Motivul pentru care Regina Elisabeta a II a alege mereu culoarea albastru: "O poartă ca să..."

Motivul pentru care Regina Elisabeta a II a alege mereu culoarea albastru: "O poartă ca să..."

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Dacă sunteți fani ai familiei regale britanice, este imposibil să nu fi observat cât de des se îmbracă Regina Elisabeta a II-a în albastru. Hainele ei sunt foarte elegante și cochete și au, în general, culori neutre, albastrul fiind în top. De la bleu foarte deschis până la indigo, Regina a impus o adevărată linie regală, care are însă o semnificație mai importantă.

regina

Jurnaliștii fashion Zoe Burrell și Angela Mollard au aruncat o privire asupra alegerilor Majestății Sale în materie de modă, într-un nou episod din podcastul lor „Royals”. „Am văzut-o în aproape toate culorile curcubeului, dar există o culoare pe care o poartă mai mult decât altele?”, s-au întrebat jurnalistele. Răspunsul a fost foarte simplu: albastrul este culoarea preferată a ținutelor regale.

Statisticile culorilor regale

Cele două jurnaliste susțin că studiile garderobei regale atestă că Regina „poartă albastru în 29% din ocazii, verde pentru 11%, apoi roz și violet urmează îndeaproape... În ceea ce privește galbenul, nu este foarte clar cât de des îl poartă, dar a fost văzută și în galben”. Chiar și culorile mai puțin întâlnite, de la nuanța primulelor până la culoarea citricelor, au fost folosite pentru ținutele reginei.

De ce poartă Regina culoarea albastră

„Poartă toate culorile, dar îi place în special albastrul”, o culoare care sugerează eleganță și este asociat cu regalitatea și caracterul aristocratic, cu aspirațiile înalte și cu moralitatea pe care Elisabeta a II-a a promovat-o întotdeauna. Istoria Angliei scoate adesea în evidență culoarea albastră ca pe un simbol al codurilor morale (de exemplu, în timpul lui Oliver Cromwell) ori drept culoare a unuia dintre partidele britanice istorice, partidul Tory, principalul susținător al monarhiei în Anglia.

regina in albastru

Sursa foto: Pinterest

Dar principalul motiv pentru care Regina poartă culoarea albastru este unul foarte șic. „Evident,  o poartă ca să își scoată în evidență ochii albaștri”, au concluzionat cele două jurnaliste de modă.

Ce face Regina cu hainele vechi

Aceasta este a doua întrebare pe care și-au pus-o jurnalistele legat de garderoba Reginei. Au aflat că, atunci când nu mai poartă o haină, Regina o dă mai departe. „În primul rând, dă hainele favoritelor, Angela Kelly și persoanele care se ocupă de garderoba Reginei. Acestea au posibilitatea să poarte hainele sau să le vândă.”  Angela Kelly este designerul și asistentul personal al Reginei în materie de modă, încă din anul 2002.

Surse foto: Getty, Pinterest

Articolul urmator
35 citate despre ruj roșu care te vor convinge să îl alegi în fiecare zi
35 citate despre ruj roșu care te vor convinge să îl alegi în fiecare zi
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.