Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Malagamba Bucurestiului II by S.T.U.P & Jagermeister at Crama Domneasca

DivaHair

In luna octombrie, a avut loc a doua intalnire a proiectului "Malagamba" organizat de S.T.U.P Art & Fashion, cu barbati romani bine imbracati, reprezentativi din diferite domenii - moda, teatru, film, fotografie, tv,muzica.

Proiectul vrea sa renasca curentul malagambist al perioadei interbelice prin stilul vestimentar tipic intalnirilor de sambata seara lansate de celebrul Sergiu Malagamba, in conjunctura schimbarilor produse in societatea romanesca de atunci si acum.

Intalnirea a avut loc la Crama Domneasca, una dintre locatiile cu specific traditional din cosmopolitul centru istoric al Bucurestiului.

Sergiu Malagamba era un icon din Republica Moldova si Romania interbelica, prin stilul sau deosebit si prin faptul ca a introdus muzica de jazz in lumea culturala a vremii. Malagamba avea un stil vestimentar unic, era un trendsetter, un boem bulevardier carismatic. Acesta a fost imitat de tinerii bucuresteni, care doreau sa traiasca si gandeasca liber. Constantin Tanase i-a lansat chiar un celebru cuplet si dans numit Malagamba, iar apoi, marele jazz-ist Jonny Raducanu, i-a adus omagii in concertele sale, care transcedinchistata perioada comunista.

Acest curent indraznet si liber, a fost afectat de regimul Antonescu prin inchiderea lui Malagamba in '42 intr-un centru de reeducare. Faptul a declansat o revolutie spontana a elevilor din liceele bucurestene, care au protestat public pe Calea Victoriei.

S.T.U.P a reusit sa renasca trend-ul Malagamba, relansand in trecut si continuand sa faca acest lucru, curentul dandy-ului bucurestean, boem, fantezist, poetic, provocand prin promovarea esteticii frumosului in lumea culturala, si nu numai. Intr-o Romanie post-decembrista, in care moda masculina este sufocata de o "uniformizare" a brandurilor transnationale, proiectul expune un barbat cu identitate, cu un stil vestimentar original si unic.

Urmatoarea intalnire malagambista va avea loc in primavara. Fotografiile poarta semnatura artistului - The Storyalist iar clipul de prezentare a fost realizat de regizorul Alex Vlad.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!