Nu Skin

Învață să faci o geantă din hârtie!

Viorica Ghinea, redactor

Tot mai multe fashioniste sunt interesate de modelele de genți confecționate din hârtie, având în vedere că fenomenul de reciclare creativă a devenit tot mai popular în ultima perioadă. Poate că pare complicat ori amuzant la început să realizezi o geantă din hârtie, însă din tutorialul următor te vei convinge de contrariu.

Cum realizezi o geantă din hârtie: pași creativi

Nu este deloc complicat să îți creezi singură o geantă din hârtie, mai ales dacă ai de unde să înveți pașii de realizare. Inspiră-te din următorul videoclip și vei obține una dintre cele mai interesante genţi pe care le ai în garderoba ta.

Îți prezentăm un tutorial din care vei învăța pas cu pas cum să faci o geantă de seară cu aspect glam. Dacă nu te încântă anumite detalii ori elemente, le poți personaliza după preferințele tale, dar și după obiectele pe care le ai la îndemână.

Ai nevoie de: foi de ziar ori de reviste, un băț, lipici, apă, material gros (piele întoarsă), sistem de închidere, foarfecă, ață, ac.

Realizare

1. Rulează foile din hârtie de la un capăt la celălalt, pe diagonală, cu ajutorul bățului. La final, lipește colțul și scoate bățul. Realizează mai multe tuburi de acest tip. În funcție de cât de mare vrei să fie geanta din hârtie, creează în jur de 25-30 de tuburi, dar poți să faci și mai multe.

2. Folosindu-te de degete, presează tuburile din hârtie astfel încât să devină plate. Pune la capătul lor una dintre fâșiile de hârtie create, apoi aranjează-le pe celelalte una deasupra și alta dedesubtul ei. Lipește-le cu grijă.

3. Trece fâșiile de hârtie de dedesubt pe partea cealaltă, apoi aplică lipici la mijloc și fixează o altă bandă. Preseaz-o puțin cu degetele pentru a te asigura că s-a lipit bine, apoi dă înapoi fâșiile de pe partea stângă și presează-le bine peste pasta de lipit. Repetă acești pași până termini de împletit toate fâșiile.

4. Pentru a crea o geantă din hârtie waterproof, adică rezistentă la apă, prepară o soluție din apă și lipici alb. Amestecă ingredientele într-un bol, apoi întinde soluția peste hârtiile împletite. Așteaptă să se usuce.

5. Colorează geanta în nuanța dorită. Poți să folosești auriu, ca în videoclip, ori să optezi pentru o altă culoare. Aplică un spray colorant pe suprafața genții, apoi lasă accesoriul să se usuce puțin.

6. Întoarce dreptunghiul pe dos, apoi aplică lipici pentru a fixa căptușeala genții. Realizează și sistemul pentru închidere, lipind sub căptușeală un material mai gros. Poți să folosești piele întoarsă pentru un aspect mai interesant.

7. Ca să realizezi părțile laterale ale genții, ia măsurile necesare, apoi decupează și coase cu acul bucățile respective, având grijă să nu se observe. După aceea, atașează câte un inel de o parte și de alta a genții. La final, acoperă căptușeala cu piele întoarsă.

8. Pentru ca geanta din hârtie să fie gata, mai ai nevoie de un lanț. Poți să cumperi unul din comerț ori să îl adaugi de la un accesoriu mai vechi.

Urmează paşii din acest tutorial şi vei reuşi să realizezi o geantă din hârtie fantastică. Este atât de simplu să îţi faci un accesoriu original şi creativ!

Iată şi alte modele de genţi handmade pe care le poţi realiza singură!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta