Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Sfaturi pentru achiziționarea rochiei de mireasă. Ce alegi din numeroasele modele disponibile?

Redactor Divahair.ro

Achiziționarea rochiei de mireasă poate fi un stres imens sau un vis împlinit. În perioada pregătirilor, pline de entuziasm, femeile scapă din vedere câteva aspecte decisive pentru alegerea unei rochii de mireasă potrivite. În primul rând, alegerea rochiei trebuie să se facă în funcție de modelul care avantajează cel mai bine corpul. Astfel, trebuie să se țină cont de mai multe aspecte înainte de a se cumpăra o rochie de mireasă.

Pentru început, stabilește un buget

În timp ce unele mirese consideră că nicio sumă nu este prea mare pentru rochia pe care o vor purta în cel mai important moment al vieții, altele sunt mai pragmatice și sunt conștiente că nu vor purta rochia de mireasă decât preț de câteva ore. Indiferent de caz, este foarte important ca viitoarea mireasă să seteze un buget, adică să stabilească suma pe care dorește să o investească în acest articol vestimenar. Există multe situații în care femeile se îndrăgostesc de o rochie care nu se încadrează în buget și trebuie să se decidă dacă renunță la ea sau sacrifică altceva.

femeie in rochie de mireasa

Ține cont de forma corpului

Femeile sunt sfătuite să aleagă rochii de mireasă confortabile, care să pună în evidență ceea ce le place cel mai mult la corpul lor. Astfel, ele trebuie să țină cont de tipurile de forme ale siluetei atunci când cumpără o rochie de mireasă.

La silueta de tip clepsidră se pot alege rochii care să evidențieze talia, cum sunt cele tip sirenă. Femeile care se încadrează în tiparul siluetei triunghiulare sunt sfătuite să aleagă rochiile cu decolteu în V sau cu detalii cu volane. Pe de altă parte, cele care se încadrează la silueta dreptunghiulară pot alege rochii mai vaporoase. În cazul siluetelor în formă de măr, viitoarele mirese vor achiziționa rochii tăiate sau croite în stil imperial. Dacă femeia este mai scundă, poate alege o rochie A-line sau una dreaptă, care să-i urmeze formele corpului. Pentru miresele care au forma siluetei de tip triunghi inversat, este ideală tot o rochie A-cut.

Modelul și materialul rochiei

Există sute de combinații de decolteuri, culori, materiale, croieli, siluete, trene și multe alte detalii, care influențează felul în care rochia se va așeza pe viitoarea mireasă. Aceasta trebuie să rămână deschisă la sugestiile consultanților de vânzări, deoarece experții au sfătuit sute de mirese și au idei perfecte în legătură cu modelul potrivit.

Cele mai utilizate materiale din care se confecționează rochii de mireasă sunt satinul, tulle-ul, mătasea și rayonul.
Satinul este unul dintre cele mai cunoscute, durabile și versatile materiale. Acesta este neted, se așază frumos și pune silueta în valoare.

Tulle-ul este un material de tip plasă, cu găuri, utilizat pentru fuste. Este utilizat pentru a crea efectul amplu al fustelor de bal, dar și pentru diverse detalii, așa cum sunt volanele.
Unul dintre cele mai scumpe materiale naturale de pe piață este mătasea. Deși pare foarte delicat, acest material este extrem de durabil și se pliază pe foarte multe stiluri.

Rayonul, denumit și mătase sintetică sau vâscoză, este o fibră semi sintetică făcută pațial sau complet din celuloză sau materiale realizate din plante (măcinate și transformate în fibre), utilizată adesea ca alternativă pentru mătase.
Deși poate părea dificil să aleagă rochia, se spune că orice viitoare mireasă simte atunci când îmbracă rochia perfectă pentru ea! În general, este indicat ca rochia de mireasă să fie confecționată din materiale de foarte bună calitate, iar pentru ca aceasta să atragă toate privirile admirative ale invitaților, un croi perfect pentru silueta miresei este esențial.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!