Cum să deosebești, într-o secundă, un produs original de unul fake

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Pentru a crește profiturile și a atrage atenția clienților, mărcile de pe piață nu se pot opri din a copia branduri celebre și accesorii de designer. Înainte cu ceva timp era destul de ușor să observi produsele fake imediat, dar acum unele replici au o calitate atât de înaltă încât este aproape imposibil să le deosebești de cele originale.

Vezi în galeria foto o listă de lucruri pe care ar trebui să le verifici înainte de a cumpăra haine de designer, dacă vrei să fii sigură de calitatea lor.

Bocanci Timberland

Bocanci Timberland

Tălpile lor de culoare caramel ar trebui să arate ușor transparente dacă arunci o privire mai atentă. Sigla companiei și numele mărcii trebuie să fie tipărite pe talpă. Linia dintre călcâi și talpă ar trebui să fie aproape invizibilă și plană.

Logo-ul trebuie imprimat pe călcâiul de pe partea exterioară a bocancilor. Liniile trebuie să fie uniforme, clare și trebuie să fie strict verticale.

Capsele de pe cizme ar trebui să fie figuri hexagonale, care sunt bine plasate pe partea exterioară a cizmei, iar culoarea firului tuturor cusăturilor de pe bocanci trebuie să fie albă. Dacă mai multe cusături sunt situate una lângă alta, acestea ar trebui să fie paralele.

Sursa foto: Pinterest

Brațara Pandora

Brațara Pandora

Culoarea brățării originale din argint ar trebui să fie puțin estompată. Nu trebuie să fie prea strălucitoare: producătorul folosește o tehnică de oxidare care conferă produselor Pandora o culoare unică.

Noile brățări Pandora ar trebui să își păstreze perfect forma și aproape să nu se îndoaie. De asemenea, ar trebui îi poți vedea gravurile. 

Dimensiunea clemei de pe brățările originale Pandora ar trebui să fie aproape aceeași cu dimensiunea charmurilor. Ar trebui să existe o gravură pe partea din față a clemei pe care scrie "Pandora" cu o coroană deasupra literei "O".

În interiorul clemei, vei găsi un fixator special care arată ca un trifoi și constă dintr-un șurub mic cu patru capete. Scopul său principal este de a fixa în siguranță brățara pe încheietura mâinii. Închizătoarea trebuie să aibă, de asemenea, un semn care să indice puritatea argintului și să aibă o ștampilă din fabrică în interiorul acesteia.

Charmurile Pandora au o inscripție cu numele mărcii și un semn care indică metalul din care sunt fabricate. 

Sursa foto: Pinterest

Jeanșii Levi's

Jeanșii Levi's

Denimul din care sunt confecționați jeanșii originali Levi’s ar trebui să aibă un model diagonal vizibil care să arate la fel pe părțile din față și din spate ale acestora.

Buzunarele din spate ale celor originali ar trebui să aibă un model pe două linii care seamănă cu ciocul unui vultur.

Toți jeanșii Levi’s au un plasture moale din piele pe spatele centurii deasupra buzunarului drept. Plasturele ar trebui să aibă sigla Levi’s și un slogan și să indice dimensiunea blugilor și numărul modelului. 

Mica filă Levi’s din buzunarul din spate dreapta al jeanșilor este de obicei roșie, dar poate avea și o culoare diferită, în funcție de model. Fila ar trebui să conțină numele mărcii și, uneori, o marcă de înregistrare: ®.

Sursa foto: Pinterest

Tricoul polo Lacoste

Tricoul polo Lacoste

Crocodilul Lacoste ar trebui să fie foarte detaliat. Ar trebui să îi poți vedea ochii, dinții, picioarele și fălcile roșii. Corpul crocodilului trebuie să fie de culoare verde strălucitor, iar coada să fie așezată paralel cu spatele său.

În partea din spate a gulerului polo (în interiorul cămășii), trebuie să existe o etichetă albă cu sigla și un număr roșu care să indice dimensiunea. La modelele pentru bărbați, dimensiunea este indicată cu un număr și ar trebui să existe două numere pe modelele pentru femei.

Detaliile minuscule pot dezvălui un tricou polo Lacoste fals. Pentru îmbrăcămintea originală Lacoste, producătorul folosește butoane sidefate cu două găuri fără inscripții. Producătorii de fakeuri uită adesea de acest lucru și folosesc butoane cu patru găuri.

Sursa foto: Pinterest

Surse foto: Pinterest, Getty

Articolul urmator Fusta lungă cu crăpătură pe picior: cum o porți corect

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.