Dezvoltarea motricității fine cu ajutorul jucăriilor în primii ani de viață

Dezvoltarea motricității fine cu ajutorul jucăriilor în primii ani de viață

Redactor Divahair.ro

Abilitățile motorii fine implică utilizarea mușchilor mici care controlează mâna și degetele. Îi ajută pe copii să îndeplinească sarcini importante precum hrănirea lor, apucarea jucăriilor, îmbrăcarea hainelor, scrierea, desenarea și multe altele. Capacitatea de a avea grijă de sine și de a îndeplini sarcinile zilnice ajută la creșterea stimei de sine și a încrederii în sine a copilului.

Există o mulțime de jucării uimitoare și lucruri pe care le puteți găși în jurul casei, care sunt excelente pentru dezvoltarea abilităților motorii fine în diferite etape ale celor mici. Diferitele jucării din lemn, cum ar fi fructele sau legumele, sunt o opțiune excelentă pentru copii mici, deoarece combină toate beneficiile pe care le oferă jocul de rol cu posibilitatea de a-și exersa abilitățile de prindere și tăiere.

jucarii de lemn pentru copii

Copiilor le place să copieze lucrurile pe care văd că le fac adulțîi, inclusiv tăierea mâncării. Și, deși este minunat să îi implicăți pe copii la gătit și chiar să îi lăsăți să exerseze tăierea alimentelor încă de la o vârstă fragedă (un cuțit de unt va tăia cu ușurință o banană și chiar castraveți sau dovlecei), trebuie să îi supravegheați atent atunci când au un cuțit adevărat.

Cu un set de tăiere de fructe sau alte alimente din lemn, copiii pot practică aceste abilități în propriul ritm, fără niciun risc de a se răni, oferindu-le un sentiment mai mare de independență.

Folosirea cleștelor este o altă modalitate excelentă de a întări mușchii din mâinile lor și de a îmbunătăți coordonarea bilaterală care funcționează excelent alături de tăierea alimentelor sau a altor jucării din bucătărie.
Pe măsură ce copiii devin puțîn mai mari, tablă este un plus excelent pentru bucătărie și poate fi folosită pentru a scrie liste de cumpărături sau meniuri că un mod distractiv de a-și exersa abilitățile de scriere.

Pe site-ul Briele veți găși o varietate de jucării din lemn atent alese de specialist tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor mici și a părinților. Este important că în primii ani de viață copiii să aibă access la jucării calitative care le susțin dezvoltarea motricității fine.

Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.