Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Born Abroad - Povestea unei nasteri din Canada

DivaHair

 Prima experiență cu sistemul medical canadian am avut-o la 3 luni după ce am emigrat în Montreal, în 2013, cu ocazia primei mele sarcini. Am programat telefonic primul consult medical la spitalul cel mai apropiat de casă și așa mi-a fost asignat primul doctor cu agenda ceva mai disponibilă la acel moment. Cu el am continuat urmărirea sarcinii la datele stabilite împreună (aproximativ 4 săptămâni în primul și al doilea trimestru și mai frecvent în ultimul), până la momentul nașterii. Nașterea este asistată de același doctor, doar dacă acesta este prezent în spital la momentul nașterii.

Sarcina a evoluat fără probleme și treptat m-am pregătit pentru momentul nașterii. Institutul Național de Sănătate Publică distribuie gratuit viitorilor părinți un ghid actualizat ce conține informații practice referitoare la sarcină și copil până la vârsta de 2 ani. Acest ghid mi-a devenit folositor în tot acest timp, l-am consultat cu încredere în multe situații în care am avut nevoie de o informație avizată.

Un aspect negativ pe care l-am observat în timpul vizitelor de urmărire a sarcinii sunt timpii de așteptare pentru consultațiile și procedurile medicale non-urgențe. Un consult medical programat la o anumită oră poate întârzia până la 4-5 ore peste ora stabilită.

Citeste mai multe pe Anca's Diary.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!