5 beneficii ale bijuteriilor din argint

Redactor Divahair.ro

Alese cu grijă, bijuteriile completează ținuta și evidențiază personalitatea celei care le poartă. Când vine vorba de alegerea bijuteriilor, argintul se numără printre cele mai des întâlnite materiale din care sunt confecționate acestea, având, alături de rolul estetic, și unul simbolic: este asociat cu energia feminină, cu puritatea și cunoașterea interioară. Pe lângă toate aceste semnificații, iată 5 beneficii, mai puțin cunoscute, pentru care merită să optezi pentru bijuteriile din argint:

bijuterii argint

Sursa foto: Metaphora 

Argintul îți îmbunătățește starea de spirit

În lupta cu stresul, cu provocările zilnice și cu emoțiile negative, bijuteriile din argint au un rol semnificativ, datorită faptului că ne ajută să ne gestionăm starea de nervozitate. Totodată, acestea au efecte pozitive asupra durerilor de cap care apar ca o consecință a oboselii și a perioadelor încărcate prin care trecem. Chiar dacă nu ne dăm seama, o bijuterie din argint funcționează ca un burete care absoarbe emoțiile negative cu care ne confruntăm, astfel ajutându-ne să facem față momentelor mai puțin plăcute din viața de zi cu zi.

Argintul are efecte pozitive asupra stării de sănătate 

Pe lângă beneficiile pe care le aduc stării de spirit, bijuteriile din argint contribuie și la buna funcționare a organismului. Efectele pozitive ale argintului asupra stării de sănătate sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, când medicii chinezi efectuau tratamentele prin acupunctură cu ace de argint, iar fenicienii, navigatori iscusiți, transportau apa, vinul și laptele în vase de argint, lichidele păstrându-se astfel nealterate. În plus, despre apa păstrată în vase de argint se spune că are calitățile unui antibiotic natural foarte eficient. 

Dacă ai probleme cu tensiunea arterială, cu activitatea cardiacă sau cu tractul gastrointestinal, o bijuterie din argint este o alegere inspirată, care te va ajuta să faci față problemelor de sănătate pe care le întâmpini. Astfel, nu doar că vei da dovadă de bun-gust prin purtarea unei piese fine, ci te vei și simți bine fizic și psihic. Ai putea opta pentru o pereche de cercei de argint Metaphora, care provin din diverse culturi ale lumii. 

Argintul te ajută să îți păstrezi tinerețea 

Trecerea timpului este ireversibilă. Nu poți opri curgerea anilor, dar poți să folosești câteva trucuri care să te ajute să îți menții tinerețea. Purtarea bijuteriilor din argint este unul dintre ele, pentru că se spune despre acestea că îmbunătățesc sistemul imunitar. De asemenea, argintul este din ce în ce mai folosit în industria cosmetică, deoarece contribuie la menținerea elasticității vaselor de sânge. Ori de câte ori îți dorești să rămâi tânără, optează pentru o bijuterie din argint, dar adu-ți aminte că tinerețea este, în primul rând, o stare de spirit, care vine din interior.

Argintul îți evidențiază senzualitatea 

Senzualitatea rămâne unul dintre cele mai potrivite sinonime pentru feminitate. Cum argintul este simbolul esenței feminine Yin, bijuteriile confecționate din acest material te vor ajuta să îți exprimi cu încredere frumusețea. Când alegi o bijuterie din argint, ține minte că acesta era considerat de către alchimiști metalul zeițelor. Cu alte cuvinte, optând pentru un astfel de material, vei lăsa să vorbească zeița din tine despre tine, despre felul tău de a fi. Știi doar că o adevărată femeie înțelege că alegerea oricărui accesoriu este o formă de autoexprimare.

Argintul te ajută să faci față energiilor negative

Chiar dacă nu crezi în deochi, cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată să simți că o persoană îți transmite energii negative prin simpla sa prezență sau privire. Pentru a nu-ți lăsa starea de spirit umbrită de astfel de momente, alege să porți o bijuterie din argint, metal care este folosit în descântece încă de când a fost descoperit. Deși nu poți evita tot timpul oamenii care nu îți fac bine din punct de vedere psihic sau emoțional, poți să înlături energiile lor negative prin purtarea argintului. 

În general, bijuteriile îți pun într-o lumină pozitivă outfitul, însă bijuteriile din argint fac mai mult decât atât, având beneficii pentru sănătatea ta - fizică și emoțională. 

Surse foto: Facebook

Articolul urmator Cele 9 tendințe cheie din modă ale sezonului toamnă-iarnă 2022

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.