Creșterea copilului este, fără îndoială, cea mai frumoasă sarcină pe care o poate avea un om și care durează 24/7. Dubiile sunt multe și pornesc încă din primele secunde de viață ale unui bebeluș, iar părinții caută constant cele mai bune metode de parenting.
Probabil că nu vei găsi niciodată un ghid despre cum să crești un copil perfect, indiferent de câte cărți cumperi sau câte sfaturi ceri. Însă există studii care au concluzionat că există o legătură între trăsăturile de caracter ale părinților și rata de succes a copilului în viață. Vezi despre ce este vorba, în galeria foto!
Surse articol: BrightSide / Businessinsider / LifeHack

Nu ascund niciodată adevărul
Copiii pe care părinții îi mint, chiar și dacă sunt minciuni frumoase menite să ascundă un adevăr urât, s-ar putea să aibă probleme de adaptare la maturitate. Când un copil va adresa o întrebare dificilă, minciuna poate părea cea mai sigură cale. În realitate, transmite doar un mesaj conflictual către cel mic, mai ales atunci când este învățat exact opusul: că onestitatea este cea mai importantă. Așadar, poate ajunge să își mintă părinții, mai ales în timpul adolescenței.

Mamele au cariere
Cercetările de la Harvard Business School au arătat că fiicele femeilor cu carieră de succes au avut mai multă ambiție de a-și finaliza studiile și de a avea poziții manageriale mari, contrar celor ale căror mame sunt casnice.

Nu își expun copilul pe internet
În era digitală în care trăim copiii întâmpină o formă de încălcare a intimității lor: părinții îi fotografiază și postează imaginile pe social media. Este și cazul multor influenceri din lume, mai ales mame, care își construiesc o carieră prin expunerea vieții propriului copil. Nu doar că este un obicei notiv, dar îl poate face pe cel mic să aibă probleme cu stima de sine mai târziu.

Îl încurajează să călătorească
Călătoria în afara țării are numeroase avantaje: întâlnești oameni noi, încerci preparate inedite și experimentezi culturi diverse. Și copiii pot beneficia de toate acestea, iar călătoritul le stârnește curioritatea intelectuală și le sporește capacitatea de a se adapta, de a fi independenți încă de la vârste fragede, dar și de a rezolva probleme. Când ajung la maturitate au mai multe șanse să aibă mintea deschisă, să fie plini de viață și respectuoși.