Greșeala de hairstyling pe care experții vor să nu o mai faci

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Indiferent că ești sau nu expertă în tratarea și aranjarea părului, o greșeală poate compromite total apariția ta la un eveniment. Motiv pentru care este mai bine să-i întrebăm pe hairstiliști ce accesorii și ce tipuri de coafuri sunt cele mai indicate la astfel de evenimente, cu care niciodată nu vei da greș.

Printre greșelile majore de care vorbesc experții se numără una la care s-ar putea ca multe femei și nici chiar revistele de modă să nu se gândească. Se poate rezuma în câteva cuvinte: protejarea părului față de căldură. Și nu ne referim doar la razele soarelui, ci și la căldura excesivă degajată de uscătoarele de păr.

uscare par

Protejează părul de căldura uscătorului și a ondulatorului cu un spray de protecție termică

Chiar și în viața de zi cu zi există o greșeală majoră pe care o facem frecvent, cea de a nu ne proteja părul de căldura uscătorului de păr și a ondulatorului. Este foarte important să aplici un produs care să protejeze părul de căldura ondulatorului, și anume spray-ul de protecție termică. Fie că îți faci onduleuri sau îți îndrepți părul cu placa, trebuie să te asiguri că aplici spray-ul de protecție termică de la rădăcină spre vârf, în mod uniform.

Cum aplici spray-ul de protecție termică

Poți greși nu doar prin omisiune, ci și prin exces! A folosi prea mult spray de protecție termică poate anula total efectul dorit. De aceea, stiliștii recomandă aplicarea produselor protectoare pe părul umed, apoi uscarea lor în păr. Abia la final îți poți permite un mic adaos, dar numai în funcție de textura părului.

Când este cel mai bine să aplici spray-ul de protecție? Recomandarea experților este să îl folosești după ce usuci parțial părul cu un prosop și l-ai pieptănat, chiar înainte de a utiliza uscătorul de păr și alte instrumente de styling.

pieptanat

Cum alegi spray-ul de protecție termică

Între atâtea opțiuni existente pe piață, poate fi dificil să alegi cel mai bun spray de protecție termică. Un criteriu important este reprezentat de temperatură. Este important să folosești un produs care protejează până la 230 de grade. Multe dintre aceste spray-uri de protecție termică protejează doar până la 180 de grade, iar instrumentele de hairstyling depășesc cu mult această temperatură.

Un alt criteriu de care să ții cont este tipul tău de păr. Dacă ai părul deteriorat, alege un spray de protecție cu proprietăți reparatoare, pe bază de keratină hidrolizată.

Surse foto: iStock

Articolul urmator 35 citate despre ruj roșu care te vor convinge să îl alegi în fiecare zi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.