O poveste a speranței: diagnosticată cu HIV la naștere, această fetiță a sfidat soarta crudă și acum salvează vieți

O poveste a speranței: diagnosticată cu HIV la naștere, această fetiță a sfidat soarta crudă și acum salvează vieți

Alida Enache

În anii 80, diagnosticul HIV era ca o condamnare la moarte pentru majoritatea oamenilor. Această misterioasă boală a răpus foarte multe persoane născute sau infectate în acea perioadă. Hydeia Broadbent, abandonată de mamă la naștere, a fpst unul dintre copiii născuți și infectați cu HIV în acea nefastă perioadă, în SUA. Viața ei, o adevărată luptă pentru supraviețuire, este acum sursă de inspirație pentru întreaga planetă.

Hydeia Broadbent în 1996 vorbind despre diagnosticul cu HIV

Hydeia Broadbent în 1996, 11 ani, vorbind despre diagnosticul cu HIV

Sursa foto: Youtube

Hydeia Broadbent, o poveste a speranței

Hydeia Broadbent s-a născut în data de 14 iunie 1984. Ea a fost abandonată la naștere într-un spital din Las Vegas. Pe când avea doar șase săptămâni, micuța Hydeia, care era numită "Bebelușa Kellogg" în spital, a fost adoptată de Loren și Patricia Broadbent. 

Fiindcă mama ei biologică era toxicomană și a consumat stupefiante chiar și în timpul sarcinii, Hydeia s-a născut dependentă de heroină și cocaină. Ea a fost în sevraj timp de multe săptămâni după naștere. Plângea și tremura incontrolabil dacă nu era ținută în brațe, răcea foarte des și făcea sinuzită. Semnele că ceva nu este în regulă cu Hydeia erau mai mult decât clare.

În 1987, familia Broadbent a primit o adevărată lovitură. Un telefon din partea spitalului în care s-a născut micuța lor în urmă cu trei ani avea să le schimbe viața în totalitate. Li s-a zis că o femeie care are același nume cu cel al mamei biologice al fiicei lor a mai născut un băiețel, pe care ulterior l-a abandonat. Atât noul născut cât și mama sa erau testați pozitiv cu SIDA. Celor doi părinți adoptivi li s-a cerut ca fiica lor să fie testată imediat. Loren și Patricia s-au conformat și și-au testat fiica. A durat 14 zile până la aflarea rezultatului. Cei doi erau foarte îngrijorați să se rugau ca acest lucru să nu fie adevărat, deși era evident faptul că micuța lor nu este sănătoasă.

Hydeia Broadbent cand era micăSursa foto: Youtube

După 14 zile de la testare, familia Broadbent a primit o veste cutremurătoare: fiica lor a fost diagnosticată cu HIV. Cei doi au fost întrebați dacă își doresc să înapoieze fetița, dar au refuzat acest lucru. Ei și-au dorit să lupte pentru fiica lor, deși li s-a zis că micuța va muri până la vârsta de 5 ani. Loren și Patricia au făcut tot posibilul pentru fiica lor. Au călătorit în Los Angeles pentru a primi tratament de la Centrul Medical UCLA și au participat la conferințe despre HIV/SIDA pentru a putea învăța cât mai multe despre boală. Medicii le-au recomandat părinților să o înscrie pe Hydeia într-un program de cercetare și experimente al Institului Național de Sănătate din Bethesda, Maryland. Acolo fetița a fost supusă unor experimente și a primit o medicație care avea scopul de a-i îmbunătății viața. Tatăl ei consideră că această medicație a fost salvarea micuței.

Copilăria ei nu a fost una ușoară. Era pregătită în orice moment să moară și mereu era marginalizată și judecată pe baza diagnosticului cu HIV.

Hydeia Broadbent a devenit vocea tuturor celor infectați cu HIV

La vârsta de 5 ani, micuța Hydeia a atras atenția lui Elizabeth Glaser, soția actorului Paul Michael Glaser. Elizabeth era și ea testată HIV-pozitiv. Ea a primit o transfuzie de sânge atunci când a născut-o pe fiica ei, April. Fiica soților Glaser a murit la vârsta de 7 ani, fiind și ea infectată cu HIV. Cei doi au mai avut apoi un copil, un băiat pe nume Jake, care a contactat și el virusul. Elizabeth și Paul erau disperați să își salveze fiul și voiau să ajute toți copiii care se confruntau cu această boală, așa că au înființat ”Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation” care avea ca scop studiului problemelor HIV la copii.

