Florin Dobre a prezentat in premiera colectia Romeo si Julieta F/W 2015

Redactor Divahair.ro

Designerul Florin Dobre a prezentat, luni, 18 mai 2015, noua colectie F/W 2015-2016 ready to wear, denumita "Romeo si Julieta". Evenimentul a avut loc incepand cu orele 19.30 la Teatrul National Bucuresti. Peste 600 de invitati au venit sa vada prezentarea, sala devenind neincapatoare. Astfel, spectacolul de moda a fost prezentat de doua ori.

Colectia inclusa in calendarul oficial - Romanian Design Week a fost inspirata de binecunoscuta piesa a lui W. Shakespeare din secolul  al XVI-lea, "Romeo si Julieta".  Florin Dobre a rescris povestea, prezentand propria versiune a celei mai vestite povesti de dragoste, folosind tesaturi romanesti cu aer de "a fost o data ca niciodata". Designerul, cu firea sa optimista, nu poate accepta natura tragica a piesei originale si reuseste, cu succes, sa mute povestea in zona dramei, intrucat "dramele au sanse mai mari la un sfarsit fericit". Acest lucru ii da artistului puterea si ambitia de a se intoarce mereu catre speranta, catre "clasicul bunicilor" si intelepciunea lor.  

Noua poveste a fost o impletire intre geniul Shakespearian si creativitatea designerului. Astfel, se intruchipeaza o traditie romaneasca de 2000 de ani in care lupta este castigata cu bunatate, simplitate, fericire si cunoasterea adevarului. Mesajul? "Dragostea adevarata nu este povestea lui Romeo si a Julietei care au murit impreuna. E povestea bunicilor nostri, care au imbatranit impreuna."

Provocat de avalansa prezentului in care texturile futuristice si asimetriile au patruns adanc in viata de zi cu zi si, mai mult, in sufletele noastre, prin mass-marketing, designerul a indraznit sa se intoarca la croiala clasica, la obiecte vestimentare simetrice, la croiala croitorilor de moda veche si la povestea impresionanta a tinerilor din Verona. Materialele folosite sunt produse de catre Dorobantul SA, una din cele mai vechi si prestigioase fabrici de tesaturi din Romania.

Invitatii au fost incurajati sa participe la eveniment cu o donatie Fundatiei "Sfanta Irina", pentru a sprijini "Proiectul Nera", care are ca principal obiectiv construirea primului Centru de Recuperare Oncologica din Romania, "Clinica NERA", care va incorpora si un centru de cercetari.

Un eveniment prezentat de Jägermeister

Parteneri: Romanian Design Week / Dorobantu Ploiesti / Chi Pah / Atelier Paris Make-Up Bucuresti / Coafor Gabriel Patrascu / Hess Autoconcept | Auto Refinish

Parteneri media: 7seri /  Luxury / Stil Masculin / Vulpescu.eu / Clotier /InStilulMeu.ro / PIA / Barba?i mi?to / Bucharest style / DivaHair.ro /Express the style. By Ingrid Ispas / Bigcitylife.ro / InstaGlam / IQool /Jurnal LifeStyle / Le Boutique / Manuela from "Let's talk about. fashion!" /Lookool / Read my mind (by L&R) / Romania Fashion / Urban Things - Chestii Urbane / VIPStyle.ro /

Articolul urmator Articole care nu trebuie sa îți lipsească din garderobă în acest sezon

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.