Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cele 8 componente ale unei rochii de ocazie

Redactor Divahair.ro

Există multe tipuri de rochii. În zilele noastre, trebuie să știți puțin despre ele, deoarece nu ar trebui să purtați chiar orice, pentru fiecare ocazie. Unele stiluri de rochii mulate sunt mai potrivite decât altele pentru o nuntă sau o cină de afaceri, de exemplu.

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți despre rochii, pentru a o alege pe cea potrivită pentru forma corpului dvs. Unele rochii mulate sunt mai bune decât altele pentru a evidenția sau ascunde anumite părți ale corpului. Dacă nu aveți nicio idee despre ce să purtați pentru anumite ocazii, vă aflați în locul potrivit.

rochie de ocazie

În acest ghid, vă vom spune câteva lucruri esențiale despre tipurile și stilurile de rochii. Să începem!

Ce este o rochie?

O rochie este o piesă de îmbrăcăminte dintr-o singură piesă, purtată de obicei de o femeie sau de o fată. Se compune dintr-o fustă cu un top atașat. Acesta acoperă partea superioară a corpului și, în general, o parte a picioarelor, deși poate atârna și peste tălpi.

Rochiile pot fi fie formale, fie casual. În plus, fusta unei rochii mulate sau largi poate fi de orice lungime. Rochiile pot avea mâneci, curele sau pot lăsa umerii goi. Oricum, o rochie este o piesă de îmbrăcăminte ale cărei tivuri diferă în funcție de modă, de vreme și de gusturile persoanei care o poartă.

Rochiile s-au schimbat foarte mult de-a lungul istoriei.Din punct de vedere istoric, piesele rochiilor puteau include articole precum corsete, pantaloni scurți sau jupoane, care nu mai fac parte dintr-o rochie modernă.

Părțile componente ale unei rochii

În general, părțile unei rochii sunt după cum urmează: corset, fustă, mâneci, tiv, decolteu, trenă și bretele. Nu toate rochiile trebuie neapărat să fie compuse din toate aceste părți. De exemplu, nu toate rochiile au bretele. Unele au mâneci, iar altele lasă umerii goi.

Mâneci

O mânecă este partea unei rochii care acoperă brațul. Mânecile pot fi scurte, medii sau lungi. În plus, mânecile pot fi strânse sau largi, în funcție de stil. Mânecile au o deschidere la capăt, astfel încât mâna și brațul dvs. să poată trece prin el.

Există o mulțime de tipuri diferite de mâneci. Cu toate acestea, acestea sunt clasificate în principal în două grupe. Prima se referă la acele mâneci care se unesc cu cusăturile laterale ale corsetului la subraț. Exemple de mâneci fixate sunt mânecile episcopale, mânecile țărănești, mânecile Juliet și mânecile bufante, printre altele.

Mânecile care nu sunt fixate sunt mâneci care fac parte din corset. De exemplu: mâneci kimono, mâneci raglan și mâneci dolman. După cum probabil ați observat deja, există destul de multă varietate în ceea ce privește mânecile.

Corset

Corsetul se referă la partea rochiei de deasupra taliei. Cu alte cuvinte, corsetul este partea rochiei care vă acoperă corpul de la gât sau umeri până la talie.

Din punct de vedere istoric, acest termen se referă la o îmbrăcăminte strânsă fără mâneci pentru trunchi și bust, care era comună în Europa în secolele 16-18. În zilele noastre, se referă doar la porțiunea superioară a unei rochii mulate sau largi, pentru a o deosebi de fustă și mâneci.

Fustă

Fusta este partea de jos a unei rochii. Vă acoperă corpul de la talie în jos. Tivul său poate varia de la micro la lungimea podelei. O fustă poate fi peste lungimea genunchiului, lungimea genunchiului, lungimea podelei, mini, lungimea gleznei etc.

În plus, o fustă de rochie se poate potrivi cu forma corpului și stilul persoanei respective. Poate fi asimetrică, dreaptă, A-line, creion, mini, stratificată, godet, wrap, high-low, lalea, balon etc.

Talie

Talia unei rochii este ceea ce unește corsetul și fusta. Talia este responsabilă pentru forma rochiei. Este folosită, în general, pentru a accentua diferite caracteristici.

Există diferite tipuri de talie. Talia empire este cea care este plasată chiar sub bustul unei rochii mulate sau ușor largi. Talia naturală se așează la talia firească. Talia căzută se așează în partea de sus a șoldurilor.

Decolteu

Decolteul este marginea superioară a unei rochii. Un decolteu este partea pe care oamenii o observă mai întâi, care adaugă un pic de caracter rochiei. Există mai multe tipuri de decolteuri, de exemplu, asimetric, halter, decolteuri în formă de U și V, bărcuță, rotunde, fără bretele, pe gât etc.

Tiv

Tivul se referă la linia care este formată de marginea inferioară a unei rochii. Acesta contează, deoarece trebuie să cunoașteți lungimea rochiei ideale pentru evenimente specifice.

Lungimea potrivită a rochiei are legătură cu factori precum vârsta, ocazia, stilurile de modă și propria alegere. Există multe tipuri de tivuri. În plus, o rochie poate fi clasificată în funcție de tiv, ca rochie mini, rochie midi, rochie maxi, rochie până la genunchi, rochie până la podea și rochie până la gambe.

Trenă

Trena este porțiunea lungă din spate a unei rochii care cade în spatele purtătoarei. În zilele noastre, trenele sunt frecvente doar în rochiile de seară destul de formale și rochiile de mireasă. Trenele pot fi lungi sau scurte și sunt menite să alunece în spatele purtătoarei.

Bretele

Acestea constau dintr-o lungime de țesătură care se așează peste umeri și este folosită pentru a susține greutatea rochiei. Bretelele de umăr sunt realizate în general din același material ca rochia.

Bretelele pot veni în perechi sau pot face parte dintr-o rochie cu o singură bretea. Acestea nu sunt menite să suporte prea multă greutate.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!