Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cel mai cunoscut designer de palarii din Romania a lansat colectia de toamna-iarna 2014

Redactor Divahair.ro

Apelam deseori la accesorii pentru a ne ajuta sa ne distingem si folosim palariile ca pe un mijloc de comunicare si ca pe o forma de exprimare. Palaria este un accesoriu important in registrul comunicarii non-verbale. Ea serveste la potentarea aspectului exterior devenind o extensie a personalitatii si un mijloc sofisticat de a sublinia si de a nuanta estetic o silueta, oferindu-i o alternativa fantastica, colorata si picanta.

Noua colectie de palarii a designerul Kristina Dragomir continua conceptul de arta purtabila artwear sau wearable art abordat in ultimele colectii, contribuind la articularea unei imagini fantastice a palariei, posibila doar in contextul modei actuale. Transformarea calotei intr-un personaj e un exemplu elocvent al faptului ca o forma clasica poate fi reinterpretata incontinuu.

Colectia de palarii pentru toamna-iarna 2014/15 contine o multime de reconfigurari ale formei clasice. Forma palariei se simplifica si se reduce la un minim esential. Formele sunt eliberate de excesul de ornamente, punand in valoare mai bine arhitectura piesei, facand astfel ca palaria sa traiasca prin ea insasi. S-a mizat mult pe simplitatea pura a formei si pe detaliul original, cu personalitate, plasat ingenios, astfel ca palariile reusesc sa transforme capul intr-un artefact mobil.

"De cele mai multe ori, cand doresc sa imprim o anumita stare palariei, sunt permanent captata de detaliile ce construiesc ansamblul". Detaliul este cel mai important element dintr-un ansamblu, el este liantul dintre idee si forma, reusind prin impact vizual sa construiasca o punte intre creatie, posibilitate si interpretare. In aceasta colectie s-au folosit o multime de detalii embosate din cultura consumerista - metafore ale cotidianului si ale insignifiantului reinvestit cu semnificatie.

Ideea suprafetei embosate a plecat de la arta corporala africana, mai exact a tatuajelor gravate chiar pe piele iar aceasta idee a decoratiunii corporale a fost transferata pe un suport textil permisiv. Astfel ca Palaria nu se mai „aseaza" pe cap, ci il reconfigureaza prin suprafete volumetrice. Prin aceste noi posibilitati tehnice, s-a obtinut un alt tip de detaliu asupra materialelor, dezvoltandu-le tridimensional, iar palaria a putut fi manipulata in diferite versiuni de trompe l'oeil.

Incepand cu aceasta toamna, piese din colectia de toamna/iarna 2014/15 semnate Kristina Dragomir, se regasesc atat in portofoliul L'Eclaireur, unul dintre cele mai vechi si renumite concept store-uri pariziene cat si in Muzeul de Arta Contemporana din Chicago - MCAC.

Colectia este disponibila pe platformele on-line: http://kristinadragomir.com; http://whoyouare.com; http://www.leclaireur.com; http://www.thequeenstore.it si www.moleculef.com de unde se vor putea comanda si made-to-measure.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!