Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

4 paşi cu ajutorul cărora afli mărimea ta la inel

Andreea Baluteanu

Parcă viaţa noastră nu ar fi completă fără bijuteriile care o înfrumuseţează şi mai tare! Inele, coliere, brăţări, toate ne completează în chip aproape magic şi ne oferă acea sclipire de neuitat.

Pentru fiecare bijuterie care ni s-a potrivit mănuşă a existat însă şi cel puţin un inel pe care, oricât de tare l-am fi adorat, nu l-am putut purta fiindcă ne era prea mare sau prea mic. Azi vom pune capăt acestui fenomen, arătându-ţi care sunt paşii pe care să îi bifezi ca să îţi afli mărimea la inele!

Cum îţi afli mărimea la inele: 4 paşi de urmat

Înainte era destul de simplu să îţi afli mărimea la inel: pur şi simplu mergeai în magazin, alegeai bijuteria care îţi făcea cu ochiul, apoi testai diverse mărimi până ce o găseai pe cea potrivită, beneficiind în tot acest timp de ajutorul vânzătoarei.

mana cu inel

Sursa foto: Pinterest

Odată cu ascensiunea shoppingului online însă, lucrurile s-au schimbat destul de mult. Acum obişnuim să cumpărăm bijuterii din spaţiul virtual la fel de des cum o facem din cel fizic, aşa că a ne cunoaşte perfect mărimea e must do. Ce să mai spunem despre acele momente preţioase când afli că iubitul tău vrea să îţi facă un cadou inestimabil şi vrei să îl ajuţi cu mărimea potrivită? Se pare că a-ţi cunoaşte mărimea e la fel de important cu a-ţi şti grupa de sânge.

Partea şi mai bună e că e extrem de uşor să îţi afli mărimea la inel! Nu ai nevoie decât de următoarele „ajutoare”:

 • o bucată de hârtie dură (sau un centimetru ori o bucată de panglică)
 • o riglă
 • un creion

Iată cum se desfăşoară procedeul care îţi arată mărimea ta la inel!

 1. Începe prin a înfăşura bucata de hârtie pe degetul pe care doreşti să porţi inelul. Strânge bine pentru a te asigura că nu laşi niciun spaţiu liber.
 2. Fă un semn cu creionul în locul unde hârtia efectuează un cerc complet în jurul degetului tău, repectiv acolo unde cele două părţi de hârtie se ating.
 3. Măsoară pe riglă distanţa în milimetri dintre punctul marcat şi capătul hârtiei (ai grijă să începi de la capătul care ţi-a atins degetul, nu de la cel opus).
 4. Raportează-te la tabelul de mai jos pentru a afla mărimea ta!

Dacă nu ţi se potriveşte tehnica de mai sus, poţi apela la un inel pe care îl deţii deja. Măsoară diametrul acestuia cu ajutorul unui compas; valorile le regăseşti tot în tabelul de mai jos!

Greşeli pe care le poţi comite când încerci să afli mărimea la inel

În mod normal, procesul de mai sus e simplu şi nu prea există puncte în care să dai rateuri! Sunt însă câteva elemente la care ar trebui să fii atentă!

Ţine bine de hârtie atunci când o înfăşori pe deget. Trebuie să fie perfect întinsă şi tocmai de aceea ţi se recomandă una solidă, care să nu se rupă. În caz contrar, rişti să te alegi cu un inel mai mare sau mai mic.

Alege o mărime superioară, dacă articulaţia degetului tău e mai mare decât baza sa. În acest caz, inelul trebuie să fie uşor mai mare, pentru a putea fi strecurat pe deget.

Evită să te măsori atunci când ai degetele umflate. Fie că e din cauza căldurii sau consumului de sare, e musai să eviţi să aplici trucurile de mai sus atunci când degetele tale sunt umflate. Cum e de la sine înţeles, mărimea nu se va potrivi.

De acum încolo, e mai uşor ca niciodată să îţi afli mărimea de la inel! Ţine cont de trucurile noastre şi evită să cazi în capcanele pe care ţi le-am indicat! Succes!

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!