Nu Skin

Zodii de mame care fac copii puternici

Redactor Alexa Galgau

Modul în care ne formăm ca adulți este strâns legat de copilărie și de ceea ce învățăm de la părinții noștri. Multe dintre trăsăturile părinților noștri se dezvoltă și în noi, iar adesea, chit că vrem sau nu, ajungem întocmai ca ei. Orice copil poate deveni puternic, pentru că educația și circumstanțele familiale joacă un rol important în acest sens. Există însă două zodii care aproape întotdeauna fac copii puternici.

Află care sunt zodiile ce dau naștere unor mici luptători!

Zodii care fac copii puternici

Scorpion

Mamele care aparțin acestei zodii au o legătură specială cu copiii lor, pe care îi pot citi ca pe niște cărți deschise. Scorpionii nu sunt doar foarte inteligenți, ci au și o intuiție de invidiat, iar aceste două trăsături le ajută pe native să aibă o relație de prietenie cu copiii lor. Prin faptul că se pot împrieteni cu ei, însă fără a le pierde respectul sau a-și diminua autoritatea, femeia Scorpion poate să comunice deschis cu cei mici și ajunge chiar să aibă discuții destul de mature, pentru că nu îi place să îi trateze pe copii ca și cum nu ar putea gândi singuri.

Aceasta este o mare virtute a mamei Scorpion: își încurajează copiii să nu fie pasivi, ci să își exprime gândurile deschis și să acționeze pentru propriul beneficiu. Nu ai să vezi niciodata un copil al femeii Scorpion care să se lase batjocorit de alții de vârsta lui, pentru că este învățat încă de acasă să își ia apărarea și să nu se lase călcat în picioare. La fel este și femeia Scorpion, care nu poate fi pusă la pământ de nimeni.

O mamă din această zodie nu este genul care să își cocoloșească micuțul. Dimpotrivă, ea îl va îndemna să exploreze lumea și singur, să nu se dea bătut și să nu se ia după „turmă”. Toate aceste calități îl transformă într-un copil puternic, care mai târziu va deveni un adult asertiv și sigur pe el. Cu cât un copil este mai ferit de lumea din jurul lui, cu atât devine mai fricos și mai slab, iar mama Scorpion știe acest lucru.

Nu trebuie să subestimăm nici influența indirectă pe care femeia Scorpion o are asupra copilului ei. Acesta ajunge să își admire mama și să o respecte, pentru că ea este mereu puternică, întreprinzătoare, creativă și plină de viață. Cu alte cuvinte, mama Scorpion nu este doar o prietenă și o învățătoare excelentă pentru copilul ei, ci și un exemplu demn de urmat.

Leu

A doua zodie care face copii puternici este Leul, un semn de foc ce are în interior o flacără ce nu poate fi domolită de nimic. Mamele din această zodie sunt exact precum leoaicele din natură: pot fi tandre, jucăușe și pline de viață, dar pot deveni și feroce dacă există vreo amenințare.

Pentru zodia Leu, succesul și puterea sunt două aspecte ale vieții fără de care nu poate fi fericită. De aceea, își învață copiii încă de când sunt mici că trebuie să ajungă departe și să aibă standarde foarte înalte. Mai degrabă și-ar încuraja copiii să iasă în evidență, decât să stea cuminți, în băncile lor, tocmai pentru că mama însăși este genul asertiv și dornic de atenție și recunoaștere. Acest lucru nu este deloc rău pentru cei mici, pentru că de multe ori ajung niște elevi străluciți, care primesc nenumărate onoruri și diplome, umplându-i sufletul de mândrie mamei din zodia Leu.

Ca orice zodie de foc, Leul are spirit de aventură, poftă de viață nesecată și o dorință de libertate foarte mare. Pentru că are aceste calități, îi lasă pe cei mici să descopere lumea, să o înfrunte și să iasă învingători. Nu vei întâlni o mamă din zodia Leu care să își țină copiii în casă, departe de „pericole”.

La fel ca zodia Scorpion, mama din zodia Leu este foarte apropiată de copiii ei, dar nu neapărat datorită intuiției și capacității de a-i înțelege profund, precum în cazul zodiei de apă, ci datorită atitudinii și concepțiilor tinerești pe care le are în mod nativ. Copiii se simt bine cu mama lor, care este exigentă când trebuie, jucăușă, puternică și mereu plină de energie. Atmosfera în casă este întotdeauna veselă și, din acest motiv, acești copii cresc într-un mediu foarte pozitiv, care le întărește caracterul.

Aceste două zodii fac aproape mereu copii puternici, care învață de la mamele lor foarte multe, dar învață și pe cont propriu, fiind încurajați să fie mai individualiști și asertivi.

Descoperă și zodiile care fac copii deștepți și descurcăreți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta