De ce nu doarme bebelusul noaptea?

De ce nu doarme bebelusul noaptea?

Viorica Ghinea, redactor

Multe dintre proaspetele mamici se intreaba de ce copilul lor nu are somnul linistit pe parcursul noptii. Ca intotdeauna, pentru a putea rezolva o problema, trebuie sa cunosti cauzele ei. Asadar, citeste ce poate sa afecteze somnul bebelusului si cum poti sa remediezi totul!

Motive pentru care somnul bebelusului este nelinistit

Somnulul bebelusului tau poate fi perturbat din diferite motive, unele pot fi ingrijoratoare, in timp ce altele sunt normale si trebuie doar sa astepti sa treaca aceasta perioada.

 

1. Este prea mic. Putini bebelusi dorm bine intreaga noapte. Specialistii spun ca un bebelus incepe sa doarma intre 5-6 ore pe noapte abia dupa noua luni.

2. S-a obisnuit sa doarma in bratele tale. Copilul tau se linisteste cand il iei in brate si incepe sa planga imediat ce il pui jos? S-a obisnuit sa il adormi tu, iar el nu mai face niciun efort pentru acest lucru. Solutia este sa il asezi in patut cand este usor adormit, nu dupa ce a intrat deja in lumea viselor.

3. Nu ai fixat o rutina de seara. Copilul tau poate sa faca scene in fiecare seara atunci cand incerci sa il culci, pentru ca nu are o ora de somn. Incearca sa faci un ritual de seara care sa ii induca aceasta idee: baie, lectura, gustare si lumina stinsa.

 mama adormind copilul

4. Este prea obosit. Desi poate parea curios, somnul bebelusului tau poate fi afectat si pentru ca micutul se simte prea obosit si nu reuseste sa se linisteasca. Copiii mici ar trebui sa aiba cel putin 2-3 sedinte de somn pe zi, insa nu cand se apropie seara, altfel noaptea vor fi nelinistiti.

5. Are probleme de respiratie. Daca micutul tau sforaie si respira greu, este foarte posibil sa sufere de o afectiune a cailor respiratorii.

6. Somnul bebelusului poate fi perturbat de cosmaruri. Chiar daca este atat de mic, si copilul tau viseaza, iar senzatiile simtite in timpul somnului ii pot provoca teama si neliniste.

7. Si unele medicamente pot afecta somnul bebelusului. Citeste cu atentie prospectul medicamentelor pe care le ia micutul tau din diferite motive si afla daca ii pot influenta in vreun fel perioada de odihna.

8. Lipseste jucaria preferata. Exista un obiect pe care cel mic il place in mod special? Daca da, asigura-te ca il are langa el atunci cand incerci sa il adormi seara.

mama si copilul

9. Mediu neprielnic somnului. Zgomot, lumina puternica, temperatura nepotrivita (prea scazuta sau crescuta), scutec plin? Asigura-te ca micutul tau se simte confortabil atunci cand incerci sa il adormi, dar si pe timpul noptii.

10. Senzatie de foame. Copilului tau i se face frecvent foame in primele luni de viata, astfel ca nu este de mirare ca nu are un somn odihnitor. Ai grija sa nu lasi o distanta prea mare intre orele de hranit.

11. Ne apar primii dintisori! Dupa aproximativ 3-4 luni de la nastere, copilului tau incep sa ii creasca dintii, asa ca durerea simtita nu il ajuta deloc sa poata dormi bine.

Desi somnul bebelusului tau poate deveni ingrijorator daca este in permanenta nelinistit, nu ar trebui sa te gandesti neaparat la factori gravi, ci sa iei in calcul si alte cauze mai putin complicate.
Cum va fi noaptea nuntii tale?
Incepe quiz
Cum va fi noaptea nuntii tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.