Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Ai o pasiune pentru frumos? Alege lumânări de nuntă cu stil și personalitate

Miercuri, 05.02.2020

Ne dorim ca nunta noastră să fie unică, astfel încât ziua în care pășim cu emoție în fața altarului să ne rămână întipărită pentru totdeauna în minte și în suflet. Însă, deși amintirile se păstrează neștirbite într-un colț al memoriei de unde le poți rechema oricând, nu același lucru poate fi spus despre simbolistica nunții.

Minunata zi în care spui „da” este potenţată de obiecte simbolice care îi multiplică semnificațiile și îi sporesc încărcătura pozitivă, iar lumânările sunt unele dintre ele. Aducând lumină sfântă în viața tânărului cuplu, protejând iubirea lor cu binecuvântare divină, lumânarea de nuntă este un obiect aproape sacru.

Cu toate acestea, cel mai adesea ajunge uitată într-un colț, acoperind cu praf toată încărcătura complicată de emoții și energii care o întovărășește. Opune-te acestei tendințe optând pentru lumânări de nuntă pline de stil și de personalitate, pe care să le afișezi cu mândrie în casă, ca un licăr perpetuu al noului început, nu să le arunci precum o haină veche! Nu știi unde te așteaptă aceste lumânări neprețuite? Îți spunem noi în rândurile de mai jos!

Lumânarea de nuntă, reinterpretată: cele mai frumoase modele

Lumânările de nuntă sunt protejate precum adevărate comori neprețuite atunci când te întovărășesc la altar, dar devin cu timpul mai întâi un obiect drag, dar ascuns, menit să împrospăteze amintiri, și mai apoi o simplă încurcătură de care speri să scapi cât mai repede. Știm foarte bine că momentele prețioase ale existenței scânteiază mereu în suflet, dar în același timp deplângem tendința pe care mulți dintre noi o avem de a minimiza importanța unui eveniment trăit și de a uita să savurăm clipa. Dacă în loc de a opta pentru lumânări banale pe care le arunci cu doar un strop de mustrări de conștiință ai alege în schimb adevărate obiecte de artă pe care să le expui cu drag în casă?

Este menirea Ardmolcom, spațiul online unde lumânarea este reinterpretată și primește în sfârșit cinstea și onorurile pe care le merită. Designerul Ana Ciomîzgă a realizat adevărate povești pe ceară, asumându-și misiunea de a crea lumânări pe care „nu le pui bine după ușă sau debara”, ci le expui ca pe obiecte de decor care nu se învechesc și nu se strică, ci vor arăta mereu ca în prima zi, împodobindu-ți casa cu aspectul lor sărbătoresc și sufletul cu amintirile pe care le rețin.

Ce ne mai place? Eco-sustenabilitatea conceptului. Știi că ne preocupă mult acest subiect la ordinea zilei și că am decis să fim mai conscious în alegerile noastre, iar lumânările de nuntă reinterpretate sunt o modalitate excelentă de a scăpa de încă un reziduu pe care îl aruncăm la gunoi și de a-l transforma într-un obiect de decor. Este o interpretare atât de frumoasă și de emoționantă a economiei circulare.

Ce mai rămâne de adăugat? Că lumânările de nuntă sunt realizate manual din materiale prețioase (foiță de aur, de argint sau de cupru), dar și din materiale neconvenționale, dovedind că imaginația designerului este la fel de necuprinsă precum sentimentul iubirii.

Dar destul cu povestea, oricât de frumoasă ar fi ea, și descoperă mai jos câteva dintre cele mai frumoase lumânări de nuntă!

