Cum alegem florile de nuntă! 8 sfaturi pe care trebuie să le urmezi, dacă vrei ca totul să iasă perfect!

Cum alegem florile de nuntă! 8 sfaturi pe care trebuie să le urmezi, dacă vrei ca totul să iasă perfect!

Redactor Andreea Baluteanu

Ai fost cerută în căsătorie și te pregătești pentru cea mai frumoasă zi din viața ta? Felicitări! Înainte de a te lăsa pradă stresului și de a păși încet-încet pe urmele unei Bridezilla, ține cont de faptul că ceea ce urmează e de fapt una dintre cele mai speciale perioade. Ia fiecare hotărâre cu dragoste, nu cu anxietate, și totul va ieși perfect.

Acestea fiind spuse, una dintre cele mai importante întrebări pe care ți le vei adresa este următoarea „cum alegem florile de nuntă?”. Noi suntem aici pentru a te îndruma cu informații, trucuri și detalii prețioase de la mirese și de la specialiștii în aranjamente florale.

Cum alegem florile de nuntă: pregătirea

Nu vrem să te supunem încă de la începutul materialului unei presiuni suplimentare, dar alegerea florilor pentru nuntă se poate dovedi la fel de importantă precum cea a rochiei de mireasă. De ce? Fiindcă toate privirile vor fi lipite de splendidele decorații florale. Tocmai de aceea, strânge din dinți și pregătește-te să atingi excelența în materie!

decoratii de nunta

Joacă-te pe Pinterest!

Începem cu ce e mai ușor: un strop de joacă plină de creativitate. Dacă atunci când îți imaginezi spectacolul floral al viitoarei tale nunți, tot ce poți conjuga din imaginație sunt doi trandafiri și câteva tușe de culoare pe care ți le amintești probabil din „Crazy Rich Asians”, atunci deschide Pinterest. Vei găsi numeroase idei wow din care să te inspiri și vei vedea cum, cu un strop de research, dobândești creativitate instant.

Informează-te!

Cum alegem florile de nuntă? Prin documentare! Nu spune nimeni ca de acum înainte să știi pe dinafară toate numele în latină ale florilor tale preferate, dar e indicat măcar să poți să le spui pe nume. Nu te duce la florărie cu afirmații de genul „știți acea floare roșie care apare peste tot”! Pentru rezultate semnificative, know your flowers!

Experții potriviți, răspunsul la întrebarea „cum alegem florile de nuntă”

Dacă vrei ce e mai bun, angajează-i pe cei mai buni…nu neapărat în domeniu, cât pentru tine. În acest sens, e bine să te orientezi după două criterii!

Stabilește bugetul!

Acesta este de fapt primul pas pentru o nuntă reușită. Odată ce vei ști la ce sumă te încadrezi, vei lua deciziile mult mai ușor. În general, cuplurile rezervă circa 3% din bugetul lor aranjamentelor florale, dar trebuie să vă întrebați cât anume contează pentru voi!

Caută specialistul potrivit!

Cum alegem florile de nuntă? Angajând pe cine trebuie să ni le pună la dispoziție! Azi oferta de florari sau florării este diversă, așa că ai de unde să alegi. Caută recomandări de la nunțile care ți-au plăcut, studiază portofolii online și încearcă să iei decizia numai după o întâlnire în prealabil. Truc: compatibilitatea dintre voi contează mult.

Ia în calcul decorul nunții pentru florile potrivite!

E clar că florile nu pot cădea la nunta ta din cer, de parcă nu ar avea nicio legătură cu contextul din jur. Tocmai de aceea, e musai să te orientezi după ceea ce știi deja despre nunta ta înainte de a lua decizia.

Axează-te după cromatica generală a evenimentului!

Adori trandafirii roșii, dar tabloul nunții tale este deja destul de încărcat vizual? Poate ar fi mai bine să te orientezi după culori palide, ceva mai delicate. De partea cealaltă, dacă restul elementelor din decorul matrimonial sunt pasteluri suave, florile pot fi colorate. Dar atenție, în nuanțe complementare.

Ia în calcul și tema nunții!

Dacă ai ales o tematică pentru nuntă, e musai să se reflecte și în aranjamentele florale. Par exemple, un eveniment organizat într-un peisaj rural va arăta cel mai bine alături de flori sălbatice, de câmp. De partea cealaltă, o nuntă retro se vrea complimentată de aranjamente florale bogate: gândește-te la „Marele Gatsby”!

Ține cont de anotimp!

Nici nu ne mai referim aici la partea financiară: e clar că florile de extra-sezon vor costa mai mult. Dar gândește-te și la mediu, la emisiile de carbon și la poluarea pe care o cauzează dorința ta de a epata. Alege flori care să se potrivească anotimpului în care faci nunta, iar viața în doi va începe sub semnul armoniei.

buchet de mireasa

Începe cu buchetul de mireasă!

Poate că vei avea tendința de a lăsa această decizie importantă pe ultima sută de metri, dar buchetul tău ar trebui mai degrabă să fie un etalon pentru aranjamentele florale. Nu e musai să le coordonezi cromatic cu exactitate de ochi de pictor, dar trebuie să se potrivească. Cum alegem florile de nuntă? Privind buchetul miresei.

Acestea sunt cele mai importante sfaturi de care să ții cont atunci când te întrebi „cum alegem florile de nuntă”! Raportează-te la ele și vei fi steaua cea mai strălucitoare a unui eveniment de o frumusețe divină.

Vezi și 8 tendințe superbe în machiajul de mireasă din 2020!

Surse foto: iStock

Ce fel de nunta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de nunta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.