Activitatea lui Glaser a sporit gradul de conștientizare a publicului cu privire la infecția cu HIV la copii și a stimulat finanțarea pentru dezvoltarea medicamentelor pediatrice pentru SIDA. Înainte să moară, în anul 1994, Elizabeth a întrebat-o pe mama micuței Hydeia dacă o va lăsa pe fiica ei să vorbească în public despre aceste probleme. Din acel moment, Hydeia, o fetiță de doar șase ani, a devenit activist și a început să se implice în procesul de conștientizare al publicului cu privire la infecția cu HIV.

Hydeia Broadben când era mică, în timp ce ținea un discursSursa foto: Youtube

Ea a devenit, peste noapte, vocea tuturor copiilor bolnavi de SIDA din America. Micuța a apărut în "The Oprah Winfrey Show," "The Maury Povich Show," "Good Morning America" și multe altele, unde a vorbit despre ceea ce înseamnă să te confrunți cu o astfel de boală la o vârstă atât, atât de fragedă.

La vârsta de 7 ani, Hydeia l-a întâlnit pe Magic Johnson în cadrul unei emisiuni pentru copii de la postul de televiziune "Nickelodeon". Ea, doar o copilă, în timp ce el era unul dintre cei mai mari jucători de baschet din lume. Totuși, ei aveau un lucru în comun: amândoi erau HIV pozitivi. În cadrul acelei emisiuni, micuța Hydeia a spus că își dorește ca oamenii să o vadă ca pe o persoană normală. Magic Johnson a încercat să o liniștească spunându-i că și ei sunt oameni normali.

Hydeia avea doar 11 ani când a apărut în cadrul emisiunii lui Oprah, pe care a emoționat-o până la lacrimi cu povestea ei. 

”Când m-am născut am fost diagnosticată cu HIV pozitiv, iar când am împlinit 5 ani am avut primele simptome de SIDA. Am avut infecții la creier, infecții de sânge, pneumonie. Foarte mulți prieteni de-ai mei au murit de SIDA, aceasta este cea mai urâtă parte a vieții mele. Nimeni nu știe niciodată cât va trăi. Nu contează dacă ai SIDA, ai putea la fel de bine să ieși în fața casei și să fii lovit de un autobuz. Nu știi niciodată... Dacă doar stai în pat și îți plângi de milă și te gândești că vei muri, nu se va schimba nimic. Dar în schimb ai putea să te ridici și să încerci să schimbi ceva. Te poți trezi dimineața, poți fi recunoscător și poți încerca să faci ceva pozitiv.”, a mărturisit micuța de numai 11 ani faimoasei Oprah.

Hydeia Broadben îmbrăcată în negruSursa foto: Instagram

Acum micuța Hyedia s-a transformat într-o femeie minunată, deși pastilele i-au oprit creșterea și este mică de statură. Ea are 37 de ani și este, în continuare, activistă. Are și zile bune, dar și zile proaste. Face sport, mănâncă sănătos și încearcă să se mențină optimistă chiar dacă această boală o pune în dificultate de foarte multe ori. Nu își urăște viața, ci consideră că este binecuvântată, deși mulți oameni se sperie de ea atunci când află că este infectată cu HIV. 

 Hydeia Broadbent in prezent, stă într-un fotoliu și zâmbește

Sursa foto: Instagram

Ea a devenit o adevărată sursă de inspirație pentru mii și milioane de oameni de pe întreaga planetă și și-a dedicat toată viața conștientizării și informării publicului în legătură cu această boală cruntă. 

Citește și: Abandonat de mamă la naștere din cauza unui fals diagnostic cu HIV, orfanul Ionuț și-a dedicat viața salvării celorlalți

Surse articol: CNN, Pedaids, CWA

Surse foto: Youtube, Instagram

Ce daruri ți-au oferit ursitoarele la naștere?
Incepe quiz
Ce daruri ți-au oferit ursitoarele la naștere?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.