Premise cu tamise

Strălucire, diversitate, artă: așa ar suna o scurtă caracterizare a superbei lumânări de nuntă botezate atât de creativ „Premise cu tamise”. Concepută din fulgi mărunți de metale prețioase în nenumărate nuanțe ce se au precum surorile, lumânarea e decorată cu frunze, flori, ciucuri în contrast și în armonie totodată. Compoziția stropită cu tușe exotice de turcoaz, reflectând viața plină de aventură pe care o veți avea în calitate de „domnul și doamna”, dar și cu accente de roz ce reclamă dulceața iubirii, va duce nunta voastră la un alt nivel.

Ego

Nu te gândi la egoism, noi preferăm să percepem semnificaţiile acestei lumânări ca fiind „individualitatea topită și recreată în unitate”. Cu alte cuvinte, rămâi tu, dar în același timp ești și el, și noi: ce putea fi mai frumos? Avem deja un răspuns: designul acestei lumânări e și mai încântător decât ideea pe care o exprimă. Modelul este perfect pentru un eveniment ultrasofisticat, pentru o nuntă statement unde totul cucerește și totul strălucește. Nobilă, delicată, prețioasă și rafinată, așa cum o descrie chiar creatoarea sa, lumânarea marca Ardmolcom e acoperită cu foiță de aur și cupru, cu broderie complexă și, așa cum suntem deja sigure că ai observat, cu o pană de păun ce simbolizează belșugul, compasiunea și stăruința. Nu putem trece cu vederea nici accentele de violet profund, reliefând uniunea dintre înțelepciune și iubire în contextul regal al nunții tale.

5 elemente

Preferi decorurile rustice, iar nunta ta se vrea neapărat un omagiu adus naturii? Atunci lumânarea 5 elemente va transfera pe ceară și cu pasiune toate dezideratele tale. Asociind cele cinci elemente pe un fundal auriu care semnifică bunăstarea și noblețea, podoaba cea mai de preț a nunții tale va fermeca pe toată lumea frumusețea sa. Aduci laolaltă toate elementele, mizezi pe ciclicitatea naturală și pe porția de infinit surprinsă în mișcare și în schimbare: poate cea mai frumoasă definiție a iubirii tale.

Rima albă

Și dacă dragostea e de fapt uniunea a două cuvinte care nu rimează întotdeauna, dar care împreună compun poezie? Iată o idee la care lumânarea de nuntă creată de Ana Ciomîzgă te poate încuraja să meditezi. Concepută superb din elemente care la prima vedere par incompatibile, dar care în realitate creează un tot unitar și armonios, lumânarea e concepută din ceară albă decorată cu pană albă și cu detalii argintii. Albul sugerând puritatea iubirii voastre este astfel ridicat la un alt nivel de inserțiile de metal care duc cu gândul la rezistență în fața intemperiilor vieții și a capriciilor sorții. O lumânare de nuntă care vă spune povestea în artă și în poezie: ce ți-ai putea dori mai mult?

Dragobete pe-ndelete

Ne reîntoarcem la acea nuntă tradițională, la iubirea care își extrage seva din pământul românesc și puterea din miile de generații de moși-strămoși. Recreând legenda Dragobetelui, împletind-o cu credință și cu dragoste de tot, de țară, de familie, de soț, de copii, lumânarea decorată cu nuanțele tricolorului, cu spicul dătător de viață, cu dantelă ca pe broderiile bunicii și cu flori ca pe câmpurile multicolore, e cu siguranță un vestitor al iubirii care îți va rămâne mereu alături. Nu doar în ziua nunții, ci pentru toate zilele tale.

Descoperă și alte modele de lumânări de nuntă, lumânări de botez, mărturii, dar și piese decorative și unicat pe ardmol.com. Dincolo de numele de botez genial ales („ard molcom”), ne-am îndrăgostit de creativitatea minunatelor opere de artă realizate de designerul Ana Ciomizga, de sufletul care răzbate din fiecare decorație și de semnificațiile profunde pe care, de data aceasta, nu le vei mai pune bine și nu le vei mai da deoparte, ci le vei lăsa să îți lumineze sufrageria, dormitorul, casa și viața.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (37)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!