Nu Skin

Florin Dobre prezinta colectia Romeo si Julieta F/W 2015

DivaHair
Artistul si designerul Florin Dobre, isi prezinta noua colectie F/W 2015-2016 ready to wear, denumita "Romeo si Julieta" luni 18 mai, orele 19.30 la Teatrul National Bucuresti - Sala Pictura.

Aceasta ultima colectie a designerului a fost inclusa in calendarul oficial- Romanian Design Week http://www.institute.ro/romanian-design-week.

Colectia a fost inspirata de binecunoscuta piesa a lui W. Shakespeare din secolul XVI. Florin Dobre rescrie povestea si ne prezinta propria versiune a celei mai frumoase si cunoscute povesti de dragoste, folosind tesaturi romanesti cu aer de "a fost o data ca nicioadata. Designerul, cu firea sa optimista, nu poate accepta natura tragic a piesei originale si incearca sa mute povestea in zona dramei, intrucat dramele au sanse mai mari la un sfarsit fericit. Acest lucru ii da artistului puterea si ambitia de a se intoarce mereu catre speranta, catre clasicul bunicilor si intelepciunea lor.

In cadrul evenimentului se vor face si donatii. 

Banii stransi in urma evenimentului vor fi donati catre Clinica Nera - Recuperare Oncologica http://www.clinicanera.ro/.
 
Nera este prima clinica de recuperare oncologica din Romania care va incorpora si un centru de cercetari. Clinica se va ingriji de tratamentul bolnavilor de cancer in stadii incipiente: aflarea vestii, debutul bolii, depistarea precoce.

Donatie sugerata: 10 lei.
 

  

Evenimentul va fi original, asa cum ne-a obisnuit Florin Dobre, designerul dorind sa surprinda si sa imprumute din aerul unei piese de teatru, unde fiecare personaj este un model. Povestea prezentata este un amestec intre geniul Shakespearian si creativitatea designerului, intruchipand traditia de 2000 de ani in care lupta fara sfarsit se castiga cu bunatate, simplitate, fericire si cunoasterea adevarului.

Provocat de catre avalansa prezentului in care texturile futuristice si asimetriile au patruns adanc in viata de zi cu zi si in sufletul nostru prin mass marketing, designerul incearca sa se intoarca la croiala clasica, la obiecte vestimentare simetrice, la croiala croitorilor de moda veche si la povestea impresionanata a tinerilor din Verona. Materialele folosite sunt produse de catre Dorobantul SA, una din cele mai vechi si prestigioase fabrici de tesaturi din Romania,

Calatoria lui Florin Dobre prin lume a inceput in 2013, in Paris, cu colectia toamna/iarna 2013-2014 Panta Rhei. Calatoria a fost continuata apoi, in Marea Britanie, cu inca trei colectii. Designerul a prezentat la Londra colectia tomana/iarna "Follow the White Rabbit" si colectia primavara/vara 2015 ""Back to Landon with 62.2 meters". Acestea au fost un real succes si au reusit sa contureze imaginea sufletului romanesc in cosmopolita metropola londoneza, asa cum se va intampla si cu cea mai noua colectie. 

Un eveniment prezentat de Jägermeister

Parteneri: Romanian Design Week/ Dorobantu Ploiesti/ Chi Pah/ Atelier Paris Make-Up Bucuresti/ Coafor Gabriel Patrascu/ Hess Autoconcept | Auto Refinish

Parteneri media: Luxury / Stil Masculin / Vulpescu.eu / Clotier /InStilulMeu.ro / PIA / Barbati misto / Bucharest style / DivaHair.ro /Express the style. By Ingrid Ispas / Bigcitylife.ro / InstaGlam / IQool /Jurnal LifeStyle / Le Boutique / Manuela from "Let's talk about. fashion!" /Lookool / Read my mind (by L&R) / Romania Fashion / Urban Things - Chestii Urbane / VIPStyle.ro

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!