Bijuterii exotice: descoperă povestea din spatele modelelor unicat

Redactor Andreea Baluteanu

Trăim într-o societate în care parcă și cuvântul „repede” e prea lent pentru a marca amplitudinea progresului și ritmul de viață fulgerător. Ne dorim să fim peste tot în același timp, țintim spre perfecțiune și suferim din cauza imposibilității ei, uităm să ne mai bucurăm de călătorie și ne plângem tot timpul de destinație. Nimic nu e suficient, nimic nu e bun, totul trebuie avut „acum”.

Din fericire, mulți dintre noi realizăm că viața trăită pe repede înainte nu mai aduce nicio bucurie. Vrând să ne salvăm de la un ritm ucigaș în care ne vom pierde sufletul, am reînceput să acordăm atenție mindfulness-ului, să reînvățăm să trăim liber și să ne bucurăm precum un copil de cele mai mărunte experiențe. Sau cel puțin încercăm în fiecare moment să ne însușim aceste atitudini. Azi îți prezentăm noul nostru crez: acela de a fi mai bune cu noi, de a ne face daruri pline de semnificații din când în când și de a purta bucurie. Îți vine sau nu să crezi, am fost încurajate spre aceste „răsfățuri” existențiale de un magazin de bijuterii exotice.

Nu e vorba însă despre unul oarecare, ci de o mică minune regăsită de noi în lumea shopping-ului online! Vezi mai jos de ce trebuie neapărat să vizitezi Teratai!

De ce Teratai și de ce Indonezia

Ce este Teratai? Un magazin butic în care pătrunzi mai întâi cu sufletul și apoi cu portofelul. Creatorii lor au o poveste extraordinară care îți va merge direct la inimă. Teratai te îmbie cu bijuterii superbe, pline de spiritualitate, mici cadouri pentru sinele și fizicul tău, atent selecționate și disponibile în număr mic, perfecte pentru tine, femeia specială, deosebită, irepetabilă.

Am fost însă emoționate până în profunzimea ființei de povestea numelui ales de brand. „Teratai” înseamnă lotus în indoneziană. Nu îți spune nimic această floare delicată și totuși atât de puternică? În numeroase religii și culturi ale lumii, lotusul este un simbol atât al vieții pe pământ, dar și al existenței spirituale. Rădăcina florii, adânc îngropată în mâl și noroi, înflorește în toată splendoarea deasupra apei, iar lotusul e luminos, strălucitor, atât de diferit de spațiul întunecat de unde provine. Astfel, rădăcina este viața noastră pământeană, cu atât de multe provocări, tulpina neabătută e reprezentată de trecerea prin viața astrală, iar floarea, care se înalță către cer, spre bucurie, e viața celestă în profunzimea sa, doldora de lumină și de spiritualitate.

Bineînțeles că nu putea fi loc mai potrivit pentru apariția bijuteriilor de argint handmade marca Teratai decât Indonezia. Piesele sunt concepute atât în Thailanda și în curând în restul lumii, însă adevărul lor epicentru este Bali, micuța insulă din Indonezia renumită pentru frumusețea sa, pentru natura luxuriantă, pentru bunătatea locuitorilor, pentru calmul, spiritualitatea și pacea molipsitoare. Bali e lăcașul unor dintre cei mai talentați și mai pricepuți aurari și argintari din lume, ce se deosebesc de marea masă a creatorilor datorită pasiunii și dragostei pe care o depun în fiecare bijuterie care ia naștere în mâinile lor.

Cu păduri luxuriante, terase luminoase de orez, cu copaci maiestuoși și flori regale, cu oameni credincioși, artiști și meșteșugari care pun accent pe karma, pe continuitatea tradiției, pe meseria-moștenire de suflet,  Bali e locul de baștină al celor mai frumoase bijuterii. Fie că optezi pentru modele antice sau moderne, pentru elementele naturale atât de prezente în Bali, știi că nu vei face o greșeală aducând în viața ta o piesă născută aici. O vei purta nu ca pe un trend, nu va pe o bucată de material nobil, ci ca pe o frântură de suflet care va emana bucurie în viața ta.

