Mesaj pentru cea care a gândit cel puțin o dată „Nu mai vreau să fiu mamă, nu-mi mai place, m-am săturat”

Mesaj pentru cea care a gândit cel puțin o dată „Nu mai vreau să fiu mamă, nu-mi mai place, m-am săturat”

Ramona Jurubita

Unele femei trec prin momente grele atunci când își dau seama că sunt copleșite de atribuțiile pe care le au după ce devin mame. Se pare că tot mai multe se luptă cu depresia postnatală și le este imposibil să își accepte rolul de mamă, pentru că nu înțeleg schimbările bruște la care au fost supuse.

În această situație s-a aflat și Allie Casazza, o blogheriță care scrie articole despre maternitate. Ea a realizat cât de gravă este situația când multe femei care îi citeau blogul i-au scris că nu sunt fericite și că nu vor să mai fie mame. Atunci și-a dat seama că și ei îi este greu și că uneori ar vrea să stea singură, în liniște și să se bucure de mai mult timp doar pentru ea. Iată ce cuvinte a scris ea pentru cele care au gândit cel puțin o dată „Nu mai vreau să fiu mamă, nu-mi mai place, m-am săturat”:

Femeie epuizată, aplecata peste o chiuveta plina de vase, cu o fetita jucandu-se in fundal

„Nu mai vreau să fiu mamă, sunt copleșită, deprimată…acestea erau cuvintele care îmi răsunau în minte după ce am citit comentariile celor care mi-au accesat blogul. În acea seară îmi făceam treburile în bucătărie în timp ce ascultam muzică la un post de radio, dar copiii mei se certau pe fundal și nu reușeam să înțeleg nicio melodie. Atunci mi-am zis: Dumnezeule, pot să am doar cinci minute de liniște în timp ce fac curățenie?

Mi-am dat seama atunci că și eu sunt una dintre mamele copleșite de tot ce înseamnă maternitatea. Au fost multe zile în care m-am luptat cu depresia și îmi răsunau în minte multe întrebări și multe strigăte de ajutor. M-am închis în baie și am plans fără să mă vadă nimeni pentru că nu știam cum să mă port cu copiii mei care aveau prea multă energie, am țipat și eu la un copil mic, în loc să îl iau în brațe și să îl întreb ce s-a întâmplat. Am fost și o soție rea și o gospodină neîndemânatică pentru că nu am vrut să mai fac nimic atunci când simțeam că am prea multe de făcut.

Dacă și tu te-ai simțit așa măcar o dată în viață, nu căuta răspunsuri și soluții pe Google. Cel mai bun ajutor este credința în Dumnezeu și rugăciunea te poate ajuta să te eliberezi de stresul acumulat și de toate gândurile negative care te macină.

Nu te învinovăți dacă te simți neputincioasă și nu știi ce să mai faci, este perfect normal să fii confuză și pierdută într-o situație cu care nu te-ai mai confruntat înainte. Un lucru nou poate speria pe oricine, dar nimic nu este atât de grav încât să nu poată fi vindecat prin credință.

Te poți gândi că un copil este o binecuvântare de la Dumnezeu, ceva ce a venit în viața ta să te împlinească, nu să îți facă parcursul mai greu. Încearcă să pui în balanță toate lucrurile frumoase pe care le-ai descoperit la copilul tău de când a venit pe lume cu toate gândurile negative care te-au acaparat și o să vezi că dragostea pentru puiul tău cântărește mult mai mult. Când Dumnezeu ți-a oferit acest cadou, știa că nu ești pregătită să faci față provocărilor, dar era sigur că o să înveți pas cu pas tot ce ai de făcut. Ai nevoie doar de răbdare ca să îți poți crește copilul așa cum trebuie, nu este cazul să te sperii dacă nu știi cum să reacționezi pe moment.

Lasă credința să te ghideze și să îți arate calea pentru a avea grijă de familia ta, ai încredere că iubirea poate învinge depresia și frustrările adunate în ultima perioadă.
Respiră adânc, liniștește-te și meditează la toate momentele frumoase, începând cu acea clipă în care ai aflat că ești însărcinată și terminând cu ziua din prezent, cea în care citești aceste rânduri.

O să îți dai seama că ai avut multe zile de bucurie, dar nu ai știut să apreciezi ce te făcea cu adevărat fericită. Nimic nu este mai frumos decât sentimentul pe care îl are o mamă când își strânge copilul în brațe și asta îți spune o femeie care are trei copii mici și care face tot posibilul să fie fericită ca ei să crească în armonie.”

Copil mic in patut, cu o mama epuizata, cu mainile tinandu-se de cap, asezata la picioarele patului

Acum că ai văzut că există și alte femei cu probleme de acest gen, poți sta liniștită pentru că nu ești singură pe noul drum în calitate de mamă. Poți sta de vorbă cu alte persoane care au reușit deja să depășească acest obstacol al vieții și vei învăța de la ele cum să îți păstrezi încrederea în tine și să mergi mai departe.

Citește și: Șapte vedete care au suferit de depresie postnatală: ce poți să înveți de la ele

Articol preluat de pe: AllieCasazzaBlog

Surse foto: Istockphoto

Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.