Ghid de bună purtare la nunți. 10 greșeli pe care le fac invitații și pe care să le eviți
Ziua nunții ar trebui să fie cea mai frumoasă din viața ta, când toți cei dragi sunt alături de tine pentru a sărbători dragostea. Cu toate acestea, invitații pot fi o pacoste, de cele mai multe ori. Iată câteva sfaturi pentru ca nunta ta să se desfășoare în deplină armonie.
Răspunde invitației
Chiar dacă răspunsul este negativ, răspunde clar invitației. Pentru miri este extrem de important să știe exact numărul participanților la eveniment. Dacă îți organizezi nunta, sună-i pe cei care nu ți-au confirmat prezența și dă-le un termen-limită. Dacă nici atunci nu răspund, taie-i de pe listă.
Respectă-ți angajamentul
Mai urât decât să nu răspunzi invitației este să confirmi și să nu participi la eveniment. Dacă, totuși, există un motiv întemeiat care îți dă planurile peste cap, anunță, explică situația și trimite un cadou de nuntă generos proaspătului cuplu. Dacă se întâmplă ca la nunta ta să nu ajungă oaspeții, sună-i să te asiguri că nu s-a întâmplat nimic. Dacă nu este nimic grav, este dreptul tău să fii supărată pe invitații „dezertori”.
Nu consuma alcool în exces
Ideea unui open bar la nuntă s-ar putea să-i facă pe invitați să uite măsura. Cu toții avem momente în care exagerăm cu alcoolul, dar o nuntă nu este cadrul cel mai potrivit să faci acest lucru. Dacă barmanul sugerează ca ar fi timpul să ieși afară să iei o gură de aer, ar fi cazul să o lași mai moale cu băutura. Dacă cineva consumă alcool în exces și devine periculos la nunta ta, poți să-i comanzi un taxi sau să rogi un apropiat să-l ducă acasă.
Nu fura atenția mirilor
De multe ori se întâmplă ca cineva să poarte un outfit prea provocator sau să se dea în stambă pe ringul de dans. Chiar dacă te gândești că nunta este plictisitoare, lasă mirii să se bucure de ea, oricât de mult ți-ai dori să o condimentezi. Dacă se întâmplă la nunta ta, nu dispera. Oamenii își vor aminti de tine, nu de cel care cânta pe ringul de dans după un pahar în plus. Incidente se întâmplă mereu, tu doar relaxează-te și bucură-te de eveniment.
Nu aduce invitați în plus
Deși îți dorești să ai un partener la nuntă, multe cupluri nu își permit să plătească meniuri în plus. Dacă invitația este pentru două persoane, va fi menționat. Nu le cere mirilor să facă o excepție pentru tine. Dacă nu și-au dat seama că te afli într-o relație seriosă, le poți aminti, politicos. Dacă îți organizezi nunta, spune-le clar invitaților că locul și bugetul nu îți permit invitați în plus.
Toasturi surpriză
Coșmarul oricărui cuplu este ca invitații să țină discursuri neanunțate. Oricât de apropiată ai fi de fericitul cuplu, nu lua cuvântul dacă nu ți se cere. Gândește-te că îți va afecta reputația. Ca să eviți accidentele la nunta ta, roagă DJ-ul să nu dea microfonul nimănui.
Nu purta alb
Dacă nu este vreo excepție în care mireasa le cere invitaților să facă asta, sub nicio formă nu purta alb sau nuanțe apropiate la o nuntă. Vei părea disperată după atenție. Chiar dacă mireasa poartă altă culoare, lumea va crede că vrei să-i iei locul. Dacă vreo invitată vrea să facă asta, explică-i politicos că tu ești mireasa.
Nu pune mii de întrebări
Dacă ești invitată la nuntă într-un oraș pe care nu-l cunoști, vei avea tendința să pui sute de întrebări. Gândește-te că mirii mai au și alți invitați, plus multe alte probleme privind organizarea evenimentului. Întreabă doar lucrurile absolut necesare. Ca să scapi de asaltul întrebărilor la nunta ta, poți crea un website al evenimentului, în care să centralizezi toate informațiile necesare oaspeților.
Nu posta pe social media
Mulți oameni sunt mai atenți la telefon decât la evenimentul din fața lor. Făcând live-uri și fotografii, există riscul de a rata momentele-cheie ale nunții. O postare în care să feliciți fericitul cuplu este suficientă. Ca să eviți viralizarea nunții tale, creează un grup secret în care invitații pot posta fotografii, întrebări sau orice este legat de nuntă.
Nu întârzia
O regulă a bunului-simț spune că trebuie să ajungi cu 15 minute mai devreme la nuntă. Nu este cazul să te lași așteptată. Dacă se întâmplă ca cineva să întârzie, nu face o tragedie din asta. Să ajungi la timp este o formă de respect pentru miri. Dacă se întâmplă să intervină ceva și să ajungi mai târziu, anunță. Ceremonia se va desfășura și fără tine, dar cei care te-au invitat s-ar bucura să fii prezentă.
Tu respecți mereu aceste reguli?
Surse foto: iStock