"Îmi iubesc fata, dar urăsc să fiu mamă!" Reacția dureros de sinceră a unei mame a devenit virală

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Karla Tenorio este actriță și scriitoare, dar și mama unei fetițe în vârstă de zece ani, pe nume Flor. Chiar dacă ea și-a dorit să devină părinte, nu s-a gândit niciodată că mai târziu va regreta enorm această decizie. 

Ea își iubește fetița foarte mult, dar nu i-au plăcut niciodată responsabilitățile unui părinte. Timp de doi ani, ea s-a pregătit temeinic pentru acest rol, însă după ce a născut, a realizat cu stupoare că nimic din ceea ce plănuise nu coincidea cu realitatea. 

"Am urât să fiu mamă din momentul în care fiica mea a venit pe lume", a spus ea, conform BrightSide. Karla a avut complicații în timpul travaliului și întregul proces a fost foarte delicat. A simțit că regretă încă de când se afla în sala de nașteri, dar...era deja prea târziu.

karla tenorio, femeia care uraste sa fie mama, alaturi de fiica ei, la scurt timp dupa ce a nascut

Sursa foto: Instagram

A suferit de psihoză postpartum

La scurt timp după ce a născut a fost diagnosticată cu psihoză postpartum (n.r. o tulburare mentală rară, care debutează de obicei la scurt timp după ce o femeie naște). Cu toate că a suferit ani de zile de această afecțiune, a încercat din răsputeri să fie un părinte bun pentru fiica ei.

Citește și: Cum se schimbă creierul unei femei după ce devine mamă

S-a oprit din a mai face multe lucruri din cauza sentimentului de vinovăție. Își dorea să fie mama perfectă și a citit multe despre acest subiect. După ce s-a informat temeinic, s-a simțit mai liberă să vorbească despre trăirile sale și a descoperit că mai erau și alte femei în aceeași situație.

karla tenorio, femeia care uraste sa fie mama, zambeste si priveste drept inainte

Sursa foto: Instagram

"Îmi iubesc fata, dar urăsc să fiu mamă!"

După zece ani de când a născut, Karla se simte mândră că poate să fie deschisă în privința sentimentelor sale. Într-una din postările sale de pe Instagram, ea a scris: "Sunt o mamă care regretă. Nu mă mai simt vinovată și am înțeles că am multe lucruri de oferit. Poate nu este perfect sau complet, dar asta e tot ce am".

karla tenorio, femeia care uraste sa fie mama, alaturi de fiica ei in prezent

Sursa foto: Instagram

Confesiunea sa a stârnit valuri de indignare în mediul online, din partea altor mame. "De ce să nu-i placă să fie mamă? / Cum poate să spună că este o mamă bună dacă nu-i place?" - au replicat unele internaute.

Karla a încercat să le explice că a avea un copil și rolul de mamă sunt două lucruri diferite și că este posibil să urăști să fii mamă, dar în același timp să îți iubești copiii. "Nu-mi place să fiu mamă, dar îmi iubesc fata. O iubesc într-un mod pe care nu-l pot explica. Încerc să îi ofer tot ce este mai bun. Ținem foarte mult una la cealaltă. Suntem mamă și fiică, dar suntem și prietene și confidente. Relația noastră este puternică și se bazează pe iubire, adevăr și respect", a mai spus ea.

karla tenorio, femeia care uraste sa fie mama, zambeste si priveste drept inainte

Sursa foto: Instagram

Alte femei au fost de acord cu reacția sinceră a Karlei și au rezonat cu cele spuse de ea. 

"Să fii mamă este complicat și cu siguranță îți schimbă viața. Ai multe satisfacții, dar lucrurile sunt complicate. Sunt convinsă că multe persoane gândesc la fel, dar nu vorbesc despre asta. Ea spune că își iubește fiica și eu consider că aceasta este cel mai important aspect. Sunt femei cărora le place rolul de părinte, dar nu se comportă ca mame adevărate. Mă bucur că ai recunoscut. Fă ceea ce este mai bine pentru copilul tău iubit", mărturisește Isabel.

"Există femei care s-au născut pentru a fi mame și altele care nu. Asta nu înseamnă că cele care urăsc să fie mame nu își iubesc proprii prunci. Nu se simt complete și, adevărul este că atunci când ai un copil, trebuie să trăiești pentru el și tu, ca femeie, faci un pas în spate pentru a fi mamă", spune Maria.

Karla consideră că romantizarea maternității poate fi dăunătoare și poate provoca apariția depresiei și chiar declanșarea gândurilor suicidare. Ea mai spune că este foarte important ca o femeie să se pregătească foarte bine înainte de a decide să aibă un copil și să se intereseze despre ce înseamnă cu adevărat acest rol.

karla tenorio, femeia care uraste sa fie mama, si fiica ei se strâmbă in timp ce fac poze

Sursa foto: Instagram

Ea a creat un comunitate online numit "Mama care regretă", pentru a le sprijini și pe alte femei care îi împărtășesc opiniile. A devenit vocea acelor mame care nu iubesc statutul de părinte și sunt copleșite de sentimente de vinovăție.

karla tenorio, femeia care uraste sa fie mama sta asezata pe scaun si tine in mana o carte

Sursa foto: Instagram

Povești adevărate ale unor femei care urăsc să fie mame

"Simt că am renunțat la viața mea pentru a deveni părinte. Aveam idee ce presupune, dar dacă știam că lucrurile se vor întâmpla astfel, cu siguranță nu aș fi luat decizia asta. Sunt geloasă pe femeile care nu au copii. Mereu mă gândesc la cum ar fi arătat viața mea dacă nu ar fi existat fiul meu. Îl iubesc extraordinar de mult, dar nu mai țin minte un moment în care să fii fost cu adevărat fericită", spune Ioana. 

"Trebuia să fie o experiență magică, dar în 95% din timp este o slujbă plictisitoare, cu salariu minim, în care ai parte doar de plânsete și schimbat scutece. Am crezut că mă va împlini, dar nu s-a întâmplat asta. Viața mea de dinainte este mult mai bună și mi-o doresc înapoi cu disperare" - povestește Bianca.

"Nimeni nu mi-a spus că după ce voi deveni mamă mă voi simți atât de izolată și de singură, chiar dacă am familia alături. Cât de invizibile sunt eforturile și sentimentele mele, cât de deznădăjduită și de inutilă mă simt... Sunt copleșită din punct de vedere emoțional, pentru că nu cresc doar doi copii, ci întrețin și un mariaj" , spune și Raluca.

Surse articol: BrightSide / Parents / Todaysparent

Sursa foto principală: Instagram / Instagram

Surse foto: Instagram

Articolul urmator Cele mai mari regrete ale femeilor care au devenit mame după 40 de ani

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.