Bijuteriile din argint unicat de la Teratai: cadourile perfecte pentru tine

La Teratai piesele vor vorbi pe limba sufletului tău și nu există doar pentru a te face mai frumoasă, ci și mai fericită și mai împăcată cu tine. Bijuteriile lucrate manual în Bali, în Thailanda și în curând în jurul lumii, sunt realizate din argint 925, extrem de simple și împodobite cu pietre semiprețioase sau cu perle naturale. Vei adora faptul că edițiile sunt unicat, deosebite, cu linii limitate, iar designul este inspirat de splendoarea locurilor din care provin, de oamenii și de cultura locală: cu alte cuvinte, aduci în viața ta accesorii altfel, piese cu care ieși în evidență și care te poartă undeva departe, în meleaguri exotice. Brandul Teratai e, conform creatorilor săi, un brand de suflet și pentru suflet, iar dictonul lor a vibrat în inima noastră: „Wear Joy”/ „Poartă bucurie”.

Mai jos, te îmbiem cu câteva recomandări de produse Teratai, bijuterii de argint deosebite care vor reprezenta un dar minunat pentru tine și pentru prietenele tale.

Visezi la adâncurile de necuprins ale mării și jinduiești să reții măcar o parte din calmul și din frumusețea de nestemată a valurilor într-o bijuterie? Inelul din argint unicat Fairytale este varianta perfectă. Va aduce în viața ta susurul apelor turcoaz din Thailanda, acolo unde a luat naștere. Bijuteria este concepută din argint 925 și este decorată cu piatră amazonit, cristale fațetate și piatra lunii.

Vedeta acestei uluitoare bijuterii, amazonitul, își datorează numele amazoanelor, conform tradiției, sau faptului că primele astfel de pietre au fost descoperite pe malul Amazonului. Indiferent de etimologia sa, ceea ce contează e că piatra are o putere extraordinară de a calma, fiind folosită pe bijuterii care aduc pacea în suflete din cele mai vechi timpuri. Așează pe deget și umple-ți sufletul de vibrațiile sale pozitive!

Inel din Argint Unicat „Fairytale”

Parcă bijuteriile cu pietre semiprețioase devin și mai apropiate sufletului tău atunci când le alegi chiar tu. Vrei să fii la fel de frumoasă și de serafică precum luna? Atârnă-ți la ureche Cerceii lungi din argint Pimchan (nume de fată din Thailanda, care semnifică „frumoasă precum luna”) și lasă-i să danseze susurător. Partea și mai ispitoare este că poți alege piatra prețioasă: ametist (violet, piatra iubirii și a fericiri), Onix Verde (verde crud, piatră protectoare), Lapis Lazuli (albastru închis, o piatră extrem de spirituală, simbol al regalității), Turcoaz (verde deschis, minunată pentru meditație și concentrare, dar și pentru comunicare și exprimare) sau Cuarț roz (piatră a iubirii pure). Atrage ce dorești și poartă mereu bucurie!

Cercei lungi din argint „Pimchan”

Un pandantiv mic, finuț și delicat este acea bijuterie de care nu te vei mai despărți. Kemala va poposi precum o binecuvântare în viața ta, fiind creat din argint 925 și perlă naturală de cultură din Bali, născut tot acolo, într-o afacere de familie în care lucrează toți membrii, de la mic la mare. Simbol al generozității, purității, loialității și spiritualității, perla, considerată regină a gemelor, va fi o alegere plină de suflet pentru complicata lume în care trăim.

Pandantiv Kemala

Bineînțeles, nu am fi putut uita de brățări, iar cea pe care ți-o propunem e un model deosebit Teratai. Night Sky e lucrată manual în Thailanda, orantă cu perle naturale de apă dulce și Lapis Lazuli. Misterioasă, încărcată de spiritualitate și protectoare precum întunericul catifelat al unei nopți albastre, bijuteria va face casă bună cu toate ținutele tale, dar mai ales cu sufletul tău.

Bratara Unicat din Argint „Night Sky”

Descoperă întreaga colecție de bijuterii Teratai în spațiul online dedicat. Alege cu inima, permite-ți câteva minute în care să contempli fiecare piesă, în care să te bucuri de vibrațiile lor. Atunci când o primești, atinge-o, închide ochii și lasă-i energiile să îți vindece sufletul. Suntem sigure că vei simți de la tine de acasă dragostea de care vibrează fiecare bijuterie din argint marca Teratai. Află mai multe despre povestea Teratai și, dacă ți-a plăcut, urmărește și contul de Instagram al brand-ului!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (14)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.