Nu Skin

Întâlniri amoroase după divorț. 7 lucruri de care orice părinte singur trebuie să țină cont, pentru binele lui și al copilului

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

După un divorț, poate fi dificil să începi să ieși iar la întâlniri amoroase, mai ales că părinții singuri trebuie să asigure, de obicei, un echilibru între viața copilului și cea personală. Greutatea parcă este doar pe umerii tăi, atunci când ești părinte singur. Totodată, pe lângă acele multe responsabilități, te poți simți copleșită să faci față și vieții alături de un nou potențial partener. 

Probabil ai auzit povești neplăcute despre familii cu drame peste drame, care nu fac decât să complice viața unui copil. Dar există însă câteva reguli de care ar trebui să ții cont ca părinte singur, atunci când decizi să îți reiei viața amoroasă. Află care sunt acestea, în galeria foto!

Alege doar acea persoană care ar putea fi un model pentru copilul tău

Alege doar acea persoană care ar putea fi un model pentru copilul tău

Este important ca cel mic să fie înconjurat de persoane care inspiră și care pot reprezenta un model pentru viața lui de viitor adult. Poate părea mai interesant să te întâlnești cu petrecăreți sexy, însă evită să te atașezi de acel tip de persoană și lasă consistența în relație să însemne mai mult pentru tine decât orice sentiment fugitiv.

Comportă-te așa cum ți-ai dori să se comporte și copilul tău

Comportă-te așa cum ți-ai dori să se comporte și copilul tău

Adesea, întâlnirile atrag o mulțime de sentimente și emoții mixte, întrebări despre impunerea limitelor și dorința de a te lăsa dus de val. Poate fi interesant să intri pe scena întâlnirilor după mult timp, doar că trebuie să refuzi să te implici total prea repede și să-ți iei tot timpul de care ai nevoie. Distrează-te, dar păstrează-ți și respectul de sine, valorile, disciplina și înțelepciunea.

Timpul tău e important

Timpul tău e important

Când ești părinte, este simplu să uiți că și tu ești importantă. Fii alături de copilul tău la sfârșit de săptămână și după școală, dar fă-ți timp și pentru întâlniri. Fii organizată și, spre exemplu, poți alege o zi din săptămână pentru a te vedea cu cineva. Ia în considerare planificarea timpului singur cu copilul în programul tău, pentru a face activitățile pe care le-ai trecut deja pe listă. Refuză să anulezi planurile pe care le ai deja împreună cu copilul tău. S-ar putea să nu recunoască, dar îi va face rău atunci când va simți că este a doua prioritate.

Fă-i cunoștință copilului tău doar cu cine merită

Fă-i cunoștință copilului tău doar cu cine merită

Ai răbdare multă până să îi prezinți copilului tău pe cineva, adică atunci când devine, oficial, iubit. Experții recomandă trei luni înainte de a stabili acest lucru, deoarece este un timp ideal pentru a vedea dacă vă potriviți într-adevăr. Chiar și după ce ai definit acea relație, poate vrei să aștepți încă trei luni pentru a vedea cu adevărat dacă veți rezista testului timpului. Copilul se atașează destul de ușor și prea multe mame sau tati "noi" pe care îi cunoaște ar putea să-l determine să devină deziluzionat, defensiv și melancolic.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta