Cum să te îmbraci business casual

Cum să te îmbraci business casual

Redactor Divahair.ro

Majoritatea locurilor de muncă au un cod vestimentar pe care toți angajații trebuie să-l respecte. În funcție de tipul de companie, de clienți și de poziția pe care o deține o persoană, trebuie să își adapteze stilul vestimentar de birou.
Hainele pentru job pot fi casual sau formale, în funcție de ocazie, ore și alți factori. În general, pentru interviuri și ședințe stilul este formal. În timp ce pentru celelalte siutații stilul poate fi business casual.

Ce anume este stilul business casual pentru femei? Cea mai ușoară explicație ar putea fi că este o combinație de stil casual și business. Este vorba mai ales de a combina acele haine formale cu cele de zi cu zi pentru a crea un aspect mai neutru, adecvat și acceptabil pentru birou.

Femeie imbracata in camasa care isi face poze

Există câteva haine pe care fiecare femeie ar trebui să le aibă. Fuste, rochii de damă, pantaloni, cămăși formale și informale, sacouri, costume.

Cum să combinați aceste piese vestimentare ca îmbrăcăminte business casual, pentru a evita să fiți excesiv de formali sau de casual pentru zilele de birou?

Sacoul este, fără îndoială, piesa vestimentară esențială pentru garderoba formală de birou, așa că o să puteți combina cu piese vestimentare casual. Alegeți tricouri de damă, blugi sau chino sau o rochie ușoară pentru a păstra aspectul curat și simplu, dar totuși semi-formal.

Rochiile sunt piese vestimentare de mare formalitate care trebuie combinate cu atenție pentru a atinge nivelul adecvat de profesionalism. Încercați să le purtați cu un blazer de in de dimensiuni mari, un trench răcoros și pastelat sau un pulover gros pentru o atmosferă casual de birou.

Cămășile sunt piese vestimentare foarte apreciate și foarte elegante. Sunt baza esențială a oricărei garderobe business casual. Așa că profitați de ele la maximum. Combinați-le cu pantaloni de in, blugi de culoare închisă (nu trebuie să fie decolorați sau rupți), un pulover supradimensionat sau un trench. Când vine vorba de cămăși de damă cu imprimeuri, dungi sau carouri, cel mai bine ar fi să le asortați cu pantaloni simpli, într-o singură culoare, pentru a păstra aspectul elegant.

Fustele sunt moderne și foarte elegante, așa că pentru un aspect business casual, trebuie să le atenuați sobrietatea cu câteva elemente informale. Lungimea fustei este unul din principalele aspecte de luat în calcul. Nu se poate pune problema de prea scurt. Ideal ar fi o fustă creion cu o cămașă informală, în interior sau o fustă evazată cu o cămașă simplă, cu care să se potrivească atât din punct de vedere al materialului cât și al culorii. Nu purtați tocuri dacă doriți să păstrați aspectul informal. O opțiune ar fi alegerea unor balerini sau mocasini.

Cum ar trebui sa te imbraci de Valentine’s Day?
Incepe quiz
Cum ar trebui sa te imbraci de Valentine’s Day?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.