru ca se pare ca societatea invata domnisoarele si pe toata lumea, de fapt, ca a face lucrurile ca o fata este ceva rau, injositor. Sa faci lucrurile „ca o fata" este insultator si a ajuns sa echivaleze cu a nu fi o persoana puternica.Ceea ce este cel mai trist la acest videoclip este faptul ca fetitele care nu au ajuns la varsta pubertatii concep ideea de „ca o fata" drept o caracteristica a lor, lucru perfect adevarat, de altfel. Cand au fost rugate sa arunce, sa se bata sau sa alerge ca o fata, copilele au dat tot ce au avut ele mai bun. In schimb, in momentul in care fetele trecute de pubertate si baietii au fost rugati sa faca aceleasi lucruri, acestia parea ca iau in deradere femeile.

Sa alergi ca o fata, sa plangi ca o fata, sa te descurci ca o fata, sa te trezesti ca o fata este un lucru perfect normal si nu ar trebui sa fie un motiv de rusine.

Dimpotriva, ar trebui sa fie un motiv de mandrie, pentru ca te defineste. Niciun baiat, nicio fetita, nicio alta femeie nu va putea sa faca lucrurile la fel cum le faci tu si acest aspect te defineste, te face sa fii o femeie unica.

Esti fata, esti o femeie puternica si ar trebui sa te comporti ca atare!

Esti o femeie puternica?
Incepe quiz
Esti o femeie puternica?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.