Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Pătuțul pentru bebeluț – o alegere importantă pentru părinți îndrumată de Nichiduta

Luni, 09.07.2018
de Ana Munteanu

Una dintre achizițiile cele mai importante pe care părinții le au de realizat atunci când în familie se va naște un nou membru este pătuțul. Acesta trebuie să asigure un nivel corespunzător de stabilitate, siguranță și de confort. Raportarea la o serie de caracteristici pe care le prezintă acesta este necesară, având în vedere diversitatea opțiunilor de pe piață.  Când atenția este focusată în direcția potrivită – calitatea acestuia și confortul micuțului – atunci și produsul va fi unul corespunzător. În acest sens, neapărat trebuie avute în vedere și aspecte precum brand-ul, tipul de pătuț, dimensiunile etc.

Este locul în care bebelușul va petrece cel puțin primele luni din viață, locul în care se va dezvolta, în care va dormi, deci se pune problema că acesta trebuie să se încadreze în anumite cerințe de confort. În acest sens, Nichiduta – magazin online specializat in articole pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a copiilor – iese în întâmpinarea părinților cu o serie de recomandări vis a vis de această alegere. Pentru fiecare preferință oferă opțiuni variate pe site – nichiduta.ro.

Care este modelul de pătuț potrivit pentru bebeluș?

Colecția de pătuțuri este una variată. Asta ridică probleme celor care nu știu ce anume să urmărească atunci când doresc să cumpere unul.

Un pățut din lemn, clasic? Desigur că aceasta este o opțiune, poate dintre cele mai bifate. Se referă la acele modele care dispun de pereți laterali detașabili sau ficși, care au ca material de bază lemnul. Optează pentru a doua variantă cei care doresc un tipar conceput sub formă de leagăn. De asemenea, această categorie de pătuțuri poate sau nu prezenta un nivel pentru saltea ajustabil.

Neapărat de avut în vedere în cazul celor cu zăbrele ca distanța dintre acestea să nu depășească 1,5 cm pentru că astfel există riscul de accidentare pentru bebeluș, respectiv de înțepenire a piciorușelor. În fine, pot vedea cum arata un patut din lemn modern cei interesați pe nichiduta.ro.

O altă variantă este reprezentată de pătuțurile pliabile. Acestea vin sub forma unui schelet metalic, învelit într-o husă confecționată din material textil. De asemenea opțiunile sunt variate în privința acestora. Le aleg în mod deosebit cei care obișnuiesc să călătorească mult pentru că știu că le pot lua peste tot cu ei. Depozitarea nu ocupă spațiu mult, astfel că îl pot lua fără probleme în portbagajul mașinii.

Sunt o recomandare pătuțurile pliabile și în condițiile în care mai târziu părinții doresc să le ofere copiilor un spațiu sigur de joacă. Astfel, modelele care se pot transforma în țarc sunt o preferință, mai ales în rândul părinților moderni. Nu este dificilă montarea unuia – tot ce trebuie să facă aceștia este sa îndepărteze coșul suportului pentru dormit.

Sunt modele care includ de asemenea măsuță pentru înfășat copilul. Detaliul important de avut în vedere în ceea ce privește un astfel de model este bifarea fermoarului care permite îndepărtarea uneia dintre părțile laterale cel puțin.

Care sunt aspectele de urmărit în alegerea pătuțului?

Alegerea trebuie neapărat să scoată din ecuație faptul că prețul constituie criteriul de selecție cel mai important. Siguranța celui mic este cea care face obiectul atenției. Desigur că va fi necesară fixarea unui buget, la acesta fiind raportată și căutarea ulterioară. Iată sugestiile practice de aplicat în alegere.

În ce loc va fi amplasat pătuțul? Permite acesta unul de dimensiuni mai mari? Cel mai bine este ca o serie de măsurători să fie realizate în acest sens. De ce fel de pereți laterali dispune piesa de mobilier? Este necesar ca aceștia să permită o circulație corespunzătoare a aerului. În condițiile în care alegerea vizează unul confecționat din material textil, aceasta trebuie să includă pereți din plasă.

De asemenea contează ca marginile să dispună de protecție, respectiv materialul din care sunt realizate să nu prezinte un pericol pentru bebeluș. Cei mici au în general tendința de a mușca, sunt agitaţi şi au mişcări uneori greu de anticipat.

Unii optează pentru modelele de pătuțuri care dispun de roți pentru cazurile în care iau ulterior decizia de a-l muta în altă cameră. Nu este acesta desigur un reper esențial în alegerea pătuțului, însă cei interesați îl pot avea în vedere.

De asemenea, o recomandare pentru cei care aleg pătuțuri din lemn este de a avea în vedere ca acesta să aibă un sistem ușor de utilizat, respectiv cu un perete detașabil. Indiferent alegere și preferințe, cei interesați găsesc pe www.Nichiduta.ro soluții rentabile, înalt calitative.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!