Descoperă cultura portugheză în bijuterii unicat din argint și placate cu aur

Descoperă cultura portugheză în bijuterii unicat din argint și placate cu aur

Redactor Andreea Baluteanu

Un vin dulce de Porto degustat pe fundalul unui apus spectaculos, cu picioarele mângâiate de nisipul fin al unei plaje din Algarve. O seară petrecută pe terasa unui bar colorat ascultând muzică fado și încercând să decizi, alături de localnici, care este cel mai frumos gol al lui Cristiano Ronaldo. O după-amiază admirând superbele plăci de ceramică decorate Azulejo, albastre precum cerul necuprins, în timp ce asculți la căști un audiobook de Pessoa.

Ți s-a făcut deja dor de un city break în superba Portugalie? Nu te putem ajuta cu un bilet de avion, dar te putem tenta cu crâmpeie de artă portugheze pe care să le agăți de ureche, să le porți la încheietură sau să le lași să atârne grațios de gâtul tău. Azi îmbinăm două dintre cele mai mari pasiuni ale noastre, călătoriile și bijuteriile, și îți prezentăm una dintre cele mai frumoase colecții ale momentului.

Când arta întâlnește pasiunea: colecția Fado by Teratai

Ți-am mai povestit despre Teratai, brandul românesc plin de suflet care te îmbie să porți nu piese scumpe și lipsite de inimă, ci pline de bucurie. Teratai înseamnă „lotus” în limba indoneziană și s-a lansat la noi cu o superbă colecție, plină de viață și de emoție, realizată de meșteșugarii din Bali și Thailanda. Azi, Teratai te îmbie să îți scufunzi degetele în imaginarul unei plaje nesfârșite din Portugalia, să cutreieri mental viile întinse pe dealurile verzi și să te pierzi în fantasticul unui orășel pitoresc, toate acestea în timp ce porți una dintre piesele reprezentative ale noii colecții, Fado. Inspirate de simbolurile și cultura portugheză, bijuteriile deosebite, unicat, din argint placat cu aur, sunt create de artizanii locali și spun o poveste cu atingerea lor.

Încărcate de simboluri, iată care sunt piesele pe care ți le recomandăm acum!

O inimă care bate Azulejo

Vrei să îți faci singură un cadou plin de suflet? Ce spui despre cerceii și colierul de mai jos?

Cerceii din argint placat cu aur Azulejo sunt printre cele mai frumoase bijuterii pe care ne-a fost dat să le vedem. Lucrați manual, spun o poveste plină de vibrație și culoare, cea a arhitecturii portugheze tipice, cu plăcile de ceramică reflectând nuanța cerului. Cu un design artistic, cerceii sunt minunați la un eveniment special la care vrei să strălucești, fie că este vorba despre un cocktail sau o petrecere.

Cercei Argint Placat cu Aur – Azulejo

Cu greu vei rezista farmecului Colierului din argint placat cu aur Heart of Viana. Pandantivul în formă de inimă duce cu gândul la unul dintre cele mai profunde simboluri ale Portugaliei, Inima Vianei, cu puternice conotații religioase, ce inspiră generozitate, spiritualitate și onestitate. Alege să porți la gât o bijuterie nu numai incredibil de frumoasă, dar și atât de încărcată de semnificații: vei radia din interior.

Colier Argint Placat cu Aur – Filigran – Heart of Viana

Eleganță hipnotizantă

Dacă rafinamentul este cuvântul care te caracterizează cel mai fidel, atunci vei face o pasiune fremătătoare pentru superbele brățări din colecția Fado de la Teratai.

Un adevărat exemplu de virtuozitate este brățara cu perle Caramujo, cu un talisman din argint placat cu aur și decorat cu email albastru. Inspirată tot ce plăcile ceramice folosite de peste 500 de ani, cu influențe din superba artă arabă, această piesă îți va împodobi încheietura cu dragoste și cu loialitate. Ne-o imaginăm deja alături de o rochie somptuoasă de mătase albastră, dar și împreună cu un deux-pièces fantastic pentru birou.

Brățară cu Perle – Caramujo

Glam și sofisticat

Petrecerile iernii emană opulență, dar și candoare și căldură sufletească, și nu am fi găsit bijuterie care să rezoneze mai bine cu aceste valori decât cerceii de la Teratai din argint placat cu aur Folhas.

De data aceasta, maeștrii incredibil de înzestrați cu har artistic au apelat la dragostea pentru natură, creând obiecte magice inspirate de formele și texturile din lumea vegetală, care redau capacitatea de reînnoire și reinventare, rămânând însă permanent fidelă esenței sale. Sunt mesaje pe care noi le considerăm mai mult decât potrivite pentru miezul adesea întunecat și lipsit de speranță al iernii.

Cercei Argint Placat cu Aur – Folhas

Bijuterii demne de o regină

Așază-ți pe creștet coroana imaginară, dar cât se poate de reală, și cucerește cu o pereche de cercei creați pentru capetele încoronate.

Cerceii din argint lucrați manual și intitulați atât de sugestiv „Cerceii reginei” îți vor sta alături în cea mai spectaculoasă iarnă din viața ta. Simbolul este vechi de câteva sute de ani, ducând cu gândul la feminitate și la fertilitate, acele atribute care fac fiecare reprezentantă a sexului frumos o adevărată regină pe acest pământ. Pășește într-o rochie albă, cu cerceii dansând ademenitor la ureche, și nu te mira dacă oamenii din jur ți se vor adresa înmărmuriți cu apelativul „Maiestatea Ta”. Grăbește-te, pentru că mai există un singur produs în stoc!

Cercei Argint – „Cerceii Reginei”, 7 cm

Colierul speranței

Ziua e mohorâtă, cerul e cenușiu, iar înainte ți se așterne o zi încărcată, închisă în biroul supraaglomerat? Poartă o bijuterie care să îți țină de cald sufletește!

Colierul din argint placat cu aur cu pandantiv în formă de rândunică sugerează ca nimeni altul speranța. Amintește de zborul rândunicii plecate pe tărâmurile calde ale Africii de Nord în timpul iernii și revenite primăvara cu aripile încărcate de nădejde. Este bijuteria care se va potrivi perfect cu un pulover gros de mohair, la un sacou masculin, dar și cu o rochie delicată de dantelă sau de catifea.

Colier Argint Placat cu Aur – Filigran – Rândunică

Ți-a plăcut colecția Fado de la Teratai? Descoperă piesele inspirate de cultura portugheză în toată splendoarea lor!

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.