Cel mai inteligent mod de a vă organiza dulapul

Cel mai inteligent mod de a vă organiza dulapul

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Deschiderea dulapului unui bărbat poate avea senzația de a păși într-o zonă de război: o grămadă de haine murdare care așteaptă să meargă la curățătorie pe podea. Cravate care se revarsă dintr-o cutie de pantofi veche. Sacouri de bărbați și cămăși înghesuite pe umerașe - cele mai multe căzând într-o parte.

Dulap barbat

V-ați străduit vreodată să găsiți o cămașă, cravată sau curea din ceea ce pare a fi o grămadă mare și dezordonată de haine pe care o numiți dulapul dvs.? Dacă ați răspuns afirmativ, atunci este timpul să începeți să vă organizați.
De ce să vă organizați dulapul? În afară de faptul că vă oferă ușurința de a vă pregăti în fiecare zi, un dulap bine întreținut și organizat vă ajută să vă păstrați hainele ca noi mai mult timp. La urma urmei, hainele dvs. sunt o investiție. Tratați-le bine și vă pot servi de la un sezon la altul.

Iată câteva sfaturi despre modul în care vă puteți organiza dulapul.

1. Organizați pe categorii, apoi pe culoare.

Agățați-vă hainele de lucru și cele casual în secțiuni separate ale dulapului dvs., spune Monika Kerstens, consultant de design din San Francisco la California Closet Company. Lăsați suficient spațiu între aceste secțiuni, astfel încât să puteți vedea clar unde se termină tricourile de sală și unde încep cămășile elegante. Dacă aveți spațiu limitat într-un dulap mic, separați cele două secțiuni cu un sac de curățare profesională.

Separați hainele de lucru de haine casual sau pantalonii de topuri. De exemplu, agățați-vă toți pantalonii lângă blugi, lângă cămăși elegante, lângă cămăși casual și așa mai departe. Puteți chiar să vă organizați dulapul după culoare. Coordonarea culorilor îmbrăcămintei face ca alegerea unei ținute să fie rapidă și ușoară, spune Erin Hogue, director principal de comercializare. Grupați toate cămășile albe, apoi treceți la nuanțe de albastru, gri, negru etc.
Începeți cu cele mai deschise nuanțe și apoi progresați către culorile mai închise. Coordonarea pe culori a articolelor de îmbrăcăminte face ca găsirea unei ținute să fie mai rapidă și mai simplă.

2. Nu ascundeți umerașele libere.

De fiecare dată când scoateți o cămașă sau o pereche de pantaloni de pe un umeraș, mutați imediat umerașul în fața dulapului, spune Barbara Reich, organizator profesionist la Resourceful Consultants. Nu numai că va fi mai ușor să găsiți umerașe atunci când aveți nevoie de ele, dar dulapul dvs. nu se va simți la fel de înghesuit, spune ea.

3. Asigurați-vă că toate umerașele dvs. arată la fel.

Probabil că ați adunat mai multe culori și tipuri de umerașe de-a lungul anilor, dar ar trebui să vă limitați la un singur tip. Când toate umerașele dvs. seamănă, ochii dvs. se concentrează imediat asupra hainelor, spune Reich.

Agățarea corectă a hainelor folosind umerașe adecvate nu numai că vă menține garderoba organizată, ci vă ajută și la îngrijirea hainelor. Pentru cămăși elegante, puteți folosi umerașe din lemn sau de catifea, deoarece acestea pot ajuta la păstrarea formei. Asigurați-vă că închideți primii doi nasturi ai fiecărei cămăși, atunci când le atârnați.

Pentru jachete, paltoane sau sacouri de barbati, utilizați umerașe robuste în formă de U, cu laturi rotunjite pentru a păstra forma umerilor. Aceste umerașe mai mari creează un spațiu între costume, permițând mai multă circulație a aerului, care ajută la conservarea articolelor de îmbrăcăminte.

4. Aveți grijă de curele și cravate.

Utilizați un suport de accesorii montat pe ușă sau pe perete. Un suport vă va ajuta curelele și cravatele să-și păstreze forma mai bine decât dacă le-ați îndesa într-un sertar.

5. Folosiți cârlige.

Instalați cârlige pe un perete gol al dulapului sau pe spatele ușii dulapului pentru a vă agăța pălăriile și alte obiecte diverse, spune Reich.

6. Folosiți un coș de rufe inteligent.

Pentru a învinge grămada de haine murdare de pe podea, utilizați un coș cu trei fante: o parte pentru haine deschise la culoare, o parte pentru închise și o a treia parte destinată curățării profesionale, recomandă Kerstens.

7. Respectați regula de un an.

Acesta este simplă: dacă nu ați purtat un articol în ultimul an, donați-l, spune Erin Hogue. În caz contrar, acesta ocupă un spațiu valoros - și probabil că nu vă va lipsi.

Folosiți aceste sfaturi de organizare de la experți pentru a vă rearanja dulapul. Vă vor ajuta să vă păstrați hainele mai mult timp și vă vor simplifica viața în fiecare dimineață.

Articolul urmator
Sutien potrivit pentru sânii lăsați: cele mai bune modele
Sutien potrivit pentru sânii lăsați: cele mai bune modele
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.