Ce nu îți spune nimeni despre alegerea unui fotograf pentru evenimentul mult așteptat – nunta

Ce nu îți spune nimeni despre alegerea unui fotograf pentru evenimentul mult așteptat – nunta

Lorena Teacă

Poate că nu te-ai gândit până acum la un fotograf ca la un prestator de servicii complex, însă când vine vorba de un eveniment cu multe așteptări și dintre cele mai înalte - precum o nuntă, lucrurile se schimbă. Acesta trebuie să fie profesionist, un prieten, un om cu calm și înzestrat cu abilități ce îl ajută să transmită mirilor stări ce le echilibrează stresul în ziua cu pricina, nu trebuie să trădeze prezența sa, să nu streseze obsesiv cu îndreptarea obiectivului către persoanele participante la nuntă, ci trebuie să fie subtil, reușind să capteze chipuri și stări naturale. Deja pare greu de crezut cum vei găsi tu pe cel care le poate întruni pe toate acestea.

Iată și câteva dintre aspectele pe care nu ți le spune nimeni despre alegerea unui fotograf nunta și cum uneori regulie sunt sfidate, fiind mai mult vorba de voi și fotograful ales:

- Alegerea este uneori despre ceea ce simți și intuiești și nu despre buget sau alte repere despre care ai mai auzit

Orice cuplu de miri își creează o strategie, un plan de organizare. Însă de multe ori „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”, astfel că vei avea nevoie de adaptare. Nu te panica, nu este totul după un plan scris pe hârtie. Poți alege un fotograf nunta Bucuresti poate chiar pe cel care nu este din capitală, însă se arată disponibil pentru deplasare. Ține și de intuiție până la urmă, având în vedere că fotograful te va însoți în acea zi la fiecare pas.

Îl alegi pe cel cu care simți că te poți conecta, cu care poți discuta, cu care te înțelegi și din priviri. Se numește compatibilitate și ține de o energie ce vine din ambele părți.

- Preferă să organizezi o ședință foto de tip save the date

Să fii în fața camerei, a obiectivului te va face să te simți mai timid/ă ca oricând, mai ales dacă nu ai mai cochetat cu acest tip de activitate. O ședință foto în prealabil îți va da ocazia să te obișnuieșți cu asta și implicit cu persoana, fotograful. Iată deci o bună ocazie de a colabora din nou, înainte de marea zi, ca o repetiție de ce nu. Ședința foto de tip save the date este romantică și interesantă, dar poate fi deopotrivă și cu un substrat și mai practic.

Oameni care incheie o mireasa la spate

În plus, o astfel de abordare îți va oferi șansa și să îți dai seama ce tip de fotografii îți plac.

-Poate că nu vei avea parte de toate tipurile de fotografie pe care ți le doreai

Dar asta nu este nimic, pentru că vei avea alte 10 tipuri de fotografii care te vor ului. Fiecare nuntă este o ocazie unică pentru ca fotograful să își pună iscusința și talentul la bătaie. Nu se poate spune că mereu vor rezulta același tip de fotografii. Dar nu-i nimic, pentru că la final îți vei da seama că fotograful a surprins mai mult decât te-ai fi gândit tu să îi menționezi: detalii, reacții, zâmbete, emoții, cadre uimitoare și într-o lumină ce conturează totul ca fiind ca desprins din revistele de specialitate.

-Rezultatul final durează

De preferat să citești foarte bine condițiile înscrise în contractul ce va urma să fie semnat de ambele părți. Fotograful este obligat să treacă și termenul de predare al materialelor. Acesta poate să ajungă și la 3 luni de la nuntă. Iar albumul de nuntă poate dura chiar și mai mult de atât. Este vorba de sezonul nunților ce de regulă încarcă programul unui fotograf.

Desigur că acel termen este unul diferit de la caz la caz. Trebuie însă să discuți despre asta și să eviți să stresezi fotograful în așteptarea rezultatului.

Nu uita nici de surse externe de informare despre fotograful ales, însă rămâne sfântă discuția personală cu fotograful. O recomandare este ocphotography.ro, o echipă de 2 fotografi ce împreună îți pot face visul perfecțiunii despre fotografiile de nuntă o realitate.

Un eveniment de așa natură precum este o nuntă implică numeroși pași și o sumedenie de întâmplări. Este evident că se va dori totul imortalizat. Însă vei dori totodată ca cel ales nu doar să fotografieze, ci să creeze sau mai bine spus să îți recreeze ziua nunții în fotografii, acestea să fie expresive, să transmită emoții și să stârnească aprecieri.

Ce fel de nunta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de nunta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.