Opt trăsături pe care le are o mamă puternică

Opt trăsături pe care le are o mamă puternică

Diana Solomon

Deseori, fără să ne dăm seama, tindem să asociem ideea de mamă puternică unei femei puternice. Totuși, te-ai întrebat vreodată ce trăsături sunt definitorii pentru a indica forța aceasta pe care o are o mamă?

Așadar, dacă ești curioasă care sunt acele semne comportamentale care indică un potențial uriaș în chestiunile ce țin de parenting, iată câteva indicii care să-ți vină în ajutor!

Trăsături generale ale unei mame puternice

  1. Are încredere în ea

O mamă puternică, pe lângă faptul că este foarte ancorată în prezent și atentă la nevoile celor din jur, este stăpână pe forțele proprii, lucru pe care îl transmite ulterior copilului. Totodată, ea rezistă tentației de a-i impune celui mic propriile așteptări și dorințe și pune accentul mai degrabă pe onestitate.

  1. Este empatică

Pe lângă faptul că zi de zi manifestă bunătate, o mamă puternică înțelege că toți oamenii ar trebui să fie mai uniți, motiv pentru care dă mereu dovadă de compasiune și consideră acest lucru valoros.

  1. Este altruistă

O mamă nu are grijă doar de propriul copil, ci este atentă și la nevoile altor mame sau ale copiilor acestora.

  1. Știe să nu depășească anumite limite personale

O mamă puternică știe că nu trebuie să fie intruzivă sau impulsivă. Este mereu atentă la nevoile copiilor ei și îi învață să comunice eficient, respectându-le în aceeași măsură nevoile.

  1. Știe cum să treacă peste situații neplăcute

Orice problemă este rezolvată cu optimism, înțelegere și recunoștință.

  1. Încurajează critica constructivă

O mamă puternică știe cum să privească o situație din mai multe unghiuri și își încurajează copiii să-și spună părerile, dând astfel dovadă de inteligență emoțională și diplomație.

  1. Își învață copiii să aibă stimă de sine

Acordându-le copiilor libertate de exprimare și independență în adevăratul sens al cuvântului, o mamă puternică îi ajută astfel să aibă încredere în ei și-n forțele proprii.

  1. Încurajează educația prin diversitate

Atunci când le arată copiilor că pot învăța numeroase lucruri utile făcând cu ei lecții ce se bazează pe diversitate și joacă, o mamă le captează atenția și îi face să fie curioși în legătură cu ceea ce înseamnă educația, pentru că cei mici vor asocia mereu acest segment cu ceva pozitiv, care le aduce bucurie.

Prin urmare, o mamă puternică are numeroase trăsături: știe să fie atentă la nevoile copiilor ei, este în alertă atunci când o altă familie are nevoie de ajutor, știe să exprime bunătate și își educă în așa mod copiii încât îi încurajează să se bucure de libertatea de exprimare și nu le îngrădește limitele.

Tu ce alte caracteristici crezi că mai are o mamă puternică?

Articolul urmator
De ce bunica maternă este cea mai importantă ființă din viața copilului
De ce bunica maternă este cea mai importantă ființă din viața copilului

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.