Jucăriile esențiale pentru dezvoltarea bebelușului, de la Papa Bebe

Redactor Divahair.ro

Despre creierul copiilor se spune că este ca un burete și absoarbe rapid orice informație și chiar așa este. Procesul de dezvoltare al unui bebeluș pare de-a dreptul magic pentru părinți și cât ar clipi îi surprind cu ceva nou. Din acest proces fac parte și jucăriile, care îl ajută să exploreze, să descopere ce se află în jur, să-și dezvolte abilitățile și IQ-ul, să identifice, să asocieze și să memoreze. Acestea trebuie să facă parte din viața lui încă de la început. Iată mai jos câteva exemple de jucării de la Papa Bebe și ce beneficii au acestea.

Cartea senzorială Piqipi

O carte simpatică, realizată manual din fetru, unde personajul principal este o maimuțică. Această carte senzoriala ajută la dezvoltarea motricității fine și dexterității, copilul folosindu-și degetele. În interior se află diferite scene și materiale precum nasturi, șnururi, fermoare și altele. Prin această carte își dezvoltă logica, atenția, memoria, vocabularul, dar se dezvoltă și emoțional.

carte senzoriala pentru copii

Poate descoperi astfel lumea gastronomiei, articolele vestimentare, regnul animal, ecosistemele și multe altele. Fiecare carte vine într-un sac protector și include chiar și o surpriză. Dispune și de mâner, deci cel mic o va putea transporta cu ușurință. Există variante atât pentru fetițe, cât și pentru băieți. Cartea este rezistentă și durabilă și nu conține materiale toxice.

Fiecare activitate din carte este aprobată de un educator Montessori. Aceasta metodă este adoptată în multe țări civilizate și înseamnă educație ce se bazează pe activitatea independentă a copilului, fără să fie forțat să facă ceva ce nu îi place. Practic este libertate, dar cu limite bine stabilite. Astfel este încurajat să exploreze ce curiozități are și să lucreze cum își dorește cu materialele puse la dispoziție.

Jucăriile din lemn pentru copii

Jucăriile din lemn au fost dintotdeauna sigure și atractive pentru copii. Cele de pe papabebe.ro de la Cubika sunt confecționate din lemn de fag de calitate superioară, ce provine din zone ecologice ale Carpaților. Sunt vopsite cu culori pe bază de apă, nedăunătoare pentru sănătate, nu au miros și sunt rezistente. Prin aceste jocuri copilul învață formele geometrice și cum să le potrivească, învață să facă asocieri între obiectele ce trebuie puse în aceleași culori, își dezvoltă simțul echilibrului prin construire. Abilitățile precum dexteritatea, atenția distributivă și concentrată, memoria, gândirea, imaginația, coordonarea mână-ochi îi sunt dezvoltate într-un mod distractiv.

Aceste jucării îi vor stârni curiozitatea și de fiecare dată, prin exercițiu, învață să își depășească limitele și să găsească soluții. Jucăriile de dezvoltare îl ajută să se concentreze fără să se plictisească, pregătindu-l astfel pentru viitor. Copilul își mai dezvoltă motricitatea fină și grosieră, conștientizarea spațială, operațiile logice precum clasificarea, comparația, generalizarea și abstractizarea, limbajul expresiv și receptiv. Jucăriile îl ajută la descoperirea mediului înconjurător, a diverselor forme, a universului cosmic și biologic. Jucăriile Cubika au marginile rotunjite, astfel încât să se joace în siguranță.

Implementarea acestor jucării la vârstele adecvate va ajuta pe deplin la dezvoltarea copilului, iar aceste abilități formate le va avea și în viața de adult. Pentru a descoperi toate jucăriile, dar și alte lucruri esențiale pentru bebeluși și copii accesează site-ul papabebe.ro.

Articolul urmator Cele mai mari regrete ale femeilor care au devenit mame după 40 de ani

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.