Amolitul la Accent Bijuterii - gema organica de varsta dinozaurilor

Accent Bijuterii

"Amolit" este numele comercial dat gemei organice rezultate prin taierea si fasonarea fosilelor de amonit, grup de moluste cu cochilii rasucite. Practic este vorba de fosilizarea amonitilor pe roci de opal. Singura sursa de astfel de fosile sunt doua companii miniere canadiene.

Atunci cand Pamantul avea un singur continent, fara paduri si fara mamifere, hoarde de amoniti vanau in Oceanul Tethis. 
 
Creaturi asemanatoare calamarilor, cu falci puternice in forma de cioc si ascunse de tentacule de jur imprejur, amonitii vanau si mancau tot ce puteau prinde. 

Au suferit si ei aceeasi soarta ca si dinozaurii care au disparut acum 66 milioane de ani. Asteroidul care a lovit atunci Pamantul cauzand racirea climei, a facut ca si amonitii sa dispara in intregime.
Pandantiv din argint cu amonit
Pandantiv din argint realizat manual, unicat customizat pe forma cochiliei fosilizate de amonit.

Inel din argint cu amonit
Inel din argint realizat manual, unicat costumizat pe forma cochiliei fosilizate de amonit.

Au trecut milenii fara numar iar cochiliile s-au transformat in fosile splendid colorate pe care acum le numim Amoliti. Culorile lucitoare i-au incantat pe nativii Amerindieni care purtau bucati de astfel de fosile in timpul periculoaselor vanatori de bivoli.

Cochiliile de amonit sunt foarte fragile, iar tonele de sediment ce s-au asezat peste ele nu au facut decat sa ajute la spargerea frumoaselor scoici. S-au descoperit si specimene intregi, fara fracturi, dar pretul foarte ridicat reflecta cu prisosinta raritatea acestora. Tot datorita acestei fragilitati a cochiliei amolitul se gaseste sub forma de dubleta sau tripleta, formata din cochilia frumos colorata dublata pe spate de onix negru sau sedimentul mama si respectiv tripleta, acolo unde este cazul, cu un strat suplimentar de un spinel sintetic sau un cuart transparent.

Cea mai mare parte dintre amoliti sunt colorati in verde - rosu, culoare data de un strat stabil de aragonit, cei de culoare albastra sau violet sunt mult mai rari datorita fragilitatii straturilor necesare pentru a reflecta lumina, fiind implicit si mai scumpi.

In mod traditional amolitul este montat in pandantive si brose, mai rar cercei si doar uneori este comercializat ca un obiect de arta in sine.

Brosa din argint cu amolit, granat si hesonit
Brosa din argint realizat manual cu amolit, gema organica alaturi de perla, fildes si coral, unica de fiecare data prin modul de dispunere a culorilor si reflexele diferite in functie de directia luminii, combinat cu granat si hesonit, pietre naturale semipretioase fatetate.

 Inel din argint cu amolit
Inel din argint realizat manual cu amolit, gema organica alaturi de perla, fildes si coral, unica de fiecare data prin modul de dispunere a culorilor si reflexele diferite in functie de lumina.
 

Amoniti cu material iridescent in cochilia lor au fost descoperiti si in alte locuri (Anglia, Maroc si Madagascar) dar cu cochilii foarte subtiri si neuniforme pentru a fi folosite in productia gemelor.

Din momentul in care renumitul feng shui master Edward Kui Ming Li a inceput sa elogieze virtutile ascunse ale acestei fosile, amolitul a devenit celebru si din ce in ce mai dorit de cei pasionati de pietrele naturale si de puterilor lor nebanuite. Se spune ca acesta contribuie la difuzarea energiei "chi" in organism, intensifica starea de bine si reduce toxinele.

Amolitul poate etala pana la 7 culori diferite - fiecare dintre acestea aducand un beneficiu clar cum ar fi intelepciune, sanatate, bogatie, crestere sau energie. Cei care practica arta Feng Shui o numesc "piatra celor 7 culori ale prosperitatii".

Dorinta noastra este ca modelele Accent Bijuterii sa satisfaca cele mai rafinate si pretentioase gusturi.

Despre Comaccent
Datorita experientei de peste 23 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii" exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci si in privinta materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii" se regasesc si in magazinul de la Piata Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucuresti.
In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur si argint, magazinul nostru va ofera si servicii de reparatii bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.

Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clientilor sau propriilor angajati, cu oferte speciale in functie de comanda Dumneavoastra.

Articolul urmator 10 ținute de nuntă pentru femei de 50 de ani

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.