Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Iritație după alăptare? Produsul care te scapă de problemă și este inofensiv pentru bebeluș

Andreea Baluteanu

Alăptarea este acel fenomen minunat, care creează o legătură unică între tine și bebe. Apropiați, piele lângă piele, realizați acea conexiune care durează toată viața și dincolo de ea. Nu există relație mai puternică decât cea dintre mamă și nou-născutul său, iar alăptarea este metoda de a contura și de a întări această legătură unică.

Cu toate acestea, nu vrem să sugerăm defel că alăptarea ar reprezenta un proces desfășurat ideal de la un capăt la altul, fără nici cea mai mică urmă de disconfort. În realitate, alăptarea poate presupune de la inconveniente minore, peste care vei trece fără probleme, până la afecțiuni în toată regula, așa cum este mastita, care te pot determina inclusiv să renunți la alăptat.

Azi vorbim despre una dintre neplăcerile mai puțin grave ale hrănirii puiului tău la sân, iritația de după alăptare. Îți spunem de ce se petrece și cum anume să scapi de ea!

Iritație pe sâni după alăptare: cauza fenomenului

Este simplu: cauza principală a iritației care apare pe sâni este reprezentată de forța cu care bebelușul suge laptele. Acest lucru este normal și indică faptul că ai un bebe sănătos care papă cu poftă și care se va face mare și puternic în curând.

Cu toate acestea, deși iritațiile sunt extrem de comune în timpul alăptării, ele se pot dovedi și foarte neplăcute. Mai ales dacă ai probleme cu pielea, sensibilitatea sânilor, conjugată cu puterea cu care bebe trage laptele, poate conduce la apariția pielii uscate, crăpate sau iritate.

Simptomele sunt ușor de identificat: pielea de pe sâni este mai uscată, roșie, iritată sau descuamată. De asemenea, sfârcurile pot avea mai mult de suferit, acestea aflându-se în contact direct cu gura înfometată a bebelușului.

Factorii de risc sunt reprezentați de mămicile care au suferit de eczeme, psoriazis sau alte afecțiuni dermatologice și care sunt mult mai predispuse iritațiilor pe sâni și agravării lor.

De asemenea, trebuie să fii atentă și deoarece iritațiile pe sâni netratate pot conduce la apariția mastitei. Astfel, bacteriile pot pătrunde în țesuturile sânului prin intermediul pielii crăpate și pot provoca infecții serioase. Prin urmare, chiar dacă iritațiile pe sâni sunt un fenomen normal în alăptare, ele nu trebuie deloc neglijate.

Produsul inofensiv care te scapă de iritațiile provocate de alăptare

În cele mai multe cazuri, iritațiile de pe sâni vor trece de la sine odată ce tu și bebe vă cunoașteți mai bine și intrați într-un ritm al alăptării. Pielea de pe sâni își va pierde din sensibilitate, iar tu vei descoperi care sunt cele mai bune poziții de alăptare pentru tine și pentru cel mic.

Cu toate acestea, așa cum am spus, este periculos să lași o iritație de pe sâni netratată deoarece „se va vindeca de la sine”. Noi îți prezentăm în rândurile de mai jos produsul care face minuni!

Este vorba despre Multi-Mam Balm, balsamul care protejează și hrănește pielea mamelonului înainte și după alăptare. Produsul previne iritațiile ulterioare, un motiv în plus să apelezi la el. De asemenea, este natural, hipoalergenic și inofensiv pentru bebe, care îl poate înghiți fără probleme. Prin urmare, nici măcar nu este necesar să îndepărtezi balsamul când alăptezi. Multi-Mam Balm nu are gust și nici miros și conține numai ingrediente naturale. Produsul este disponibil la Vavian Pharma

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!