Urmează vacanța cu familia? Iată cum să călătorești cu micuțul tău

Urmează vacanța cu familia? Iată cum să călătorești cu micuțul tău

Redactor Alexa Galgau

Pare greu de crezut că ai putea avea parte de o vacanță relaxantă cu familia dacă îți iei micuțul cu tine, nu? Dacă nu ai cu cine să îl lași sau pur și simplu nu te înduri să faci acest lucru, ești nevoită să te adaptezi situației cât poți de bine. Așa că uită de experiențele (de multe ori descurajante) pe care ți le-au povestit prietenele tale și învață câteva trucuri pentru a avea o vacanță perfectă, chiar dacă a avea grijă de un bebeluș când ești pe drumuri nu este cea mai simplă misiune din lume!

Vacanță cu familia: cum să ai grijă de bebeluș

Nu este ușor să te bucuri de o călătorie când bebelușul tău plânge mai tot timpul și trebuie să ai grijă de el. Însă, dacă te organizezi cât mai bine, vei putea avea parte de un concediu plăcut și relaxant. Ține cont de următoarele sfaturi, dacă vrei să îți iei micuțul cu tine în concediu:

1. Ține toate lucrurile bebelușului la îndemână, indiferent cu ce tip de transport călătorești. Când ajungi la destinație, despachetează imediat și organizează un colț al camerei doar pentru copil. Pune biberoanele și toate obiectele micuțului într-o „bucătărie” improvizată.

2. Când pleci în vacanță cu familia, bebelușul tău probabil că va avea probleme cu dormitul într-un loc străin. De aceea, trebuie neapărat să iei căruciorul la tine, dacă micuțul nu vrea să doarmă în camera de hotel. Unii bebeluși vor adormi dacă sunt duși într-un marsupiu. Dacă bebelușul adoarme mai ușor în cameră, faceți cu schimbul când vegheați asupra lui. Nu doar mămica trebuie să se „sacrifice” mereu din acest motiv.

3. Dacă luați cu voi în vacanță un pătuț portabil, îți recomandăm să faci probe înainte și să îți înveți micuțul să doarmă în el înainte de vacanță. Dacă bebelușul începe să plângă din cauza schimbării de mediu, lasă-i timp să se adapteze și nu te duce imediat să îl consolezi. Nu renunța la concediu doar pentru că micuțul plânge mult și des - dacă reziști în primele zile, îți garantăm că în cele din urmă se va adapta și se va comporta ca acasă.

4. Înainte de a face rezervările pentru vacanța cu familia, gândește-te ce fel de locatie va fi cea mai convenabilă pentru voi. De exemplu, poate că v-ar avantaja mai mult un apartament decât o singură cameră, pentru a-l putea pune pe micuț în altă încăpere. Astfel, când începe să plângă, nu trebuie să trezească întreaga familie.

5. Un sfat important de care să ții cont dacă vrei să ai o vacanță plăcută în familie este să fii chiar tu mai maleabilă în privința programului. De exemplu, chiar dacă de obicei iei cina la opt seara, în vacanță îți recomandăm să mergi mai devreme la restaurant, la o oră când nu este prea plin. Dacă ai copii mici, aceștia se plictisesc foarte ușor, așa că este în regulă să îi lași să se uite la desene în timp ce voi mâncați, chiar dacă acasă nu le dai voie. Altfel, va trebui să alergi după ei prin tot restaurantul, ceea ce probabil nu reprezintă idealul tău de ieșire.

Când pleci în vacanță cu familia, cel mai important este să te adaptezi situației și să faci tot posibilul ca toată lumea să se simtă bine. Dacă te organizezi cum trebuie, nu ai niciun motiv să nu te bucuri de concediu, chiar dacă ai un bebeluș cu tine!

Ce rol joci în familia ta?
Incepe quiz
Ce rol joci în familia ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.