5 lucruri inedite despre bijuteriile handmade

Redactor Divahair.ro

Aprecierea pe care deosebitele colecții de bijuterii handmade o primesc este mai mult decât evidentă în ultima perioadă. Atenția și dragostea pe care producătorii și artizanii le investesc în munca lor se materializează în adevăratele capodopere, pe care aceștia le creează și care ajung să fie bijuteriile de suflet ale multor femei, adepte ale accesorizarii cu bijuterii handmade.

Față de bijuteriile produse în masă, achiziționarea unei bijuterii handmade trebuie privită ca o investiție, existând mai multe motive pentru care bijuteriile lucrate manual ar trebui să primescă atenție și apreciere sporite. Gândindu-ne la acest aspect, am ales să facem o lista cu 7 lucruri inedite despre bijuteriile handmade, pe care nu le știai sau cărora nu le-ai acordat atenția necesară până în prezent.

bijuterie

1. Nu sunt implicate mașini de producție în masă. Prin definiție, bijuteriile lucrate manual sunt literalmente doar cele create de mâinile artizanului sau producătorului. Piesele sunt tăiate, sculptate, modelate și lipite fără ajutorul mașinilor de producție în masă. În vreme ce o masinărie destinată producției de bijuterii poate roti sute de bucăți pe oră, artizanul va face doar o cantitate finită sau o fracțiune din numărul de bucăți în același timp.

2. Valoarea timpului. Știu ca am menționat anterior, însă nu pare a fi suficient, așa încât am simțit nevoia să atragem atenția din nou asupra acestui aspect: bijuteriile realizate manual necesită o perioadă incredibilă de timp pentru a ajunge la produsele finite, ajungându-se uneori la ore întregi sau chiar zile, în funcție de complexitatea modelelor abordate.

3. Procesul de creație. Artizanul are o relație specială cu fiecare bijuterie sau design creat. Procesul de creație este în realitate cheia pentru valoarea deosebită a fiecărei piese. Regăsim în fiecare din acestea energia și o bucățica din sufletul fiecărui artizan.

bratara

4. Materialele. În majoritatea cazurilor, valoarea materialelor utilizate în crearea bijuteriilor handmade este de o calitate superioară. Materialele sunt achiziționate cel mai adesea din surse sigure, reprezentate de furnizorii de renume din acest domeniu.

5. Calitatea. Producțiile realizate la scară mai mică sunt aproape întotdeauna de o calitate superioară, acest fapt datorându-se posibilității de a urmări și a controla procesul creației de la început până la final. Producătorii și artizanii sunt extrem de mândri de creațiile lor, astfel atenția și grijă pe care le acordă procesului de elaborare a bijuteriilor se văd întotdeauna în calitatea produselor finite.

Niciun accesoriu nu va transmite mai bine feminitatea și stilul unei femei decât bijuteriile personalizate, reprezentate de bijuteriile lucrate manual. Realizate cu multă sârguință, aceste bijuterii sunt considerate adevărate opere de artă, ideale pentru toate femeile care își doresc accesorii deosebite, ce impresionează prin originalitatea lor.

Articolul urmator Articole care nu trebuie sa îți lipsească din garderobă în acest sezon

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.