8 pași pentru a vă păstra fustele și rochiile în cea mai bună formă

8 pași pentru a vă păstra fustele și rochiile în cea mai bună formă

Redactor Divahair.ro

Fustele și rochiile sunt adesea cele mai delicate articole din dulapul dumneavoastră. Unele dintre ele - cum ar fi cele pe care le purtați la nunți - ar putea fi, de asemenea, și cele mai scumpe. Asta înseamnă că au nevoie de îngrijire suplimentară.

Pentru a vă ajuta să le păstrați în cea mai bună formă, maximizând spațiul, am creat acest articol despre cele mai bune moduri de a stoca, curăța și organiza fiecare fustă și rochie pe care o dețineți. Vă va ajuta să păstrați totul, de la fuste scurte până la rochii de seară, în cele mai bune condiții.

dulap cu haine

1. Editați-vă colecția

Experții sunt de acord: atunci când vă organizați hainele, ar trebui să faceți întotdeauna o evidență inițială a articolele pe care le purtați efectiv și a celor care adună praful.

Editarea garderobei este un proces atent. Dacă doriți să vă editați hainele, ar trebui să vă cunoașteți stilul personal din timp. Cum vreți să arătați? Care este stilul dvs. de viață? Acesta este pasul pe care toată lumea îl omite și nu își pot da seama de ce nu își pot organiza dulapurile.

Treceți prin aceste întrebări în timp ce vă uitați peste fuste și rochii. Dacă găsiți ceva care nu se potrivește aspectului sau stilului dvs. de viață, puneți-l într-o grămadă pentru donații. Vă recomandăm să păstrați o „geantă de donație” chiar în dulap, astfel încât atunci când observați ceva pe care nu îl purtați, să îl puteți elimina imediat.

2. Sortați fustele și rochiile în funcție de sezon

Nu veți purta fuste grele din stofă atunci când este o zi fierbinte fierbinte de vară sau rochii de vară în timpul iernii. Grupați toate hainele după sezon și rotiți fiecare grup pe măsură ce temperaturile se schimbă. Dacă călătoriți des, rotația tipică a sezoanelor va fi un pic mai dificilă. Așadar, uitați-vă la călătoriile programate pentru viitor și faceți tot posibilul pentru a vă organiza dulapul în consecință.

3. Grupați-le împreună

Acum că ați păstrat doar hainele de sezon în dulap, selectați-le în funcție de tip. Încercați să țineți toate fustele și toate rochiile laolaltă, ca să nu fie prea greu de găsit. Apoi, sortați articole similare împreună. Rochiile și bluzele sunt mai late decât pantalonii, așa că nu veți putea vedea totul, dacă sunt amestecate împreună.

4. Luați în considerare o schemă de culori

Codificarea culorilor dulapului dvs. poate părea complicat, dar vă va face mult mai ușor să vedeți și să localizați articolele agățate pe umerașe. Puneți un separator suplimentar între culorile apropiate, cum ar fi bleumarin și negru. Acest lucru vă va ajută, de asemenea, să știți ce culoare îmbrăcați înainte să o verificați în oglindă.

5. Fiecare rochie primește propriul său umeraș

Este tentant să strângeți mai multe rochii pe umerașe obișnuite sau în versiunile cu mai multe niveluri. Dar asta face și mai greu să vedeți ce aveți de fapt în dulap.

O mulțime de oameni vor ține două rochii pe un umeraș sau vor lua umerașele care se conectează pentru a ține cinci perechi de pantaloni. Acele umerașe sunt excelente pentru îmbrăcămintea din afara sezonului, dar nu pentru cea pe care o purtați în fiecare zi.

Ar putea părea o irosire de spațiu, dar dacă utilizați aceleași tipuri de umerașe - și nu o nepotrivire haotică cu umerașe din lemn, plastic și cele subțiri din metal pe care le primiți de la curățătoria chimică - totul ar trebui să se potrivească la locul său.

6. Prindeți fustele pe dos de umerașele lor

Depozitarea fustelor pe umerașe cu cleme reglabile este o idee inteligentă. Clemele culisante pot fi adaptate pe tot felul de dimensiuni de fuste, fără a întinde materialul. În acest fel, evitați cutele care vin odată cu plierea unei fuste peste un umeraș tradițional. Dar aceste cleme pot lăsa urme, în special pe fuste delicate.

Dacă atârnați fusta pe dos, însă, semnele sunt brusc pe partea laterală a fustei, pe care nimeni nu o vede. Ca un bonus suplimentar, previne ca partea exterioară a fustei să nu se frece de alte țesături care atârnă lângă ea și să slăbească accidental mărgele sau cusături elaborate.

7. Duceți rochiile și fustele pătate la curățătorie

Când murdăriți accidental o rochie sau o fustă care este marcată ca fiind spălată doar la curățătoria profesională, este important să acționați rapid.

Mai întâi, îndepărtați (nu frecați) cât de mult lichid puteți. Apoi duceți rochia sau fusta la curățătorie cât mai curând posibil. Timpul oferă petei mai multe șanse de a intra în material.

Descrieți petele (de exemplu, ce ați vărsat și când ați vărsat) persoanei din spatele tejghelei cu cât mai multe detalii. În acest fel, vor ști care este cel mai bun mod de a trata zona cu probleme.

8. Dar nu lăsați nimic în sacul de curățătorie

Când reveniți cu un munte de fuste, rochii și costume de la curățătorie, tot ce vă doriți să faceți este să le agățați în dulap și să treceți la lucruri mai importante. Nu vă lăsați pradă tentației.

Lăsarea hainelor în sacii de plastic pentru curățare chimică nu este o idee bună. În primul rând, sacul va captura umezeala persistentă din procesul de curățare, ceea ce poate provoca mucegai.

Pungile de plastic conțin, de asemenea, ceva numit hidroxitoluen butilat (BHT). Acest antioxidant vă poate decolora sau îngălbeni hainele atunci când intră în contact cu lucruri din aer. Așadar, îndepărtați și reciclați toate pungile de plastic de la curățarea chimică în momentul în care ajungeți acasă.

Articolul urmator
Sutien potrivit pentru sânii lăsați: cele mai bune modele
Sutien potrivit pentru sânii lăsați: cele mai bune modele
Răspunde la câteva întrebări și află ce tip de rochie îți pune cel mai bine în evidență forma corpului
Incepe quiz
Răspunde la câteva întrebări și află ce tip de rochie îți pune cel mai bine în evidență forma corpului

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.