Ce înseamnă ținuta „black tie” și cu ce ocazie se poartă

Ce înseamnă ținuta „black tie” și cu ce ocazie se poartă

Sorina Corneanu

Dacă ai auzit de evenimente la care dress code-ul este black tie și nu ai știut exact ce înseamnă sau ai fost chiar tu invitată la un astfel de eveniment, e momentul ca misterul să fie elucidat. Cel mai adesea vei întâlni dress code-ul „black tie” atunci când va fi vorba despre evenimentele mai oficiale, care încep după ora șase seara: cine de afaceri, diferite sindrofii, baluri caritabile și alte întruniri private.

Ce este ținuta black tie

Când trebuie să participi la un eveniment cu dress code black tie, înainte de a te panica, amintește-ți esențialul: ținuta nu trebuie să fie neapărat rigidă. Totul e să păstrezi o linie elegantă, discretă și de bun-gust. Astfel, pe lângă rochia lungă, la care ești tentată să recurgi cel mai adesea, poți opta și pentru una trei sferturi sau chiar mai scurtă – câtă vreme rămâi elegantă și nu intri în zona casual! Doar în cazul dress code-ului white tie sunt obligatorii rochiile lungi.

rochie neagra

Foto: Pinterest @ Vogue Magazine

Black tie îți permite să porți și ținute din mai multe piese. O fustă neagră elegantă, din mătase, catifea sau satin, împreună cu o cămașă fină și un sacou, ar putea fi o idee excelentă de ținută. Nu uita de pantofii eleganți și de dresurile fine. Deși e ideal să fii sofisticată, fă în așa fel încât să nu recurgi la artificii stilistice și să te bazezi pe simplitate și discreție.

Accesorizarea ținutei black tie

Când vine vorba de accesorizare, chiar dacă ești tentată să alegi accesorii cât mai multe și mai bogate, o pereche de cercei ar trebui să fie suficientă. Poți opta și pentru o brățară sau un colier, însă ai grijă ca intotdeauna să te limtiezi la un singur accesoriu și să înlocuiești geanta cu un clutch cât mai discret.

Deși black tie a apărut ca o nevoie de a impune conservatorism anumitor evenimente, lăsând în urmă rochiile roșii, deseori prea îndrăznețe, din materiale ostentative, astăzi te poți bucura din nou de libertatea de a purta o rochie roșie. Esențial este să fie lungă, din mătase, catifea sau șifon și accesorizată foarte discret. Pantoful Stiletto rămâne cel mai potrivit, platformele sau sandalele prea decupate fiind categoric interzise.

rochie rosie

Foto: Pinterest @ Nicole Bobo

Dacă evenimentul are loc în perioada rece a anului, haina de blană, o capă sau un șal din cașmir sunt singurele variante la care poți recurge. Orice altă haină, cardigan sau jachetă, ar ieși imediat din dress code-ul black tie. În funcție de tipul evenimentului, poți alege și ținuta potrivită. Așadar, înainte de a te pregăti pentru shopping, solicită cât mai multe informații despre eveniment. În funcție de numărul persoanelor care vor fi prezente, de tipul evenimentului (bal caritabil, petrecere privată, cină) și de locația în care se va desfășura, îți poți face o idee despre ce te așteaptă. Cu cât evenimentul este mai mare și mai pretențios, cu atât cresc și pretențiile respectării codului black tie.

Chiar dacă ținuta black tie ți se pare prea comună, cu o rochie lungă neagră, cât mai simplă și dintr-un material elegant, cu siguranță nu vei da greș!

Surse foto: Pinterest

Articolul urmator
Garderoba sustenabilă: cum o obții cu buget redus
Garderoba sustenabilă: cum o obții cu buget redus
Ce tinuta ti se potriveste de Anul Nou?
Incepe quiz
Ce tinuta ti se potriveste de Anul Nou?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.