Nu Skin

Șapte vedete care au suferit de depresie postnatală: ce poți să înveți de la ele

Redactor Alexa Galgau

Depresia postnatală este o problemă care trebuie tratată cu seriozitate, mai ales având în vedere că nu mai puțin de 20% dintre proaspetele mămici ajung să se confrunte cu ea. Multe dintre ele suferă în tăcere și lasă starea să se agraveze, în loc să ceară ajutor specializat, ceea ce poate avea consecințe grave asupra psihicului, dar și asupra relației dintre mamă și copil.

Tocmai pentru a le da curaj mămicilor care se confruntă cu această afecțiune, mai multe vedete de la Hollywood au vrut să își împărtășească experiența, după ce și ele au trecut prin depresia postnatală! Citește și tu poveștile lor inspirante!

7 vedete care au suferit de depresie postnatală

Adele

Talentata cântăreață a avut dificultăți mari din cauza depresiei postnatale: „Pentru minte, depresia postpartum a însemnat că nu voiam să fiu cu copilul meu; eram îngrijorată că îi voi face rău; eram îngrijorată că nu pot să fac o treabă bună. Dar eram obsedată de copilul meu. Mă simțeam foarte neadecvată, ca și cum aș fi luat cea mai proastă decizie a vieții mele". Chiar dacă a trecut prin momente foarte grele, Adele a declarat că ceea ce a ajutat-o să treacă peste depresia postnatala a fost faptul că a vorbit cu cei dragi despre problema ei.

 

A photo posted by @adele on

Courteney Cox

Actrița din „Friends” s-a luptat în 2005 cu depresia postnatală, care a afectat-o nu numai mintal, ci și fizic. Courteney povestește că nu putea să mai doarmă noaptea și că avea palpitații foarte des, după care a început să se simtă tot mai deprimată. Atunci când s-a dus la medic, a descoperit că avea o dereglare hormonală severă. Sprijinul prietenilor și un tratament hormonal adecvat au reușit să o aducă din nou pe linia de plutire, după 6 luni de chin.

 

A photo posted by Courteney Cox (@courteneycox13) on

Gwyneth Paltrow

Când a născut primul ei copil, o fetiță, Gwyneth nu a fost deprimată. Dimpotrivă, a simțit acea euforie de care numai proaspetele mămici se pot bucura. În schimb, la al doilea copil, deși se aștepta să se simtă la fel, a intrat într-o stare de depresie adâncă, pe care o descrie ca fiind unul dintre cele mai întunecate capitole ale vieții ei. S-a chinuit cinci luni cu depresia postnatală, care,  în cele din urmă, a trecut de la sine. Din păcate, nu toate mămicile au norocul să treacă peste un astfel de episod fără ajutor specializat sau tratament special.

 

A photo posted by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Drew Barrymore

La fel ca Gwyneth, și Drew a suferit de depresie postnatală abia la al doilea copil, ceea ce a fost foarte dificil, din cauză că nu știa deloc ce să facă în această situație. „Nu m-am confruntat cu depresie postnatală la primul copil, așa că nu înțelegeam, pentru că mă simțeam grozav. Abia la al doilea copil am înțeles despre ce vorbeau oamenii din jurul meu. Este genul de problemă care te copleșește tot mai mult în fiecare moment.” Din fericire, Drew a reușit să depășească acest obstacol și să aibă o viață de familie fericită.

 

A photo posted by Drew Barrymore (@drewbarrymore) on

Alanis Morissette

Cântăreața nu este deloc străină conceptului de depresie, deoarece s-a confruntat mai mulți ani cu ea. Cu toate acesta, nu a putut fi pregătită pentru depresia postnatală foarte puternică pe care a avut-o după ce a adus pe lume un fiu. Deși era predispusă la depresie și cunoștea simptomele, ea a spus că această formă de depresie a luat-o complet prin surprindere, iar durerea era una fizică, nu doar mintală. Din cauza predispoziției ei, depresia postnatală a durat pentru cântăreață mai bine de un an. Mai mult, i-a fost și rușine să le spună celorlalți despre problema ei, însă, în cele din urmă, prin terapie, starea ei s-a reglat.

 

A photo posted by Alanis Morissette (@alanis) on

 Celine Dion

Celine Dion a avut o experiență foarte neplăcută cu depresia postnatală, care i-a provocat stări contradictorii, care alternau între extaz și depresie profundă. În primele zile, poveștește vedeta, nu putea să mănânce și nu avea destulă energie, însă a avut norocul că mama ei a văzut din timp problema și i-a oferit tot sprijinul emoțional de care avea nevoie. Cu ajutorul ei, Celine a reușit să își revină și le sfătuiește pe toate proaspetele mămici să apeleze la ajutorul mamelor lor.

 

A photo posted by Céline Dion (@celinedion) on

Britney Spears

Mama cântăreței a dezvăluit presei detalii despre perioada dificilă prin care a trecut Britney. Ea a avut doi copii la un interval scurt unul de celălalt (doar un an), ceea ce a fost copleșitor. Depresia postnatală a fost accentuată de divorțul prin care a trecut și de presiunea venită din direcția carierei. Cântăreața a trecut prin cele mai dificile momente ale vieții ei, însă acum este o mămică fericită și este din nou în grațiile presei și ale fanilor ei.

 

A photo posted by Britney Spears (@britneyspears) on

Depresia postnatală este o problemă severă, dar nu rară, așa că nu trebuie niciodată să îți fie teamă să ceri ajutorul celor din jur. După cum vezi, oricine se poate confrunta cu ea, iar cel mai important lucru este să treci cu bine peste și să te bucuri de prichindelul tău.

Află și cum să îți înveți copilul să își exprime emoțiile!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro - mama si copilul

    1. 6 sfaturi de fitness și wellness pentru primul trimestru de sarcină (61 vizite)