Greșeli în creșterea copilului pe care niciun părinte nu ar trebui să le facă

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

În copilărie învățăm o mulțime de reguli și rezolvăm multe ecuații la școală și, deși facem deseori o analiză elaborată în privința profesiilor noastre, nimeni nu ne învață cum să fim părinți. Tocmai de aceea, mai ales în cazul cuplurilor tinere se întâmplă să nu știe ce să facă sau cum să se comporte atunci când un nou membru se naște în familie.

În plus, sugestiile vecinilor sau a rudelor cu o experiență mai mare pot fi deseori eronate, astfel că este bine să nu le urmezi deloc. Divahair.ro a întocmit un top cu greșeli comune ale părinților în creșterea copiilor, realizat chiar de experți în pediatrie. 

Surse articol: BrightSide / Verywellfamily / BestLife

Copilul stă prea mult timp în scaunul auto

Copilul stă prea mult timp în scaunul auto

Utilizarea necorespunzătoare a scaunelor auto pentru bebeluși poate fi periculoasă. Medicii pediatri spun că mușchii și căile respiratorii nu sunt încă dezvoltate suficient, astfel că înclinarea capului poate duce chiar la sufocare. Nu înseamnă că nu ar trebui să folosești deloc scaune auto pentru bebeluși. Acestea sunt necesare atunci când conduci alături de copilul tău, dar să nu îl lăsa mai mult de două ore într-o astfel de poziție.

Nu fixezi centura de siguranță

Nu fixezi centura de siguranță

De multe ori, părinții se tem doar de amenzi și uită să se asigure că centura de pe scaunul din spate sau din cel auto este fixat cum trebuie. Catarama care leagă centurile ar trebui să fie amplasată în mijlocul pieptului copilului, nu în dreptul burții. Totodată, în cazul copiilor mai mari, centurile de pe scaun trebuie să fie în jurul umărului și nu de-a lungul gâtului.

Forțezi copilul să mănânce

Forțezi copilul să mănânce

Când unui copil îi este foame, cu siguranță va cere mâncare. Absența poftei de mâncare poate avea mai multe motive, precum gastrită, indigestie sau amigdale mărite. Totodată, medicii recomandă să nu forțezi un copil să mănânce, însă dacă lipsa poftei de mâncare persistă este bine să ceri ajutor specializat.

Transportul în ham

Transportul în ham

Uneori, aceste dispozitive pot fi dăunătoare dacă bebelușul nu este așezat corect. Copilul nu ar trebui să stea în poziție verticală pentru că se exercită o presiune prea mare asupra șezutului și șoldurilor. Cel mai indicat este ca bebelușul să fie poziționat cu fața spre părinte, ușor ghemuit.

Surse foto: IStock

Articolul urmator De ce bunica maternă este cea mai importantă ființă din viața copilului

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.