Strategii pentru a depăși problemele de somn la bebeluși

Strategii pentru a depăși problemele de somn la bebeluși

Redactor Divahair.ro

Unii părinți spun adeseori că durează o veșnicie să-și facă copilul să adoarmă. Ei au observat deja că anumite strategii ajută în calmarea copilului, cum ar fi: alăptarea, hrănirea cu biberonul, legănatul, sau plimbarea la aer curat. Totuși, bebelușul se poate trezi și pe parcursul nopții și atunci ceea ce își doresc părinții săi cu ardoare, este ca cel mic să se liniștească și să doarmă mai bine.

Cu siguranță ei încearcă să-l alinte, să-l legene, pentru că nu-și pot lăsa copilul să plângă în continuu. Pentru a-l calma ei folosesc și suzete anticolici, despre care se spune că reduc riscul de crampe abdominale.

Bebelușii sunt vulnerabili și extrem de neajutorați, iar atunci când plâng este clar că au nevoie de părinți, să aibă grijă de ei. Ei plâng adesea de frică, foame, durere ori altă suferință. Indiferent de motiv, bebelușii au anumite modificări fizice, respectiv le crește tensiunea arterială, țipă, mușchii lor devin încordați, iar în corpul lor micuț apare un nivel semnificativ de hormoni de stres.

bebelus cu suzeta in gura

Bebelușii au nevoie de somn, însă uneori par a fi în imposibilitatea de a adormi adânc. Principalele măsuri pe care părinții le pot lua, pentru ca bebelușul să aibă un somn mai bun, sunt următoarele:

  • Trebuie să se asigure că bebelușul are un leagăn sau un pătuț bun, cu o saltea confortabilă, fără goluri pe părțile laterale, care se potrivește perfect
  • Pentru somn, bebelușul trebuie să aibă îmbrăcăminte confortabilă și lenjerie de pat specială, din bumbac 100%
  • Ținând cont că bebelușul este sensibil, ei trebuie să evite folosirea de parfumuri care au miros puternic și care pot afecta simțurile delicate ale micuțului.

Pentru ca bebelușul să aibă un somn bun, este important să facă anumite activități înainte de culcare. Un pic de distracție – cum este băița bebelușului – iar apoi un ritual de culcare ajută enorm. Îngrijirea bebelușului în liniște, fără televizor este recomandată de fiecare dată, asta îl va liniști și îl va ajuta să adoarmă în brațele mamei. Apoi bebelușul va fi mutat în pătuțul lui sau în leagăn, unde își va continua liniștit somnul.

Cea mai bună soluție pentru un somn fără plâns la bebeluși este folosirea de suzete de pe Notino. Detalii aici. Bebelușii au nevoie și de suzete anticolici care previn durerile din zona abdominală. Plânsul poate fi un semn al acestei afecțiuni, mai ales dacă nu există alte cauze. Colicile sunt semnalate de situații repetate de plâns prelungit și stări de iritabilitate, care apar din senin și sunt greu de calmat. Aceste simptome apar chiar înainte ca bebelușul să împlinească vârsta de 5 luni.

Medicii spun că afecțiunea se produce din cauza faptului că sistemul digestiv al bebelușului este imatur, iar gazele se acumulează în mod excesiv în intestin. Uneori pot să se producă colici și din cauza problemelor cu flora intestinală la bebeluș, sau datorită metodei incorecte de hrănire.

Pentru hrănirea bebelușului este recomandat biberonul cu tetina din silicon anticolici, care reduce riscul de regurgitare, vomă, crampe abdominale, are o supapă ce asigură un flux constant de aer.

Experții spun că ceasul biologic al bebelușului începe să se maturizeze după vârsta de 6 luni. Abia la vârsta de 9-10 luni, bebelușul are capacitatea de a se culca aproximativ la aceeași oră, deci va putea respecta un program de somn. Ciclurile de somn la bebeluș sunt mai scurte și numeroase. Ei au mai multe etape intermediare de somn și se trezesc mai des decât adulții.

Bebelușul se poate trezi și din cauza procesului de dezvoltare fizică. În primii 2 ani de viață, copii au tipare de somn care arată clar nevoile lor biologice, care sunt diferite de ale adulților, spun cercetătorii.

Un bebeluș care se trezește frecvent noaptea are anumite nevoi. De exemplu, el se trezește din cauza senzației de foame, de sete, pentru că are scutecul umed și trebuie să fie schimbat, pentru că îi este frică sau este pur și simplu prea obosit.

Specialiștii în somn consideră că la bebelușii care dorm mult apare senzația de foame în timpul somnului. Ei spun că bebelușii au nevoie de multe ore de somn, iar în acest timp trebuie să fie hrăniți la un moment.

Care este frica ta?
Incepe quiz
Care este frica ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.