De ce blugii rupți sunt comparați cu UGG boots

Miercuri, 12.10.2016
de Alexa Galgau

În vreme ce nimeni nu poate să nege că blugii reprezintă unul dintre acele trenduri revoluționare, care au schimbat radical moda de stradă și nu vor dispărea prea curând din peisaj, există și subtrenduri care sfidează simțul estetic și totuși reușesc să se răspândească în lume asemenea unui foc într-o pădure uscată. Un astfel de trend este și cel al blugilor rupți, față de care există numai sentimente extreme: fie îi adori, fie îi urăști.

Acum, blugii rupți încep să devină încet-încet noile UGG boots, care s-au purtat câțiva ani buni, în ciuda faptului că nu arătau deloc măgulitor. Iată de ce nu ar trebui să mai porți acest tip de jeanși!

Blugii rupți, noile UGG boots

Nu trebuie să îți reproșezi prea multe dacă și tu ai fost cucerită de niște trenduri vestimentare de care urmașii noștri probabil vor râde. Toate persoanele pasionate de modă cad în această capcană și ajung să adore o piesă vestimentară care ar trebui să le dea coșmaruri. De câte ori nu am văzut vedetele noastre preferate, cele mai stilate de pe covorul roșu, purtând UGG boots sau blugi rupți?

Adevărul este că blugii rupți sunt orice, numai stilați nu. Și poate că de data aceasta ar trebui să ne ascultăm mamele și bunicile și să îi punem undeva bine, pentru că nu sunt deloc flatanți pentru noi atunci când îi purtăm. 

Pentru femeia care vrea să obțină un look casual, lipsit de efort, dar șic în același timp, blugii rupți par să fie alegerea ideală. Problema este că, de cele mai multe ori, nu ai cum să ai exact înălțimea corectă astfel încât zonele rupte să arate cum trebuie pe picior.  Iar acest „cum trebuie” nu este nici el foarte clar. Fii sinceră cu tine pentru un moment: ești de părere că hainele pe care le purtăm ar trebui să fie rupte? 

Există modele de blugi rupți la care materialul este foarte puțin afectat, iar rupturile sunt mai discrete, ceea ce nu este neapărat neplăcut vizual. Din păcate, în ultima vreme, tendința este aceea de a crea rupturi cât mai mari, care arată de-a dreptul dizgrațios. Și dacă nu ești convinsă că blugii rupți nu sunt o piesă vestimentară potrivită pentru o femeie stilată, încearcă să urmărești pe stradă persoanele care îi poartă și să faci o mică statistică. Vei observa că ele ori nu au un stil al lor, ori sunt adolescente!

Există mai multe dezavantaje ale blugilor rupți:

- cei mai mulți au rupturi foarte mari, de-a dreptul vulgare;

- rupturile se măresc și mai mult de fiecare dată când îi porți, iar uneori poți ajunge chiar să îi rupi de tot în timp ce mergi;

- sunt vulgari și nu avantajează decât foarte puține siluete, în general pe cele de fotomodel;

- dacă îi porți în sezonul rece, îți este foarte frig în ei;

- sunt mai scumpi (și este ironic cât de mult efort se depune pentru a „strica” un obiect vestimentar care arăta foarte bine înainte).

La fel ca trendul iubitelor UGG boots, blugii rupți vor fi uitați, iar amintirea lor va fi depozitată cu rușine undeva, într-un dulap plin cu cele mai urâte trenduri vestimentare. Sigur că nimeni și nimic nu te poate opri să porți ceva ce îți place, dar, dacă vrei să ții cont de regulile de stil, nu trebuie să te supui oricărui trend, indiferent cât de răspândit ar fi.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (4)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!