Psiholog: "Bebelușii care au probleme cu somnul sunt viitoare genii"

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Probabil că cea mai mare provocare din viața unor proaspeți părinți este să găsească o modalitate prin care să îi determine pe copiii lor mici să doarmă pe întreg parcursul nopții.

Un psiholog din Bristol a făcut constatări care arată că bebelușii care au probleme cu somnul au un nivel mai ridicat de inteligență și că acesta reprezintă un semn clar că ei sunt înzestrați cu trăsăturile unor viitoare genii. Află mai multe despre cercetare, în galeria foto!

Surse articol: Marie Claire / Buzzfeed / Healthymummy

Sugarii nu dorm pe o perioadă lungă de timp

Sugarii nu dorm pe o perioadă lungă de timp

Potrivit cercetărilor lui Peter Fleming, psiholog și profesor în cadrul Universității din Bristol, există o legătură între somnul întrerupt al unui bebeluș și nivelul ridicat de inteligență al acestuia. Acest lucru se datorează faptului că sugarii nu pot dormi pentru o perioadă lungă de timp pentru că nu este un obicei benefic pentru dezvoltarea lor, se arată pe site-ul Buzzfeed.com

Citește și: Cum să crești un copil independent, responsabil și sigur de sine: sfaturi de aur pentru orice părinte

O concepție eronată

O concepție eronată

În fapt, expertul susține că ideea că bebelușii ar trebui să doarmă toată noaptea este "o concepție greșită a secolului XXI și că nu există absolut nicio dovadă că un copil care are somnul neîntrerupt ar avea vreun beneficiu". Desigur, singurul avantaj este că părinții se odihnesc și nu sunt nevoiți să se trească de mai multe ori până dimineața.

Somul întrerupt

Somul întrerupt

Constatarea psihologului Flemming trasează o corelație pozitivă între lipsa unui somn coerent și inteligență. El spune că și adulții se confruntă, la rândul lor cu această problemă, deși le este mai ușor să atribuie totul responsabilităților multiple pe care le au pe parcursul zilei. Și bebelușii descoperă foarte multe lucruri în fiecare zi, pe care trebuie să le înțeleagă și să le procedeseze, astfel că este de înțeles de ce mulți dintre ei nu dorm bine.

Citește și: 10 tehnici de supraviețuire pe care orice părinte trebuie să le explice copilului său

Capacitatea cognitivă

Capacitatea cognitivă

"Bebelușii care nu dorm pentru o perioadă lungă de timp își dezvoltă mai bine latura empatică pe viitor", spune Darcia F. Narvaez, profesor la Universitatea Notre Dame. Specialista întărește ideea lansată de Flemming și afirmă că studiile demonstrează faptul că bebelușii care au probleme cu somnul evoluează mai mult din punct de vedere al abilităților cognitive și la maturitate sunt mai raționali și au șanse mai mici să sufere de depresie.

Citește și: Copilul nu este prea matinal? 12 metode blânde care îl vor ajuta să se trezească zâmbind

Surse foto: IStock

Articolul urmator Doi gemeni identici s-au căsătorit cu două surori gemene identice. Copiii lor sunt frați, verișori și gemeni cuaternari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.