De ce să nu îi mai pregătești copilului pachețelul pentru școală și ce să faci în schimb

De ce să nu îi mai pregătești copilului pachețelul pentru școală și ce să faci în schimb

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Mulți părinți aleg să le ofere copiilor pachețel atunci când pleacă la școală și consideră că astfel vor reuși să controleze alimentația celui mic și să îl ferească de produsele de tip junk-food care se găsesc în magazine din unitățile de învățământ. Însă unii experți consideră că ei trebuie să învețe să fie organizați încă din primii ani de viață și să își asume sarcina de a lua singuri masa de prânz. 

"Copiii organizați nu se nasc pur și simplu. Sunt educați.", a declarat medicul pediatru și tatăl a unui băiețel de cinci ani, Damon Korb, conform BrightSide. Dacă își pregătesc singuri prânzul pentru școală învață să planifice totul în avans. Trebuie să se gândească singuri dacă le este foame și ce trebuie să pună și ce nu în cutia pentru prânz. Cel mai bun mod de a dezvolta aceste abilități de planificare importante este de a-i implica pe copii în sarcinile de zi cu zi.

Citește și: Cum crești copii sănătoși și puternici: ai grijă să nu le lipsească aceste vitamine din alimentație

Prepararea prânzului necesită planificare și dedicare. Dacă știu că sunt responsabili pentru această sarcină copiii vor trebui să le transmită părinților dacă le lipsește un anumit ingredient și dacă trebuie să cumpere ceva. Totodată, atunci când încearcă ceva nou, precum o rețetă nouă de sandwich va fi o adevărată provocare și cu siguranță vor învăța din greșeli atunci când vor realiza că nu au făcut ceva bine. 

Există o ordine în urmărirea unei rețete, iar pregătirea unei mese îi ajută pe copii să învețe succesiunea și rutina. În cazul în care observi că celui mic îi este greu să urmeze toți pașii, simplifică rețeta. Fă tot ce e posibil pentru a-l încuraja și a-l aproviziona cu alimentele necesare. 

Copiii care îi ajută pe părinți la treburile casnice tind să mănânce mai multe legume și să facă mai puține nazuri, relevă unele studii. De asemenea, nu sar peste micul dejun și aleg alimente mai sănătoase atunci când vine vorba de gustări. Medicul pediatru Korb consideră că dacă îi arăți opțiuni alimentare diverse celui mic îi va oferi independența necesară atunci când se maturizează. 

Încă de la vârsta de 8,9 ani copiii își pot face propriul mic-dejun și își pot împacheta pachețelul pentru școală. Astfel vor putea să învețe să își gestioneze timpul și să ia decizii pe cont propriu. Este momentul ca părinții să facă un pas înapoi și să șteargă o sarcină de pe lista lor, pentru binele copilului. 

Surse articol: BrightSide / Selfsufficientkids / NYTimes

Surse foto: IStock

Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult
Incepe quiz
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.