Pielea Nappa – tot ce trebuie sa știi despre acest material de lux

Pielea Nappa – tot ce trebuie sa știi despre acest material de lux

Andreea Constantin

Pielea nappa este una dintre cele mai luxoase materiale dintre toate tipurile de pielea naturală existente. Se folosește de regulă în confecționarea articolelor premium și este destul de faimoasă în lumea celor care trăiesc la nivel înalt și nu numai. 

O pereche de mănuși din piele nappa, o jachetă sau o geantă confecționată din acest material sunt întotdeauna alegeri potrivite pentru persoanele care adoptă ținute elegante în viața de zi cu zi și care își doresc să poarte articole de calitate. 

Printre cele mai remarcabile calități ale acestui tip de piele, amintim rezistența îndelungată, durabilitatea, maleabilitatea și aspectul incomparabil. Este un tip de piele moale și mătăsoasă, dar suficient de dură încât să reziste purtărilor îndelungate. Este hipoalergenică, are o grosime redusă și permite pielii să respire. În esență, are o textură fină, dar care prezintă întreaga granulație a pielii. 

Pentru a rezista bine în timp, nu are nevoie de o întreținere prea dificilă, însă e absolut necesar ca articolele din piele nappa să nu fie expuse la surse de căldură sau în spații cu umiditate crescută. La contactul cu apa, are nevoie de o uscare naturală, într-o cameră bine aerisită, fără să se folosească urcător de păr sau alt tip de aparat ce emană căldură. De asemenea, se recomandă depozitarea în saci de bumbac, în dulapuri aerisite și nu aruncate la întâmplare în orice colț din casă. 

Cum se obține pielea nappa?

masa alba cu scaune maro

Acest tip de piele naturală se prelucrează din pielea provenită de la miei, capre și viței. Se utilizează întotdeauna pielea din partea superioară a dermei și are un proces unic de tăbăcire.

În procesul de tăbăcire se utilizează aluminiu sau crom, iar tehnica durează câteva zile. Câteodată se mai folosesc și coloranți solubili, care oferă mai multă rezistență pielii și intensitate culorilor.

La ce se folosește?

Pielea nappa se folosește în mai multe industrii, în mod special în cea a automobilelor și în fashion. În cazul automobilelor, pielea este utilizată în interioarele mașinilor de lux. Fiindcă prezintă atât de multe avantaje, producătorii o consideră cea mai potrivită pentru clasa de lux.

De asemenea, se folosește și pentru fabricarea accesoriilor pentru animalele de companie, dar și în fabricarea canapelelor, fotoliilor și a altor tipuri de mobilier tapițat.

Dacă ne raportăm strict la confecționarea articolelor de îmbrăcăminte și accesoriilor, atunci e bine de știut că există o varietate de produse confecționate din piele nappa. 

Articole vestimentare cu piele nappa

Persoanele care preferă articolele de calitate, pot alege întotdeauna produse din piele nappa. O jacheta piele nappa reprezintă o investiție cu adevărat bună pentru doamnele care vor să dețină în garderobă haine ce pot fi purtate mult timp, fără să se deterioreze și cu care să arate bine în orice context. 

Bineînțeles, gama produselor confecționate din piele nu este limitată, căci pe piață se găsesc curele, genți, mănuși din piele nappa, dar și portofele sau alte tipuri de produse. Varietatea de produse din piele nappa permite fiecăruia să aleagă exact articolele care se pliază pe stilul său vestimentar.

Articolul urmator
35 citate despre ruj roșu care te vor convinge să îl alegi în fiecare zi
35 citate despre ruj roșu care te vor convinge să îl alegi în fiecare zi
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.