Sfaturi utile privind alegerea scaunelor auto pentru copii

Redactor Divahair.ro

A te bucura de prezența unui copil în viața ta reprezintă nu numai activități plăcute și momente de neuitat ci, de asemenea, și o serie de responsabilități în acest sens. Totodată, orice părinte consideră siguranța copilului său mai presus decât orice și, din acest motiv, tot ceea ce ține de acest aspect trebuie să se numere printre punctele de interes ale părinților.

Așadar, atunci când vine vorba de drumurile ce trebuie efectuate cu mașina, la care să participe și micuțul dumneavoastră, atunci siguranța copilului poate fi asigurată prin intermediul optării pentru scaune auto special create cu acest scop.

scaun auto pentru copii

Alegerea unui scaun auto pentru copilul dumneavoatră este un proces care, deși pare dificil de parcurs, se va realiza cu un minimum de efort dacă țineți cont de criteriile de mai jos:

  1. Alegerea scaunului auto depinde în mare măsură de vârsta, precum și de greutatea copilului dumneavoastră: pentru ca eficiența produsului avut în vedere să fie optimă, atunci corpul micuțului trebuie să se muleze perfect pe acesta. Așadar, în funcție de astfel de criterii vă veți putea orienta cu privire la achiziția unui scaun auto potrivit.

De exemplu, copiii cu vârsta cuprinsă între un an și nouă ani (cu aproximativ 13 kilograme) se vor afla în siguranță în interiorul automobilelor dacă scaunul achiziționat este cel de tip scoică, montat pe bancheta din spate. Pentru micuții între 9 și 18 kilograme sau între 9 și 36 de kilograme, modelul cel mai recomandat de scaun auto este cel de tip evolutiv, ce prezintă centuri proprii de prindere, cu scopul de a mări nivelul de siguranță asigurat. De asemenea, există și categorii destinate copiilor cu o greutate ce se încadrează între 18 și 36 de kilograme, mai precis înălțătoarele auto, care sunt dispuse cu o dublă centură de siguranță.

Totuși, scaunele auto se recomandă a fi utilizate în cazul copiilor cu vârsta de până în 12 ani.

  1. Materialele din care sunt confecționate: în special când sunt mici, copiii sunt cu mult mai sensibili decât adulții. De asemenea, un drum cu mașina nu pare să fie deloc o atracție pentru micuți, din acest motiv plimbarea trebuie să fie pe cât se poate de relaxantă. Așadar, scaunul auto destinat copiilor este necesar să fie confecționat din materiale înalt calitative, care să ofere un plus de confort.
  1. Verificarea centurilor de siguranță: un alt aspect care trebuie în mod definitoriu să vă preocupe atunci este necesară achiziția unui scaun auto destinat copiilor este centura de siguranță. Așadar, este indicat să verificați dacă aceasta este prinsă în cele cinci puncte și mai ales dacă va asigura siguranța deplină a micuțului.

 scaun auto pentru copii

  1. Verificarea certificatelor de conformitate a produsului: atunci când vine vorba despre cumpărarea unui produs care poate periclita viața copilului dumneavoastră, nu este deloc momentul să omiteți verificarea certificatelor de conformitate ale acestuia. Așadar, pe eticheta scaunului auto trebuie să se regăsească mai mult decât sigur toate informațiile ce țin de această cerință.
  1. Ușurința în utilizare: un astfel de produs va implica utilizarea sa constantă, din acest motiv, înainte de vă hotărî asupra unui articol dorit, indicat ar fi să-i probați gradul de funcționalitate. De asemenea, dacă copilul dumneavoastră este mai mărișor, puteți să îi solicitați părerea cu privire la modelul pe care îl dorește.

Așadar, dorința părinților de a asigura în permanență siguranța copilului lor trebuie să constea și în respectarea mențiunilor de mai sus. De exemplu, un furnizor de top în acest domeniu, care vă oferă nu doar soluții calitative, ci și avantajoase, este magazinul online nichiduta.ro. Scaunele auto de la nichiduta.ro se remarcă întotdeauna ca fiind exact produsele pe care orice părinte și le dorește pentru copilul său, din acest motiv se bucură de popularitate. Pentru mai multe informații în acest sens, dar și pentru a putea alege modelul de scaun auto pentru copii dorit, puteți accesa site-ul menționat mai sus, și anume nichiduta.ro.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.