4 sfaturi pentru a obține o geantă ușoară și bine organizată

4 sfaturi pentru a obține o geantă ușoară și bine organizată

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

O geantă dezorganizată este nu doar foarte grea și îți provocă dureri de umăr dar este și foarte greu să găsești ce ai nevoie în timp util. Spre exemplu, ești la cumpărături în supermarket unde e coadă mare și e momentul să plătești. Ai un card de fidelitate dar nu îl găsești prin geantă și îți dai seama că nu știi nici în ce colț al genții s-a ascuns portofelul. Oamenii din spate așteaptă nerăbdători și tu începi să te enervezi că pierzi timpul.

Geanta de femeie dezorganizata

Pentru a evita astfel de probleme și frustrări, cel mai bine este să acorzi o atenție în plus organizării obiectelor din geanta ta. Mai jos îți oferim câteva sfaturi care îți vor face viața mai ușoară și mult mai eficientă.

1. Fă curățenie regulat

Orice ai face, geanta tinde să fie plină des de nimicuri: chitanțe, șervețele, ambalaje, baterii utilizate și multe alte obiecte care nu mai sunt folositoare. Acestea se adună și în timp poate deveni imposibil să mai găsești rujul de care ai nevoie, care este pierdut pe fundul poșetei.

Îți propunem să îți programezi un timp special de curățat geanta o dată pe săptămână. Întoarce geanta cu fundul în sus și răstoarnă tot conținutul pe o masă. Aruncă orice nu mai folosești și păstrează doar lucrurile esențiale.

2. Păstrează doar strictul necesar

Deschide acum geantă și analizează ce ai în ea. O umbrelă deși a fost doar soare în ultimele două săptămâni? Patru tipuri de pixuri când folosești doar telefonul pentru a lua notițe? Este evident că ai prea multe lucruri inutile în ea și ai putea beneficia de un experiment minimalist.

Acesta implică să pui în poșetă doar strictul necesar și anume:

  • Portofelul;
  • Cheile de la casă;
  • Ochelari de soare sau de vedere dacă porți;
  • Un balsam de buze;
  • Un pachet de șervețele;
  • Telefonul.

Asta este tot ce ai nevoie pentru o zi normală. Dacă geanta ta nu are un buzunar special și telefonul stă la un loc cu restul obiectelor, ai grijă să îl protejezi. O folie de protecție îți va apăra ecranul telefonului de colțurile ascuțite ale cheilor sau a portofelului.

3. Schimbă portofelul cu unul mai mic

Portofelul este deseori cel care ocupă cel mai mult loc în geantă și este și el plin la rândul lui de lucruri inutile. O soluție poate fi să ai un portofel mai mic, pentru că dacă nu mai ai spațiu, vei păstra doar lucrurile importante

Dacă îți place să profiți de reduceri, probabil ai multe carduri îngrămădite în portofel care îl împiedică să se închidă sau rătăcite prin geantă. De câte ori ai încetinit rândul la casă căutând cardul potrivit pentru farmacie sau magazin?

Nu trebuie să le arunci de tot, de multe ori acestea te ajută să cumperi cele necesare mai ieftin. Trebuie doar să le muți online. Cu ajutorul aplicației ReadMyCard vei accesa toate cardurile de fidelitate sau de discount printr-o simplă atingere a telefonului.

4. Alege o poșetă mai mică

Dacă ai nevoie de un imbold care să te motiveze să nu mai cari lucruri inutile după tine, o geantă mai mică poate fi răspunsul. Așa cum la petreceri precum nunți și botezuri reușești să înghesui tot ce ai nevoie într-o poșetă mică elegantă, sigur o poți face și zi de zi.

Gândește-te la tot confortul și libertatea de care te vei bucura atunci când geanta ta este de dimensiunea unei cărți. În plus, vei avea de ales dintre o serie de modele foarte drăguțe, care sigur se vor asorta la stilul tău, poți chiar încerca o borsetă care se prinde ușor de mijloc.

Pe lângă această mică geantă, mai poți avea o geantă mai mare sau un rucsac la îndemână. Îl poți folosi doar în zilele în care ai nevoie să transporți ceva mai greu și voluminos precum laptopul sau echipamentul de sală.

Surse foto: Shutterstock

Articolul urmator
11 ținute pentru teatru: cum să te îmbraci corect
11 ținute pentru teatru: cum să te îmbraci corect

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.