Nume de copii interzise în diferite țări ale lumii și motivele din spatele acestor decizii aparent absurde

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Atunci când ne gândim la anumite celebrități care au ales nume inedite pentru copiii lor, este greu să ne imaginăm că ne mai poate surprinde ceva. Spre exemplu, Elon Musk și partenera lui, artista Grimes, și-au numit fiul X Æ A-12. Și fiica actriței Gwyneth Paltrow are un nume neobișnuit: Apple. Și lista poate continua...

Cu toate acestea, autoritățile din anumite zone ale lumii sunt de părere că anumite nume de bebeluși ar trebui interzise și că nu toate ideile creative ale părinților ar trebui încurajate. Noi am întocmit un top cu prenume de copii care sunt total interzise în diferite țări ale lumii. Află totul, în galeria foto!

Surse articol: BrightSide / Goodhousekeeping / Businessinsider

Pluto și maimuță - Danemarca

Pluto și maimuță - Danemarca

În Danemarca părinții pot alege un nume pentru copilul lor din lista oficială, care are aproximativ 7.000 de nume aprobate. Cei care doresc să aleagă un nume care nu este pe listă trebuie să obțină permisiunea oficială. Spre exemplu, "Pluto" și "maimuță" se regăsesc pe lista de nume interzise.

Sursa foto: Instagram

Citește și: Copilul tău are un coșmar? Ce să faci ca să îl ajuți și să îl calmezi cât de repede posibil

Mentă sau piatră - Germania

Mentă sau piatră - Germania

Doi părinți din Germania au vrut ca pe copilul lor să îl cheme "Pfefferminze" (n.r. prin traducere mentă), dar cererea a fost respinsă de către autorități, pe motiv că numele este ridicol. Totodată și numele de "piatră" a fost interzis deoarece un copil nu se poate identifica cu acesta, fiind un obiect și nu un prenume.

Nutella - Franța

Nutella - Franța

O familie din Franța și-a numit fiica după desertul delicios din ciocolată. Poate că părinții au visat că micuța va deveni la fel de populară precum este "Nutella" la nivel mondial. În schimb, s-a întâmplat contrariul. Fetița a fost tachinată la școală de multe ori, astfel că au decis să îi schimbe numele în "Ella". Subiectul a fost îndelung discutat în societatea franceză, astfel că reprezentanții guvernului au interzis total numele acest nume.

@ - China

@ - China

Un cuplu din China a vrut să își numească bebelușul "@", susținând că simbolul reprezintă iubirea, deoarece în chineză se traduce prin "iubește-l". Cu toate acestea, utilizarea simbolurior ca prenume este strict interzisă în China.

Surse foto: IStock

Articolul urmator Nouă semne clare că nu ar trebui să ai copii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.